9.5 Hafta

İpek Kocaman
11 Şubat 2025
Profil Kitap

2025 48. kitabı
±9.5 HAFTA// İPEK KOCAMAN Merhaba arkadaşlar bugün size yaşanmış bir olayı anlatan kitapla geldim @ipekkocamano yazarımızın #±9.5hafta kitabıyla Kitapta anlatılan olayın bizzat yazar tarafından yaşanması ve kaleme dökülmesi benim açımdan çok etkileyici bir deneyimdi. Bazı kitaplar vardır ya, sizi okurken durup kalbinizin sesini dinlemeye zorlar… 9.5 Hafta tam da öyle bir kitap. İpek Kocaman, kendi hayatından bir parçayı değil, adeta kalbinin derinliklerinde sakladığı bir ömrü bizimle paylaşıyor. Yazarımız küçüklüğünden beri kalp hastalığıyla cebelleşmekte. Kalp hastalığıyla başlayan hayat yolculuğunu, ameliyat masalarında verilen mücadelelerini, derinden etkileyen kayıplar ve yeniden pes etmeden tekrar ayağa kalkışlarını samimi ve içten bir dille anlatıyor. Bu kitap sadece bir hastalık hikâyesi değil; aynı zamanda annelikten, sevgiden, direnişten ve umuttan beslenen bir içsel yolculuk. Satırlar ilerledikçe kendinizi yazarın kalp atışlarına ortak olmuş gibi hissediyorsunuz. Tıbbi terimlerin yoğunluğu gözümü korkutsa da yazarın bunları açıklaması ve basit bir dille herkesin anlayacağı bir dil kullanması çok iyi oldu Eğer sizi hem duygusal olarak sarsacak hem de yaşama başka bir gözle bakmanızı sağlayacak bir kitap arıyorsanız, 9.5 Hafta tam olarak o kitap. 9.5 Hafta İpek Kocaman
2025 46. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #9.5hafta adlı bir eserin incelemesi ile geldim. “9.5 Hafta”, sıradan bir anı kitabı değil; bir yaşam mücadelesinin, ruhsal ve bedensel çöküşlerin, kayıpların ve yeniden ayağa kalkışın derinlikli bir anlatımı. Anlatıcı, çocukluk döneminden başlayarak bugüne dek yaşadığı fiziksel hastalıkları, kalp ameliyatını, annesini kaybedişini, geçirdiği nörolojik atakları ve yoğun hastane süreçlerini tüm çıplaklığıyla dile getiriyor. Bu metin; bir kadının hayatla, bedenle, kayıplarla ve kendilikle olan yüzleşmesinin yoğun bir iç dökümü. Anlatım dili oldukça samimi, zaman zaman keskin bir ironiye yaslanıyor, kimi zaman iç burkan bir açıklıkla kaleme alınmış. Her bölüm, yaşamın kırılgan yanlarını gösterirken aynı zamanda dayanma gücünü de yansıtıyor. Küçüklüğünde geçirdiği kalp ameliyatından annesinin kalp krizine, gençlikteki hayal kırıklıklarından yetişkinlikteki sağlık sorunlarına kadar her bir kırılma noktası detaylı ve etkileyici bir şekilde aktarılmış. Kitap, okuyucusunu zaman zaman rahatsız edebilecek kadar dürüst ama aynı zamanda düşündürücü ve ilham verici. Metaforlar, özellikle “araba” gibi hayata yön vermekle ilgili semboller, anlatının içine incelikle yerleştirilmiş. Rüyalar, çocukluk anıları, geçmişe duyulan özlem ve suçluluk duyguları anlatının duygusal yükünü artırıyor. “Tıpkı annem gibi” tekrarı, anneden kızına geçen kaderin izini sürerken, aynı zamanda kadın olmanın tarihsel ve toplumsal yükünü de sorguluyor. Kitabın adının “9.5 Hafta” olması, yalnızca belirli bir zaman dilimini değil, aslında yaşamın tam da o noktada keskin bir dönüş yaptığı süreci simgeliyor. Yani bu yalnızca bir hastalık günlüğü değil, aynı zamanda kimlik, geçmiş, aile, kadınlık ve varoluş üzerine yazılmış bir iç hesaplaşma. Senin hayatında da böyle dönüm
Alıntı
±9.5 hafta
2025 1. kitabı
Merhaba gönül heybemin güzel dostları, Bugün sizlere İpek Kocaman'ın ± 9.5 hafta kitabı ile geldim. Hayatın zorluklarını kaleme dökmek mi? yoksa Yaşamak mı? bilinmez ama yazarımız ikisini de başarmış. Hastalıklarla başlayan ve hastalıklarla devam eden bir hayat hikayesi. Küçük yaşta yetim kalan hayatın zorluklarına rağmen pes etmeyen,şiir ve müzik ile ruhunu besleyen güçlü bir kadın. Kitabın ruhunu karekodlar ile bütünleyen yazarımız İpek Kocaman'ın hayat hikayesini anlattığı acaba ben olsaydım? diye düşündüren, empati kurduğunuz her şeye rağmen hayata sımsıkı tutunan güçlü bir kadın hikayesini sizlerin de okumanızı tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar dilerim @ipekkocamano Çalıkuşu #calikusuluukitaplarr #okudumbitti #kitaptanıtımı #yazarlar #yeniyazarlar
Puan vermedi
Merhabalarrr.... Bugün @ipekkocamano kaleme aldığı #9.5hafta kitabı ile geldim Yazarın kalemini çok merak ediyorum okuyan okurlar çok beğeniyorlar ama bakalım bizi kitapta neler bekliyor Sizler daha önce bu kitabı okudunuz mu? Yazarın kalemi ile tanıştınız mı?
