Son
Ona göre bütün hayatı, başka insanların kelimeleriyle ya da yazdıklarıyla ona yavaş yavaş zerk ettiği ideallerdi, asla kendi yüreğinin arzuları değildi. İz-lediği yol hep tüm ruhuyla ne istediğiyle değil de, ne yapması gerektiğiyle değiştirilmişti. Tüm bunları şimdi bir sabırsızlık hareketiyle kenara atıyordu. Hep gelecekte yaşamış ve şim-di hep parmaklarının arasından kayıp gitmişti. .
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Edebiyat
Bazen iz bıraktım hissine kapılıyorum ama çamurlu ayaklarla cilalı bir parkenin üzerine yürüyerek bırakılan ve küfür ettiren izlerden
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Behzat Ç. terasa çıkınca biraz ferahladı; soğuk, kuru havayı çekti kararmış ciğerlerine.
İçinde bulunduğum her yerden iz bırakmadan buharlaşıp yok olmak istedim. Kimsenin bilmediği bir yerde başka biri olmak istedim.
Sayfa 90·Kitabı okuyor
Behzat Ç. aspiratörü kapattı, salona geçip radyonun sesini açtı. Tekli koltuğa oturup arkaya doğru yatırdı. Tavandaki tanıdık şekillerden bıkınca gözlerini kapattı.
Sadece son üç yüzyılda İngiltere, okumayı asla öğrenmemiş onlarca Newton, barakalarda gelişimleri engellenerek ölmüş ya da niteliklerini asla kanıtlama şansı bulamamış yüzlerce Dalton, Darwin, Bacon ve Huxley üretmiş olmalıdır. Dünya genelinde, dünyaya iz bırakan her bir kişinin yerine, hiçbir zaman bir ilham ışığı veya fırsat yakalayamayan, binlerce potansiyel birinci sınıf araştırmacı, harika sanatçı, yaratıcı zihin gelmiş olmalıdır. Sadece son savaş sırasında batı cephesinin siperlerinde binlerce potansiyel büyük adam, hayata geçirilemeden öldü.
Sayfa 232·Kitabı okudu