Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep Meşkleri

Enis Batur

60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep Meşkleri Gönderileri

60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep Meşkleri kitaplarını, 60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep Meşkleri sözleri ve alıntılarını, 60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep Meşkleri yazarlarını, 60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep Meşkleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
110 syf.
9/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Edebî Pasajlar
Enis Batur okuru, nitelikli bir okur kitlesidir. Eserleri her okura hitap etmeyebilir. Ancak bu eseri, yazarla tanışma kitabı olabilecek bir tat ve güzellikte. Kitap iki bölümden oluşuyor. İlk bölüm olan dizüstü meşklerinde odak noktası edebiyat olan birçok farklı konuyla ilgili bir sayfayı geçmeyen güzel deneme metinleri mevcut. Okunması kolay akıcı ve keyifli. İkinci bölüm olan İçcep meşklerinde ise kısa kısa yazılmış öyküler bulunmakta. Kitaba son noktayı koyan metin ise yazarın ünlü sinema oyuncusu Sami Hazinses ile yaptığı keyifli bir röportaj. Yazarla tanışmak isteyip de çekinen okurlar! Çekinmeden alıp okuyabilirsiniz. Beğeneceğinize eminim. Keyifli okumalar!
60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep Meşkleri
60 mm Dizüstü Meşkler ve İçcep MeşkleriEnis Batur · Sel Yayıncılık · 201113 okunma
Reklam
Medeni (!) Avrupa'nın Kirdi Kabilesine Ettikleri
Ağzın içine yerleştirilmiş 10 cm enindeki tahta çanağı görünce insanın aklından "Delilik bu!" demek geçiyor. Oysa bu geleneğin doğuş nedenini öğrenince yüreğiniz daralıyor: Esir tacirlerine çirkin ve işe yaramaz görünmek için geçen yüzyılda benimsenmiş bir yöntem bu.
Bir İtalyan restoranında rastladım çerçeve içine koyulup duvara asılmış anonim saptamalara: Cennet; polisin İngiliz, aşçının Fransız, aşığın İtalyan, tekniğin Alman, kurulu düzenin İsviçre olduğu yerdir. Cehennem ise polisin Alman, aşçının İngiliz, aşığın İsviçreli, tekniğin Fransız, kurulu düzenin İtalyana bırakıldığı yere denir.  Doğru olana ne denir!
Kendi hayatının tasarrufunu kişi elinde tutmayı bilmeli, öğrenmelidir.
Sayfa 76 - SelKitabı okudu
Ahmet Rasim Türkçesi
Yüzyıl öncesinin kentli diliyle, İstanbul'un sözel zenginliğinin ve renkliliğinin en somut tablosuyla Ahmet Rasim'in sohbetlerinde karşılaşırız. İmparatorluğun geniş dil ailesinin üyelerinden, yerine göre Ladino'dan ya da Lingua Franca'dan, yerine göre Rumcadan ve Ermeniceden dallanıp budaklanmaktan kaçınmamış bir Türkçedir oradaki: Farklı tad, tınınalaşımları barındırır.
Sayfa 27 - SelKitabı okudu