·128 syf.·
2025 47. kitabı
Merhaba sevgili okur Acılardan güç devşiren, her yenilgiyi başlangıca dönüştüren cesur bir kadının, hayata tutunmaya kararlı, zorluklarla yoğrulmuş ama asla pes etmeyen kalbinin hikâyesi bu. Varlığımı, dünyaya ispat etmek için çabalamak.” bu sözlerle başlıyor kitabımız. Otobiyografik olan romanda yazarımız bize bir nevi kalbini açıyor. uzun süren bir kalp rahatsızlığından dolayı ölmek üzereyken bir ameliyatla kurtulup yeni bir kalp kapakçığına ve yeni bir hayata başlama sürecini ve bu süreçte yaşadığı içsel sorgulamaları, hayatta kalma tutkusunu ve sebebini keşfetme sürecini konu ediniyor. Bu eser biz okuyucuya hayata fiziksel ve duygusal olarak yeniden tutunan bir insanın hangi bakış açısıyla bu dönüşümü başarabildiğini de gösteriyor. Olağanüstüydü çünkü uzun zaman önce zorlu hastane süreçlerinden geçmiş bir olarak okurken Bende böyle düşündüm,! Benzer olaylar aynı tepkiler… Sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür diliyorum Sevgili İpek kocaman
2025 126. kitabı
Selam Bugün size hayatın içinden, yaşanılmış ve yaşanılmaya devam eden hayatın bir kesitini anlatan 9.5 Hafta ile geldim. İpek Kocaman'ın kalemi ile tanışma kitabım oldu. Kitapta kendi hayatını, yaşadıklarını, dünü ve bugününü, hissettiklerini anlattığı için aslında sırf kalemi ile değil, kendisi ile de tanışmış oldum Kitabı okudukça yaşayan ve kadar güçlü bir kadın olduğunu anlıyorsunuz. "Güçlü kadın" tabiri dile kolay aslında... Güçlü kadın olmanın zorluklarını ancak yaşayan bilir... Henüz bir yaşında iken babasını kaybeden, kalp rahatsızlığı, ameliyat, kontroller arasında büyüyen ve sonra aniden annesini de kaybeden bir genç kadın. Yavaş yavaş başlayan, standart bir rahatsızlık belirtileri olarak yorumlanan durumlar sonrası yaşadıklarını, tedavi sürecini ara ara geçmişe giderek, içsel dünyasına bizi konuk ederek anlatıyor yazarımız. Fiziksel olduğu kadar insanın psikolojik olarak da nasıl etkilendiğini gözlemliyoruz. Bu noktada sadece hasta için değil yakın çevresi için d çok zor bir durum. Bir yandan destek olmak isterken diğer yandan da onun için güçlü olmak zorundalar Yazarın ameliyatı ve sonrasında yaşadıklarını okurken ben de kendi ameliyatım ve sonrasını düşündüm. Tabii ikisi kıyaslanamaz çünkü benim tiroid operasyonuydu. Ancak psikolojik olarak benzer etkileniyor insan. Ben en çok ameliyat sırasında taşikardi atağı geçirirsem olacaklardan korkmuştum. Kendimde olamayacaktım ve kontrolüm dışında bir şeylerin yaşanmasından nefret ediyorum Ameliyat sonrası kendime tam olarak gelmemn uzun sürdü. Sonrasında Dr la konuştuğumda ameliyat boyunca taşikardim olduğunu söyledi. Neyse ki sağ salim uyandım. Arka kapakta yazan "yaşamla ölüm arasındaki dans" sözü çok hoşuma gitti. Son nefesi verinceye kadar bu dans hepimiz için devam edecek , önemli olan danstan
2025 48. kitabı
Özellikle uzun süren bir kalp rahatsızlığı süreci, ameliyatlar, iyileşme süreci ve bu süreçlerin yazar üzerindeki ruhsal etkileri anlatılıyor. Bu hastalık süreci anlatılırken tıbbi / bilimsel yönler göz ardı edilmiyor; fakat bu açıklamalarla duygusal, psikolojik yönler arasında bir denge kurulmaya çalışılmış. Kitapta interaktif ögeler de var: sayfalarda QR kodlar bulunuyor ve bunlar, okuru kitaba farklı sanatsal içeriklerle (şarkılar, sesler vb.) buluşturuyor. Okuyucu yorumları da genellikle olumlu; sayfa sayısının görece az olması, akıcılığı, samimi dile yakınlığı, okuyanların kendinden bir şeyler bulabilmesi gibi yönleri öne çıkıyor. İpek Kocaman yine duygulara dokunuyor. Ve bunu çok güzel yapıyor.
