Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Elif Uzel

Elif Uzel
@kedikitaperest
Kırılan kolun yerine kanat takar yaradan... Bookstagram instagram.com/kedikitaperest Kitap Avcısı / 'Babam, Kitaplarım ve Ben' öyküsü yazarı
Hiçbir şey, pes etmeyen ufacık bir umuttan daha güçlü değildir.
Reklam
Bir insanın kaygılarından kurtulabilmesi için tek yol, kendi varoluş sorumluluğunu üstlenebilmesidir. Bu sorumluluk gereğinde başka insanların desteği ve yardımını alabilmeyi de içerir.
Birçok insan kendini tanımak için çaba göstermeksizin yaşamına anlam katabilmeyi umar ve beklediklerini bulabilmek için bir mucizenin gerçekleşmesini bekler. Oysa insan, gerçeklerini tanıyabildiği oranda kendisiyle yüzleşir ve kendisine karşı da daha hoşgörülü olur.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her bir insan kendi benliğiyle yüzleşmeyi göze alabildiği ve değişmeyi istediği oranda değişebilir. Böyle bir değişim sürecini başlatabilmek için insanın davranış alanını daraltan katı savunma sistemlerini görebilmesi gerekir. Böyle bir süreci başlatabilen insan kendisine yabancılaşmış olduğu tüm yönlerini birden göremez. Bu, oldukça yavaş ve ömür boyu süren, ama hiçbir zaman tamamlanamayan bir süreçtir.
Eğer bir insan diğerlerini küçümsüyorsa, aslında küçümsenmekten korkan ve kendisini küçük gören biridir. Başkalarını güçsüz bırakmak için güç kazanma çabasında olan biri ise aslında başkalarına güçsüz görünmekten ya da güçsüz yönleriyle yüzleşmekten korktuğu için böyle bir mekanizma geliştirmiştir. Amaç güç ya da saygınlık kazanmak değil, düşmanca duygulara boşalım sağlamaktır.
Reklam
İnsanın kendi içinde ürettiği kargaşa dış dünyadaki gerçek tehlikelerden çok daha ürkütücüdür.
Temel kural basitçe şu: Dünya'da aklı başında görünmek istiyorsanız doğru yerde olmanız, doğru kıyafetleri giymeniz, doğru şeyleri söylemeniz ve doğru çimlere basmanız gerekiyor.
Düşünmek nedenleri bilip tanımak demekti, ancak bu yoldan duygular bilgilere dönüşür ve yitip gitmeyerek bir varlık kazanır, içlerindeki özü ışıyarak çevrelerine yansıtırdı.
Kutupluluk sayesinde, güçlü milletler dinlerini ya da dünya görüşlerini beğenmedikleri toplumlar üzerinde egemenlik kurmuşlardır. Muktedirin; bilgiyi baskılayıp çarpıtmasına, ifade özgürlüğünü sansürlemesine, " uyum sağlamayanları" temizlemesine ve gezegene çok büyük acılar çektirmelerine imkân sağlamıştır. İnsan kibri hepimizin bir olduğunu ve hayatın sürekliliği içerisinde hep birlikte var olduğumuzu görmemizi engelliyor.
Sayfa 232Kitabı okudu
Bilge bir kişi eril prensibin amacının mükemmeliyet, dişil prensibin amacının ise tamamlanmak olduğunu söylemişti. Mükemmelseniz tam olamazsınız çünkü doğanızın bütün mükemmel olmayan yönlerini dışarıda bırakmışsınızdır. Tamsanız mükemmel olamazsınız çünkü tam olabilmek için iyi ve kötüyü, doğru ve yanlışı, umut ve umutsuzluğu birlikte barındırırsınız. Hayatı olduğu gibi kabul etme konusunda daha açık olmalıyız.
Sayfa 220Kitabı okudu
Reklam
Kadın kahramanın görevi dünyayı severek onu aydınlatmaktır. Dünyayı sevmeye de ilk önce kendisini severek başlamalıdır.
Sayfa 218Kitabı okudu
Kadın kahramanın karşılaşacağı zorluk fetihle değil kabulle ilgilidir.... Edward Whitmont'a göre yapmamız gereken şey şudur: "Bilinçli bir farkındalık kazanmak ve çatışmanın sebep olduğu acılara kendimizi teslim etmek."
Sayfa 218Kitabı okudu
Sadece dünyaya neden geldiğini unutanlar yolunu kaybeder.
Sayfa 174Kitabı okudu
Bir kadın kendini ortaya koymayı öğrendiğinde dışarıdan uyumsuz, çirkin, kaltak, duygusuz, gülmeyi unutmuş olarak nitelendirilir.
Sayfa 150Kitabı okudu
Arketipsel boyutta oğul annenin içsel arayışını simgeler. Kız ise annenin kendi benliğinin bir uzantısı gibidir, onu bir yandan geçmişe kendi gençliğine, bir yandan da geleceğe yeni bir kişiliğin doğuşunun müjdesine, benlik bilincine doğru taşır.
Sayfa 144Kitabı okudu
72 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.