%99 Benim

Orijinal Adı:
99 Percent Mine

2022 20. kitabı
Okunma: 14 Mart 2022 23:02
Darcy Barrett 18 yaşından itibaren dünyayı dolaşıyor, fotoğrafçılık yapıyor ve arada barmen olarak çalışıyor. Sabit bir yerde yaşamaya alışık olmayan Darcy pasaportunu kaybetmesi ve büyükannesinin vefatından sonra ona ve ikizi Jamie'ye bıraktığı miras yüzünden kalmak zorunda. Büyükanne Loretta ikizlerin yıkık dökük kulübesini restore edip satmalarını istemiştir. Rostorasyon işinin başındaysa Tom Valeska'dır. Tom ve ikizler 8 yaşından beri arkadaşlar. Tom'a hayran olan Darcy yıllar önce yapmış olduğu hatasını telafi etmek ve Tom'u tekrardan kazanmak için çabalar. Kitap kadın karakterin değişik olması ve akıcılığıyla güzeldi. Fakat duyguların bi tık eksik kaldığını düşünüyorum. Darcy kalp hastalığı yüzünden kendisini yük olarak görmesi fakat bu durumun ailesi tarafından anlaşılmaması ve konunun üstü açık bırakılması. Daha sonra Darcy'nin Tom'a başlardaki yaklaşımı aşktan daha çok sahip olma duygusu ki bu benim hoşlanmadığım bir sevgi gösterme şekli. Tom çocukken yaşadıklarından dolayı hayatının merkezine Barrett ailesini koymuş ve bunu geç de olsa farketmiş olması güzeldi. Darcy ise hatalar yapan ve yaptığı hataların farkında olan eğlenceli kendisini sevdirmeyi başaran bir karakter. Genel olarak kitapta karakterleri ve ikizler arasındakı bağı sevdim. Siz de bu tarz kitapları seviyorsanız bir şans verin derim. · ⋆
Roman
2022 64. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2022 03:34
Nefret Oyunu'nu çok severek okumuş biri olarak Sally Thorne'dan bir kitap daha okumayı çok istiyordum, bu yüzden bu kitap için epey heyecanlıydım. %99 Benim, Nefret Oyunu kadar çok sevilmiyor olsa da okumaya başlarken ön yargılı değildim. Sonuçta renkler ve zevkler meselesi... Ama kitabı sevmedim. O kadar sevmedim ki anlatmaya neresinden başlasam bilmiyorum. (Devamı spoiler içerir.) Yazarın bazı konulardan bahsedip daha sonra o konuları hiç gündeme getirmemesi kitabın en büyük sorunlarından biriydi. Mesela kitabın başında Darcy bir barda çalışıyordu ama Tom geldikten sonra bir daha barın muhabbeti bile geçmedi. Sözde Darcy çalışmaya devam etti ama bara hangi aralıkta gidip geldiği ve kendisini rahatsız eden korumayla aynı yerde çalışmaya nasıl devam ettiği muammaydı. Mesela Darcy'nin ailesinden bahsedildi ama kitap boyunca ailesi bir kere bile Darcy'i arayıp sormadı. Halbuki kalp rahatsızlığı yüzünden herkesin Darcy'e hassas davrandığından bahsedilmişti. Mesela tadilat yapılırken büyükannenin, eve tarot kartları gizlediği fark edilmiş ve başka yerlerde de kartlar olabilir, bu kartlarla bize bir mesaj vermeye çalışıyor olabilir falan denmişti. Fakat konu orada kaldı, bir daha konuşulmadı bile. Kitap bu şekilde bahsi açılıp sonra da unutulan konularla doluydu. Sonra kitaptaki çoğu olay o kadar amaçsızdı ki “neden” diye sormak istedim. Neden büyükanne, Tom'un Darcy'e aşık olduğunu öğrenenince apar topar Darcy'i yurt dışına yolladı? Neden Tom, Darcy'e deli gibi aşık olmasına rağmen Megan'la 8 yıl beraber oldu hatta ona evlenme teklifi etti? Neden Megan, tüm bunları bilirken hatta Darcy'e “Tom en çok Noel'de mutlu olurdu çünkü seni göreceğini bilirdi, sen olmazsan tüm enerjisi biterdi” diyecek kadar durumun vahametinin farkındayken 8 yıl bu adamla beraber olmaya devam
2020 5. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2020 10:53
