Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bizans düşünce, Fatih bilhassa bulunabilen bilim kitaplarının toplatılması emrini vermiştir. Toplatılan kitaplar arasında 64 haritalı eksik bir Ptolemaios Atlası'nın bulunduğu tahmin edilmektedir. Fatih bunun derhal o zaman İslam dünyasının bilim dili olan Arapça'ya tercüme edilmesi emrini vermiş (nasıl ki aynı kitabın ilk Avrupa tercümeleri de Latince'ye yapılmıştır) ve Bizanslı bilim insanları ve o zaman Müslüman olarak kendi hizmetine girmiş olan baba-oğul Amirutzes'lerden bir de içindeki haritaları kullanarak büyük bir duvar dünya haritası yapmalarını istemiştir (Bu harita bugün kayıptır). Amirutzes'ler bu işle meşgulken yeni ama bu sefer tam bir nüsha bulunmuştur. Bu yeni nüshanın işte bugün elimizde bulunan Kodeks Seragliensis Gayri İslami 57 olduğunu biliyoruz. Fatih bu muhteşem atlası özenle incelenmiş ve kütüphanesine kaldırtmıştır. Ancak Fatih'ten sonra ne yazık ki kütüphanesine özen gösterilmemiş, kütüphane dağılmış, parçaları da korunamamıştır. Ptolemaios Atlası da bu ihmalden payını almış, hatta en az bir sene Topkapı Sarayı bodrumunda su içinde kalmıştır.
Sayfa 106 - İnkılab KitabeviKitabı okudu
26 AY - 280 KİTAP
Şubat ayını 6 kitapla tamamlamış bulunuyorum. #Tavsiyeniteliğinde okuduğum kitapları bırakmak istiyorum. Herkese keyifli okumalar dilerim😊 (En alta geçen 25 ayın kitaplarını da bırakacağım. Yorum, fikir ve düşüncesini merak ettiğiniz kitapları sorabilirsiniz.) ŞUBAT AYI 1-Alınyazısı Saati(Sezai Karakoç) 2-Tasavvuf Bahçeleri(Necip Fazıl
Reklam
Yapılması Gerekenler/Yapılmayanlar
Hadis ve fıkıh ilimlerine özellikle de usûle dair okumak istediğim onlarca kitap var. Siyer ve İslâm tarihini zaten okumam gerekiyor. Çocuk ve çocuk psikolojisine yönelik kitapları hatmetmeliyim (Sıfır tane okudum). Ortadoğu'ya dair eserlerden çok merak ettiklerim hâlâ okunmayı bekliyor. Edebiyat ve roman okumayı çok özledim, arayı daha fazla açmamalıyım. Anı ve biyografi okumalarını artırmalıyım. Kadın temalı kitaplardan aklım hâlâ okumadıklarımda. Felsefenin artık ucundan tutup başlamam gerekiyor. Muhtelif türden okumak istediklerim ama adını tek tek yazamadığım alanlardaki kitapaları saymıyorum bile. Ve bütün bunların yanında Arapça'mı geliştirmem lazım. İslam Düşünce Atlası'na uygun bir zaman diliminde başlayıp düşünce tarihine dair araştırma yapmalıyım. (En çok istediklerimden) Makam dersine başlamak gibi hiç benlik olmayan düşünceler aklımdan geçiyor. (Sıfır ses bilgisine sahip, ritim dahi tutturamayan birisi için oldukça uçuk bir fikir) YouTube'dan izlemeyi düşündüğüm dersler kenardan kenardan göz kırpıyor. Bir de işte günlük hayatın akışı içinde yer alanlar var. Bir de hiçbir şey yapmadan boş boş günlerin geçmesini bekleyen ben.
İSLAM DİNİ VE İSLAM TARİHİ -İSLAM KÜLTÜR ATLASI-
"Allah'ın mükemmel, ezeli ve ebedi bir dini olduğundan İslamiyet herhangi İslam tarihi ile bağdaştırılamaz." Tarih olayları içinde bazı Müslümanlar uygun olmayan şeyler yapmış olabilirler. Onların hataları tarihe geçmiş de olabilir, ama bu demek değildir ki İslam dini ,İslamiyet, kötüdür.
"
İsmet Özel
İsmet Özel
’in Müslüman bir şair olarak düşüncelerini ifade etmeye başlaması ve böylece aynı zamanda bir fikir adamı olarak da öne çıkması, Türkiye’de İslâmcı düşünce içinde yeni ve farklı bir merkezin oluşmasını sağlamıştır. " Ali Yıldız, İslam Düşünce Atlası için İsmet Özel'i yazdı: “Ben ne yapıyorum, nedir muvafık olan? Nesne miyim, özne miyim, kul muyum?” Okumak için 👇 islamdusunceatlasi.org/ismet-ozel-/7118
238 syf.
·
Puan vermedi
. . . PUSLU KITALAR ATLASI . . .
Hayal mi gerçek? Gerçek mi hayal? İkisi de mi gerçek? İkisi de mi hayal? . . . Hem gerçeği hem hayali muallakta bırakan bir obsesif şüphenin romanı:
Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası
Eflâtunî bir girdap içinde büyük daireler çize çize derinlere doğru efsunlanmış ve yarı-anestezik bir halde duhul ederken birden son sayfaya gelmemle birlikte geceyarısının bir kör
Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202048,3bin okunma
Reklam
Hafızasını kaybetmiş bir millete başkaları tarafından, kim olduğu söylenir, nereden geldiği öğretilir ve nereye gitmesi gerektiği telkin edilir! Hafızasını kaybetmiş milletlerin kimliği, tarihi, iradesi ve gelecek ufku tehdit altındadır. Hatırlamak, bu tehdide direnmenin en geçerli yoludur.
Düşünce Tarihinin Yapısı ve Düşünce Tarihi Çalışmasının Anlamı Üzerine - Doç. Dr. Halil İbrahim Üçer
Geçmiş ve ona ait unsurlar hayranlığın ya da nefretin konusu olduğunda, sadece anlamlarını kaybetmek ve bu tutum sahiplerinin düşünme süreçlerini bozmakla kalmazlar, aynı zamanda kavga kaynağı haline gelirler.
735 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.