Serinin 2. Kitabı.
Kitap 664 sayfa, bu zamana kadar okuduğum en kalın kitap oldu. Bu kitap da ilk kitap gibi heyecanlı ve cevaplanmayan sorularla bittiği için hemen serinin üçüncü ve son kitabı olan “6. Yaramaz Çocuk”a başlıyorum.
KONU:
Katil, genç kızları defalarca tuzlu suda boğup, yeniden hayata döndürür. Kızlar hayata döndüklerinde ise ölüm anında ne gördüklerini anlatmalarını ister.
Porter, 4MYMN katilinin ortadan kaybolmasıyla beraber onu iyice takıntı haline getirir ve cinayetleri onun işlediğine inanmaz. Psikolojisi iyice bozulan Porter, görevden alınır.
4. Maymunun devamı ikinci şok dalgası etkisi birakiyor. Kitabın üçüncüsü gelse ve son şoku yaşasak. Kitabı polisiye, gizem, macera severlere tavsiye ederim.
5. CinayetJ. D. Barker · Nemesis Kitap · 2021471 okunma
4 . Maymun da( gözler,kulaklar,dillerle ) başlayan intikam 5.cinayet de devam ediyor (buz,su, ölüm)İntikam serisine Bishop la devam ediyoruz lakin yeni karakterlerde var.Konudan bahsetmek istemiyorum ama şunu söyleyebilirim şok üstüne şok yaşadım okurken.İlk kitapta olduğu gibi bu kitaptada cevaplanmamış sorularla başbaşa kaldım .Kitabı bitirdim son sayfayı okudum ve öylece kalakaldım zira ne düşüneceğimi bilemedim. Hemen 3.kitaba basliyorum çok soru var çok ve cevaplar için çıldırıyorum. İpleri elinde tutan Bishop ve çok üzüldüğüm Porter bakalım 6 .Yaramaz Çocuk da neler yaşayacaklar. Kesinlikle tavsiyedir türü severlere.
Tek bir seri katilin hayatını okumam mümkün olacaksa bu kesinlikle Anson Bishop olsun isterdim. İlk kitapta (4. Maymun) eline bıçağı nasıl aldığını anlatan, geçmişinin en karanlık anılarına günlüğüyle ışık tutan Bishop, bu kitapta da sanki her bir sayfayı aynı bıçakla kazıya kazıya çevirmenizi sağlıyor. Çözülemeyen davaların dedektifler üzerinde psikolojik bir baskı oluşturduğu söylenir. İlk kitapta sadece cinayetlerin peşinde koşturup karısının ölümünü atlatmaya çalışan Porter, bu kitapta ise bu baskı durumunu yaşıyor.
Bishop gibi bir sonraki hareketini asla tahmin edemeyeceğin birisinin peşine düşmemelisiniz özellikle berrak bir zihne sahip değilseniz... Porter bu durumu zor bir yoldan giderek anlıyor. Oyunun iplerini elinde tuttuğunu düşünürken bunun sadece bir yanılsama olduğunu fark ediyor. Üçüncü kitabı okumayı heyecanla bekliyorum. Kötüler hiçbir zaman kazanmaz biliyorum ama belki Bishop, yazarı ikna etmeyi başarır. -önsözü okuyanlar ne demek istediğimi anladı-
Herkese selamlar
J. D. Barker 'ın kaleminden 5. Cinayet4. Maymun ile başlayan o karanlık ve sarsıcı hikâye, 5. Cinayet ile daha da derinleşiyor.
J. D. Barker, bu kitapta yalnızca olayları devam ettirmiyor; ilk kitaptan kalan soru işaretlerini büyütüyor, karakterlerin geçmişini daha fazla açıyor ve okuyucuyu yine karmaşık bir zihinsel oyunun içine çekiyor.
Bu kitapta en dikkat çeken şey, gerilimin hiç düşmemesi. Her bölümde yeni bir ipucu, yeni bir şüphe ve yeni bir ters köşe var. Tam “artık her şeyi çözdüm” derken yazar bir detayla bütün düşündüklerini altüst ediyor. Özellikle kısa bölümler sayesinde kitap akıp gidiyor; elinden bırakmak zorlaşıyor.
Dedektif Sam Porter bu kitapta çok daha yorgun, çok daha kırılgan ama bir o kadar da kararlı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Sadece bir davayı çözmeye çalışan bir dedektif değil; geçmişinin yükünü taşıyan, yaşadıklarıyla mücadele eden bir insan görüyoruz. Onun zihinsel yorgunluğu ve olayların üzerindeki baskısı, hikâyeye ayrı bir gerçeklik katıyor.