Bu sefer malesef beni üzen bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. Aynı yazardan Nefret Oyunu kitabı en sevdiğim kitaplar arasındayken %99 benim'i malesef hiç sevmedim. Aslında çevremde okuyanların tepkilerinden sonra beklentimi çok fazla düşürmüştüm ama yine de bu kadar sevmeyeceğim aklıma gelmezdi. Kitap; Darcy karakterinin, çocukluktan beri hayranlık-aşk arası hisler beslediği arkadaşı Tom'la, babannesinin eski evinin tadilatına başlamasını ve böylelikle değişen ilişkilerini anlatıyor. Şöyle bir sıkıtı var ki Tom aynı zamanda Darcy'nin ikiz kardeşinin en yakın arkadaşı ve %99 ona ait. Darcy de bu durumu değiştirmek istiyor. . İlk başlarda keyifli başlayan hikaye karakterlerin geçmişlerini öğrenmeye başladıkça daha da derinleşiyor. Darcy'nin, geçmişinde, ikiz kardeşi ve ailesiyle yaşadığı bazı travmatik hikayeler var, bunlar pek konuşulmamış ve bu yüzden de ailesiyle arasında hep bi mesafe, ikiz kardeşiyle arasında da çatışmalar var. Kitap boyunca insanı sinir eden Darcy'yi de üzen bir çok şey yaşanıyor ama bu durumlar hiç konuşulmuyor. İnsanlar ettiği kavgaları geçiştiriyor sürekli, kimsenin gerçek hislerini ortaya dökdüğünü düşünmüyorum kitapta. . Okurken iki kardeş arasında hep bir kırılma noktası bekledim, her şeyi konuşacakları, kavga edecekleri ve sonrasında da eskisinden çok daha yakın olacakları... malesef olmadı. Sadece onlar arasında değil diğer ilişkilerde de çok büyük iletişim sıkıntısı vardı. Çok yakın olduklarını iddia ettikleri insanlardan sürekli bir şeyler saklayıp arkalarından iş çevirdiler ve bunların hepsi yanlarına kâr kaldı. Kimse birbirinden doğru düzgün özür bile dilemedi, herkes kendini haklı çıkarma derdindeydi. Kitapta yaşanan hiçbir şey çözüme ulaşmadı ve bittiğinde her şeyin havada kaldığını hissettim. İlişkiler çok yüzeysel ve yapmacık
2021 66. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2021 06:30
Canım Sally Thorne'umm bu kadın yüz kitap yazsa yüzünü de okurum ya öyle seviyorum. Christina Lauren 1, Sally Thorne 2 benim için. Aşklarım <333 Bu kitap benim için bir Nefret Oyunu değildi tabii ki ama öyle herkesin gömdüğü kadar kötü de değildi bence. Okumayı bırakamadım yine ve tıpkı Nefret Oyunu'nda yaptığım gibi sabahladım ahjsshksh Sonlarda bir Tom hafif sinirlerimi zorladı ama olsun seviyoruz kendisini. Jaime'yi birtakım sebeplerden dolayı bir akrabama çok benzettiğim için hiç sevemedim shskshjs kader.. yine de ikiz karakter olması gönlümü fethetti. İkiz okumayı seviyorum yani napayım
2022 33. kitabı
An itibari ile Sally Throne un tüm kitaplarını okumuş oluyorum sanırım. Ve şaşırtıcı bir şekilde en sevdiklerimden biri de bu oldu. Nefret Oyunu ile aynı yazar ama çok farklı konsept ve karakterler. Bu nedenle karşılaştırmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. (Spoiler !!) Öncelikle Nefret Oyunu slow burn olmayan hatta ilk sayfalarda karakterlerimizin öpüştükleri bir kitap. Ancak bu kitap bunun tam tersi tam kıvamında bir slow burn ve anca 200 sayfa sonra öpüşüyor ve birlikte oluyorlar. (Spoiler bitti:)) Ben aralarındaki çekimi yazarın güzel ele aldığını düşünüyorum, Tom u o kadar ballandıra ballandıra anlattı ki bi ara kara kara keşke bir kitap karakteri olsaydım diye düşünmedim değil. Ek olarak “mükemmel olmayan” karakterleri daha çok seviyorum ki baş kadın karakterimiz de tam olarak böyle. Çok fazla içiyor, küfür ediyor, edepsiz şakalar yapıyor ve saçlarını kısacık kestiriyor. Erkek karakterlerimiz Tom da tam aksi, zıt kutuplar, çocukluk aşkı vs ne ararsanız var kitapta. Daha ne olsun canım!