±9.5 hafta
2025 27. kitabı
Bugün ±9.5 Hafta kitabı ile karşınızdayım. Otobiyografi şeklinde yazılan bu kitabı sevmedim desem yalan olur. Bir insanın yaşamla mücadelesi ancak bu kadar güzel anlatılabilir, ama bazı tıppi terimleri okurken zorlanmadım değil Kitabı okurken sağlığınızın kıymetini bir kez daha anlayıp şükrediyorsunuz resmen ±9.5 HAFTA Yaşadığı kalp rahatsızlığından dolayı hastane de geçirilen o yıpratıcı süreçlerin içinden yaşama sevincini yitirmeden sapasağlam bir şekilde hayatta kalan bir kadının öyküsü bu, bir umudun öyküsü.. Yazarla birlikte hem hayatı sorguluyoruz hem de hayatın tam içine dalıyoruz. O, hayatla ölüm arasında duran ince çizgi de gidip geliyoruz. Ayrıca içindeki karekodlarla, yazarın şarkılarıyla buluşup eser'in içine yazarın yazdığı şarkılara eşlik edebiliyoruz. Bu kitap okumak isteyenlere tabii ki de tavsiyemdir. Son olarak kalbinize iyi bakın 🩷
Hayata Dair
2025 47. kitabı
Kitabı okurken kendi hayatıma dair yaşanmışlıklara denk geldim. Kitabın bir bölümünde” enerjinizi geçmiş olaylara odaklamayı bırakın, çünkü hayat israf edilmeyecek kadar değerli.” yazmış ipek Kocaman. İşte bu cümleden sonra hayata bakış açımı değiştirmeye karar verdim .  9.5 Hafta
Yaşamla Ölüm Arasındaki Dans
2025 42. kitabı
Yazarımız "İpek Kocaman" 'a ait" 9,5 Hafta" adlı elime imzalı olarak ulaştı. Sizler için bu kitabı yorumlamak istiyorum. Acılardan güç devşiren, her yenilgiyi başlangıca dönüştüren cesur bir kadının, hayata tutunmaya kararlı, zorluklarla yoğrulmuş ama asla pes etmeyen kalbinin hikâyesi bu. Yazar kalp rahatsızlığının tıbbi sebeplerini ve tedavi sürecini anlatırken bilimsel bir dil kullanıyor; ruhunun iyileşme sürecinde ise rüyalarla harmanlanmış, oldukça duygusal ve derin psikolojik çözümlemeler içeren akıcı bir dile geçiş yapıyor. Böylece bilimsel bir gerçeklikle duygusal derinliği buluşturuyor. Bu kitap aynı zamanda interaktif bir deneyim sunuyor. içindeki karekodlarla okurlar, yazarın şarkıları eşliğinde eserin dünyasına ortak oluyor. Görsel ve işitsel sanatın bu eşsiz buluşması, + 9.5 Hafta'yı sadece okumakla kalmayıp hissetmenizi de sağlıyor. Hayatta kalma tutkusunun, içsel sorgulamaların ve yaşamla ölüm arasındaki dansın yürek burkan ama bir o kadar da umut dolu hikâyesini okumaya hazır mısınız? yazarımızın kalemine sağlık diyorum.
Duygu ve Düşünce