Kitabın en güçlü yanlarından biri de psikolojik derinliği. Burada sadece cinayetler ya da ipuçları yok; insan zihninin karanlık tarafı, travmaların etkisi ve geçmişin bugünü nasıl şekillendirdiği de çok güçlü işleniyor.
Bu yüzden kitap, klasik bir polisiye olmanın ötesine geçip tam anlamıyla bir psikolojik gerilime dönüşüyor.
Ve tabii ki bu kitap, serinin üçüncü kitabı olan “6. Kayıp” için de çok önemli bir köprü niteliğinde.
Çünkü 5. Cinayet boyunca çözüldüğünü düşündüğün bazı düğümler aslında seni son kitaba hazırlıyor.
Finalde kalan bazı sorular ve açık bırakılan bazı detaylar, hikâyenin henüz tamamlanmadığını hissettiriyor. Özellikle karakterlerin yaşadığı kırılmalar ve ortaya çıkan gerçekler, 6. Yaramaz Çocuk çok daha büyük yüzleşmelerin bizi beklediğinin habercisi gibi. Yani
#kitapyorumu #seldaileoku
#5.cinayet
ŞEYTAN'I BİLMEDEN TANRI'YI OYNAYAMAZSIN.
Buz
Su
Yaşam
ÖLÜM
Yuva
Korku
ÖLÜM
Dedektif Porter'in belalısı 4 Maymun katili eylemlerine devam etmektedir. Ama polisin buldukları cesetlerde bir gariplik vardır. Porter ve ekibnin araştırmaları sonucunda karşılarına bambaşka biri daha çıkmıştır. Lakin henüz şeytanın oyununa dahil olmamışlardır. Bir ipte iki cambaz oynayabilir mi?
Üst üste muhteşem seriler bitirdim. Bu seri de onlardan biri oldu. Olay örgüsü beyin fırtınası yaşatıyor. Kitabın sonunda yine bir muamma ile karşı karşıya kaldım. Bu sefer iki katilimiz var. İkisi de birbirinden manyaklar ama 4 Maymun katilimizin yeri bambaşka,onun eline kimse su dökemez.
Esas gizemli kişi ise dedektif Porter. Hipokampus desem ne düşünürsünüz? Ben eyvah diyorum. Bu işin sonunu tahmin edemiyorum.
Serinin ikinci kitabı ve yine aynı merakla okudum. 660 sayfalık bir kitap ve bana göre 460 sayfa da olabilirdi. Betimlemeler biraz fazlaydı ama konusu işin içine girince çok da gözüme batmadı. Zira o sonu okumak... Kitabın konusu başka bir evreye geçti. Yazar kafamı iyice karıştırmayı başardı. Üçüncü kitaba hemen başlamam lazım. Kafamdaki sesleri susturamıyorum. Bu düğüm nasıl çözülecek? Altından nasıl bir gerçek çıkacak? Sorular sorular...
6. Yaramaz çocuk ile yoluma devam ediyorum. Bakalım bu kitapta da başka bir katil ile tanışacak mıyım?
#j.d.barker #polisiye #polisiyegerilim #gerilim #tersköşe #psikolojikgerilim #gizem #fyp #kitapaşkı #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #bookstagram #kitapkurdu #bookworm #bookstagrammer #okumakgüzeldir #okumakayrıcalıktır #okumaközgürlüktür #okumayıseviyorum #readers #booker #kendikitaplarım #reklamdeğildir
Okurken yer yer nefesimi tutmama sebep olan sayfalar 4Maymun kitabının devamı ve üçüncü eserin geleceğine dair bir final ile sonlanırken, öyle bir yerde bitti ki, merakım devam kitabı gelene kadar taze kalacak....
Karakterlerin derin analizi, yapılan araştırmalar ilk kitaba göre daha iyi olmasına rağmen, betimlemeler ve biraz fazla tekrarlar kitabın temposunu hiç ama hiç yavaşlatmıyor...
Psikopat sözünün bile yetersiz kaldığı katilin aklına gelenler ve kurbanlarına uyguladığı şiddet şeytanın bile aklına gelmeyecek kadar korkunç. Yazarın zekasını takdir etmek gerekiyor....
Kitabın konusuna fazla değinmeden ilk kitabı okuyanların bu eseri de okumasını kesinlikle tavsiye ediyorum...
Dedektif Porter'in zor günler geçirmesine ve FBI'ın davaya el atması ile birlikte katil Anson Bishop olayların merkezine Porter'i çekerek tüm şüpheleri onun üzerine yönlendirir fakat bu işte bir terslik vardır. Zira yeni işlenen cinayetler her ne kadar seri katil olan Bishop'u işaret etse de, işleniş bakımından onun imzası ile örtüşmemektedir...