2021 23. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2021 22:26
Yazarın daha önce Nefret Oyunu kitabını okuyup beğenmiştim, sizi andan çıkarıp gerçekten kahkahalar attırabiliyor..Muzip bir yanı var karaktrrlerin.. Bu kitabında ki kız karakteri diğrer kitabında ki kız karaktere göre daha baskın ve ağzı pis diyebilirim :) Sanırım yorumlarda ilk kitabın daha çok sevilmesinin sebeblerinden biri bu olsa gerek..Konusu şöyle ; Hem dominant hem de gotik görünen kızımız ikiz erkek kardeşinin yakın arkadaşı olan çekingen görünümlü dev adama çocukluk yıllatından beri aşıktır.. Yolunda gitmeyen sebeplerle ayrı kalmıslar ve bir şekilde yolları yeniden kesişmiştir... Eğlenerek okudum, yer yer de çok güldüm diyebilirim..Akıcılığı sayesinde çabucak okunuyor zaten
2023 29. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2023 23:06
%99 Benim, bir süredir okumak istediğim kitaplardan birisiydi, sonunda okuma fırsatı buldum. Ve bayıldım. Kitap daha ilk sayfalardan itibaren beni içine çekti ve sayfalar su gibi aktı gitti resmen. Tatlı, kafa dağıtmalık, keyifli bir kitaptı. Darcy ve Tom. Çok tatlı ve aşırı eğlenceli bir çift. Uyumları muhteşem! Ayrıca Tom en sevdiğim erkek karakterlerden biri oldu. Yazarın okuduğum ilk kitabı. Bu kitaba bakarak diğerlerini de seveceğime eminim. Ayrıca sonunda 2 farklı kitabın sürpriz bölümü vardı. Birisi %99 Benim, diğeri ise ilk kitabı olan Nefret Oyunları'nın. Yazar bu sürpriz bölümleri okurlarının isteği üzerine eklemiş. Bence yazarın okurlara böyle bir jest yapması çok hoş.
2021 128. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2021 19:26
Darcy Barrett 18 yaşından beri dünyayı dolaşıyor. Bir yerde asla çok uzun süre kalmıyor ve genellikle barmen olarak arada çalısıp para kazanıyor Bir zamanlar fotoğrafçı olmak istiyormuş ama kötü bir deneyimden sonra o kariyer yolunu askıya almış gibi. Sevgili büyükannesi öldüğünde Darcy'ye ve ikiz kardeşi Jamie'ye kulübesini bırakır. Darcy ve Jamie'nin miraslarının tamamını alabilmeleri için evi yenilemeleri ve satmaları gerekiyor. Darcy'nin tadilatı görmek için tek bir yerde kalması ve kaçtığı her şeyle uğraşması gerekiyor. Jamie ve Darcy'nin en yakın çocukluk arkadası Tom tadilat işleri yaptığı için evın onarımını ona yaptırmaya karar verıyorlar .Sıkıntı Darcy eskıden beri Tom'a aşık ama adamla bır ılerleme olamaz zaten adam nişanlı . Bu ev tadilatı sırasında Tom'un nişanlısından ayrıldıgı ortaya çıkıyor vs vs . Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği bölüme :D Öncelikle ıkı kıtabı karsılaştırmıyıcam tamam ama yazarın o ılk kıtaptakı ıfade karakterlerın güzel povları vs ustune bu nedır arkadaş buyuk felaket benım açımdan kitap :(( Kitabın çoğunu Darcy'nin kafasında inşaat işçisi-çocukluk arkadaşına bayılarak geçirdiğimiz için, bu bir yerden sonra aşırı bayıyor. İki Ana karakteri bu derece sevmediğim istisna kitap olabılır .İletişim eksikliği. Ambiyans eksikliği. Çok fazla eksik unsur. Sığ karakterler. Ayrıca Tom, Barrett ikizleri tarafından uğrunda savaşılan bir köpek yavrusu gibi tasvir edilmiş .Yani, Darcy ve Tom arasında dönüp duran saçmalıklar ve hiçbir yere gitmeyen olay örgüsü arasında, bundan umduğum kadar zevk almadım. Joshua Templeman kadar mükemmel birini yaratan yazarın bunu yazdığına inanamıyorum..
