Çile
Ensemin örsünde bir demir balyoz, Kapandım yatağa son çâre diye. Bir kanlı şafakta, bana çil horoz, Yepyeni bir dünyâ etti hediye. Bu nasıl bir dünyâ, hikâyesi zor; Mekânı bir satıh, zamânı vehim. Bütün bir kâinat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim. Nesin sen, hakîkat olsan da çekil! Yetiş körlük, yetiş, takma gözde cam! Otursun yerine bende her şekil; Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam!
Sayfa 294·Kitabı okuyor
Alıntı
Çile
Gaiblerden bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birdenbire dam;
Çile
Gaiblerden bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birdenbire dam;
Çile
Bu nasıl bir dünyâ, hikâyesi zor; Mekânı bir satıh, zamânı vehim. Bütün bir kâinat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim. Nesin sen, hakîkat olsan da çekil! Yetiş körlük, yetiş, takma gözde cam! Otursun yerine bende her şekil; Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam!
Edebiyat
İddiasını Marcus Aurelius'un şu sözleriyle bağlamıştı: «İnsan olarak vatanım bütün kâinat, fakat Marcus Aurelius olarak vatanım Roma'dır!»
Sayfa 53 - Damla Yayınevi 1975 Baskısı·Kitabı okudu
İnsan daima güvenebileceği bir dost arar. Ben o dostu en yakınımda buldum. Beni gece gündüz hiç bırakmayan, her zaman sevip koruyan ve her şeye gücü yeten o en yakın dost Allah'tır. O beni hep duyar. O beni hep görür. Neye ihtiyacım olduğunu bilir. Ben de hep bunu bilerek yaşayacağım. Daima Allah ile konuşacağım. O'nu çok sevdiğimi söylemek ve ne hissettiğimi, ne düşündüğümü anlatmak için dua edeceğim. Verdiği her nimet için teşekkür etmek, hata ettiğimde af dilemek, öfkelendiğimde sakinleşmek, üzgün, hasta, güçsüz ya da yalnız hissettiğimde sığınıp güçlenmek, mutlu, umutlu, coşkulu hissettiğimde şükretmek için dua edeceğim. Allah'ım her an yanımda olduğunu hissedeceğim. Beni duyduğunu, gördüğünü, çok sevip koruduğunu hep aklımda tutacağım. O'nunla güvendeyim. O'nunla güçlüyüm ben... Düşüneceğim. Hayatı, insanları, hayvanları, tüm canlıları, kâinatı düşüneceğim. Bizi yaratan Allah'ı düşüneceğim. Hepimizi yaratan, seven ve koruyan O'dur. O'nun gücü her şeye yeter. Dua edeceğim. Kendim için, ailem, yakınlarım, dostlarım, kardeşlerim için... Vatanım, tüm dünya ve kâinat için dua edeceğim. Dua etmek sadece istemek değildir. Çalışarak, çabalayarak, üreterek ve faydalı olarak, davranışlarımla da dua edeceğim.
Sayfa 43·Kitabı okudu