Aslanın avını kovalaması gibi her sayfada adrenalinin tavan yaptığı bu eseri polisiye gerilim seven tüm okurlara tavsiye ederim...
Bir sonraki esere bu kitabı okumadan geçmeyiniz. Sırların gün yüzüne çıkarken, karanlığın kuytu köşelerinden aydınlıkla buluşmasına sebep olacak olan sancılı doğum bu eser de başladı. Porter ve Bishop'un kader düğümleri gelecek olan üçüncü eser de çözülmeye aday...
Okuyacak olan tüm kitap dostlarını gerilim dolu bir macera bekliyor. Şimdiden herkese keyifli okumalar diliyorum...
5. CinayetJ. D. Barker · Nemesis Kitap · 2021471 okunma
4. Maymun kitabının devam kitabının olduğunu çoğu insan bilmiyor. Aslında devam kitabı var (5.Cinayet) hatta 3. kitabı da olacakmış. Bunu kitabı bitirince öğrendim. Çünkü kitabın sonunda beni heyecanlandıran bir cümle vardı.
" Devam edecek..."
İlk kitabımız 4. Maymun 488 sayfaydı. Devam kitabı olan 5. Cinayet ise 664 sayfa. İki kitabı da bir günde okuyup bitirdim. Çünkü yazarın kalemi oldukça akıcı. Sadece ikinci kitapta olaylara başka isimlerde dahil olduğu için biraz zeka karmaşası yaşanmış. Ama karakterler oldukça belirgin o konuda kafanız karışmaz. İlk kitapla bağlantılıydı ama cinayet işleme stili daha değişik bir şekilde ilerliyordu. Acaba katilimiz değişmeye mi başladı?
Bu kitabın sonuna doğru oldukça ters köşe oldum. Beklemediğim bir şekilde bitti. Açıkçası kafamda soru işaretleri oluşturdu. Sorularıma cevap bulabilmek için 3. kitabı okumalıyım.
Seriyi genel olarak değerlendirdiğimde ben sevdim. Katilin zekası için bu kitap her türlü okunur. Bence baya iyi.
5. CinayetJ. D. Barker · Nemesis Kitap · 2021471 okunma
Uzun ve abartılı betimlemelere, geniş tasvirlere sahip çoğu romanın aksine, su gibi okunan çok çarpıcı çok muhteşem bir kitaptı, ta ki sonuna gelene kadar. Sen tut son sayfaya kadar gayet güzel yaz, ama sonunda bizi birçok cevapsız sorularla başbaşa bırak. Kitabın devamı var. Belki biz o kitapta soruların cevabını alırız fakat yazar hem bizi o kitabı almaya mecbur bıraktı hem de o kitap çıkana kadar bu kitabı çoktan unuturuz bile. Her zaman derim, polisiye kitaplar seri olmamalı. Keşke mantığa uygun bir finalle kitabı bitirseydi.
Not: Elbette bazı eksikler vardı kitapta. Çeviri hatası, cümle düşüklüğü. Tabii ki bundan dolayı yazarı elestiremeyiz, tamamen bizim yayınevinin suçu. Örnek verecek olursam, Captain'in çevrisi yüzbaşı olması gerekirken sen tut bunu Kaptan olarak çevir.
5. CinayetJ. D. Barker · Nemesis Kitap · 2021471 okunma
Dedektif porterin hikayesi devam ediyor. Ilk kitaptan biraz daha fazla karakter oldugu icin akilda tutmak olaylari takip etmek zordu ama sonunda ki ters koseyi hic beklememistim. Sok oldum. Hemen diger kitaba geciyorum
5. CinayetJ. D. Barker · Nemesis Kitap · 2021471 okunma
JD Barker ( Jonathan Dylan Barker ), New York Times ve genellikle korku, suç, gizem, bilim kurgu ve doğaüstü unsurları içeren gerilim gerilimlerinin uluslararası çok satan Amerikalı yazarıdır. İlk romanı Forsaken, 2014'te Bram Stoker Ödülü için finalist oldu. Kendi romanlarını yazmanın yanı sıra Barker, Amerikalı yazar ve hayırsever James Patterson ile de işbirliği yaptı . The Coast-to-Coast Murders adlı ilk romanı, 11 Ekim 2020'de New York Times listesine 2 numaradan giriş yaptı. İkinci ortak çalışmaları olan The Noise, Ağustos 2021'de yayınlandı.