2021 7. kitabı
Okunma: 02 Mart 2021 20:41
Kitap için yapılan incelemelere baktığımda çoğu kişi yazarın ilk kitabı olan Nefret Oyunu ile karşılaştırmış. Bence bu kitap bireysel olarak değerlendirilmeliydi. Kitabı çerez olarak okudum. Kitapla ilgili değinmek istediğim bazı noktalar var. Uzun bir süre cinsellik yer alıyor. Bu yüzden 18 yaş ve üstüne hitap ettiğini düşünüyorum. Kitap genel anlamda keyifliydi. Eğer okumak isterseniz yazarın Nefret Oyunu kitabından sonra büyük bir beklenti ile okumayın. Beklentisiz okuduğum için kitabı sevdim. Ayrıca kitabın sonunda hem %99 Benim hem de Nefret Oyunu için kapanış bölümleri yer alıyor. Bu da okurlar için güzel bir avantaj olduğu kanısındayım. Kitapta bir dominant karakterimiz var, Darcy. Darcy küçüklüğünden beri belli edemese de Tom Valeska'ya aşık. Tom, uysal bir karakter. Birçok kitaba göre karakterler tam ters özellikte diyebiliriz. Tom Valeska'nın geçmişten beri aşkından vazgeçememesini sevdim. Okurken Darcy'e sımsıkı sarılmak istedim. Kendini insan enkazı gibi görmesi beni çok üzdü. Her halükarda okurları romantik ve şehvetli bir kitap bekliyor. Kitaplı günler dilerim...
2020 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2020 02:50
Tom Valeska ve ben birlikte geldik ve Darcy'i getirmedik. O kim bilir yine nereye gitti Nefret oyunu ile geç tanışanlardanım ben. Bu kitap ben onu alırken çıkmıştı ve kapağı o kadar güzeldi ki bunu da yanına sepete atmışım. Hiç farkında değilim Herkes nefret oyunu ile kıyaslamış o yüzden de çoğu insan sevmemiş. Bu yorumları okuduğum için kitaba hiç beklentisiz başladım ama aynı zamanda önyargısız da. Şimdi dürüst olalım nefret oyunu kadar mükemmel romantikler zaten ne kadar varki piyasada? Ben bol bol romantik okuyanlardanım ve benim bu kadar çok sevdiğim bir kitap nadir çıkıyor bu durum %99 benim' e biraz haksızlık bence Darcy Barrett asi barmen kızımız. Hicbir yerde sabit duramıyor sürekli aklı dünyayı gezmekte. Ama aslında yalniz ve bağlanmaktan korkuyor. Evet birazcık klasik. Biz genelde bunu erkeklerde görürüz o ayrı Tom Valeska oğlusumuz ise dağ gibi sabit ve güvenilir. Tanıdığı herkesi mutlu etmeye memnun etmeye çalışıyor. Ama bunu gerisinde Valeska'nin kabul edilmeme, vazgecilme korkusu var. Darc ve Tom çocukluktan beri tanışıyorlar. Hem de ikizi Jamie ile yakın arkadaş olan Tom'un %100 insanlar arasında paylaşılmış halde. Tom'un %1' ne sahip olan Darcy ya artık %100 isterse? Ya çiftimiz evin restorasyonu için bir araya gelmek zorunda kalırsa ve ortalık karışırsa? Keyifle bir gecede okuduğum bir romantik komedi oldu. Araya bu tarz kitaplar atmayı ve kafa dağıtmayı isterseniz kesinlikle okunabilecek bir kitap. Hem bir romantik komediden en fazla ne beklenebilir ki? Önyargısız okursanız sevebileceginizi düşünüyorum. Tabiki kimse bir Joshua Templeman yerini dolduramaz, doldurması düşünülemez bile! diyor ve yorumuma son veriyorum. Keyif sizinle olsun

Sally ThorneYazar · 4 kitap
USA Today'in çok satan ofis romantik komedisi THE HATING GAME'in (2016) yazarıdır. Yirmi beşten fazla ülkede satılan ve Peter Hutchings'in yönettiği Lucy Hale ve Austin Stowell'ın oynadığı bir sinema filmine de uyarlanan ilk romanıdır. Sally'nin ikinci romanı 99 PERCENT MINE (2019), William Morrow Books tarafından yayınlandı. USA Today En Çok Satanlar listesine girdi ve Goodreads tarafından 2019'un ilk yarısında en çok okunan 28 kitaptan biri olarak gösterildi. SECOND FIRST IMPRESSIONS (2021), USA Today'in En Çok Satanlar listesinde yer aldı, Goodreads Choice Ödülü adayıydı ve Amazon'un "2021'in En İyi Romantizm Kitapları" listesinde yer aldı. Sally Thorne Avustralya, Canberra'da yaşıyor.