Kaptanı Türk Deryası
Gökyüzü gibi uçsuz bucaksız biz bütünlük içinde bir maviyim Deniz gibi özünü içinde saklayacak kadar derinim Kimine kıyımım, kimine bağrımda evim Bağrımda yaşamayı hak etmeyeni toprağım gibi tarihe gömerim Anadolu gemisinin sıfır başlangıç noktasından sonsuza kadar bu uygarlık ahlakı deryasının Türk kaptanıyım Bir ummanda buldum kendimi Bir baştan bir başa yıkıp geçtim seddimi Kendimi bir tek kendim aşarım Bilirim, yöremi, töremi ve ceddimi İşim olmaz aldatan hamasetle Yurttaşım yurttaş, özüme döndüm hasretle.
Hayata Dair
mutlu olmayı tarif edemem, üzülmeyi de hissetmek nedir iyi bilirim ama bilirim kalbimin nasıl çarptığını nasıl taşıdığımı ayaklarımı 'tercihleri hayatıdır insanın, buna inan ve peşini bırakma'diye kim bilir ne zaman, yazmışım bir yerlere kararlı bir hevesin ardı sıra geldim işte şu anda durduğum yere neyse, kendim kadar yer kaplıyorum yeryüzünde*
Sayfa 17 - Klaros Yayınları·Kitabı okudu
“Yeterince kitabın var” diyenlere cevabımız hazır.
Bütün bu bilimler, senin dallarından (cüzlerinden) ibarettir. Çünkü O, seni Kendisi için ve her şeyi de senin için yaratmıştır: Eşyayı senin için, seni de Kendim için yarattım.
Sayfa 33·Kitabı okudu
Kimse bana bakmayınca ve böylece kimse yargılamayınca, sınıflandırmayınca, ölçüp biçmeyince, tamamen kendim ola­ biliyorum.
Sayfa 49·Kitabı okudu
acıttı
"Içimde bir kurbanlık koyun büyüttüm ben yıllarca. Ne kesmeyi ne sevmeyi becerebildim. Kendim için üzülmeye itirazım yok ama acımadan merhamet edebilir miyim? Görmeye bile katlanamadığım parçalarımı kabullenebilir miyim?"
Sayfa 477·Kitabı okuyor
Ölmekten daha korkunç şeyler var! Artık boynuzum kaşındığında bu duyguyu paylaşabileceğim başka bir gergedan yok. Sen her sabah gözlerini açtığında, bugün denizi bulabilir miyim, diğer penguenlerle tanışabilir miyim diye umut ederken, ben her sabah kendim için bir umut bulamadan uyanıyorum.