Acemi Eğitimi

Can Yayınları

~ACEMİ EĞİTİMİ~
2021 37. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2021 21:12
"Acemi Eğitimi" kitabını 2 yıl önce Kitapyurdu sitesinden 3 tl'ye almıştım ve kitabı 3 tl'ye aldığım için de kitap kötüdür diye bir türlü okumaya cesaret edemedim... Kitaplığımda okunmak için bekleyen kitap, sürekli gözüme batınca artık okuma vaktimin geldiğini düşündüm ve kitabı elime alıp okumaya başladım. Keşke kitabı, ilk aldığım anda okusaymışım, kitabı bu zamana kadar beklettiğim için o kadar pişman oldum ki... Can Kozanoğlu "Acemi Eğitimi" kitabında kendi yaşadığı anıları yazıyor ama kurmaca anılar. Ben de anı kitaplarını okumaya bayılırım bir de kitap kurmaca anılarla doluysa okuması daha da eğlenceli oluyormuş gerçekten... Kitap çok eğlenceli, sayfalar ilerledikçe ve her sayfa da "gerçek mi acaba bu anlattıkları?", "bu kadar kötü olay nasıl olur da bir ailenin başına gelebilir ki" diye diye, kitabı bitirdim ve kitabı bitirince de yazarın kitapta verdiği bilgileri "gerçek" mi diye, hemen internetten kontrol ettim, kitapta bahsi geçen yer ve kişi adlarına baktım ama bir sonuç alamadım ve yazarın yazdığı anıların kurmaca anılar olduğunu anladım. ( Kitabı okumayı düşünen arkadaşlar dikkat!!! aşağıda yazanlar SPOİLER içerir. ) Kitap için de ki anılar hakkında yaptığım bazı araştırmalar: 1. kurmaca ->Yazar kitapta Hozlu diye bir ilçeden bahsediyor ama öyle bir ilçe yok. 2. kurmaca -> Yazar, hukuk profesörü olan abisinin (Hamdi'nin) aşk yazarı olduğunu yazıyordu, tabii ki öyle bir yazar yok... :) 3. kurmaca -> Yazar, haberlere çıkan minik yatırım kurusu olan "Kemalcan Kabadağlı" diye küçük bir çocuktan bahsediyor ve internet de yaptığım araştırmaya göre öyle bir çocuk yok... :) Yazmak istediğim birkaç kurmaca daha var ama hepsini yazarsam incelemeyi bitiremem bir türlü... :) Yazar, kitabın her sayfasında beni güldürmeyi başardı, son zamanlarda hiç gülmediğim kadar
2018 95. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2018 11:54
En sevdiğim kitap türü... İnsanların hayatlarını anlattıkları bu gibi kitapları çok büyük iştahla okuyorum. Can Kozanoğlu gibi bir sosyoloğu okumak ise çok güzeldi. Çocukluğunun Adanasını ve İstanbul'unu, Türkiye'nin genel durumundan ziyade mekan ve insan yapısını mahalle ve semt düzeyine indirgeyerek okumayı sevdim. Ülke durumuna göre sosyal olarak bir kaç basamak yukarıda bulunan ailesi ve sülalesini gayet sansürsüz anlatmasını da sevdim. Kozanoğlu takip edilesi bir insan. Tavsiye ederim.
2019 83. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2019 19:28
Kitabın ismine baktığım da "eğitim" içerikli olacak zannetmiştim ama hiçbir alakası yok. Yazarın hayatını akrabalarini yaşadıklarını anlattığı bir kitap. Verdiği bilgileri kontrol ettiğim de "gerçek" mi diye; yer ve kişi adlarına, hiçbirinden sonuç alamadım. "Sallamiş" diye düşünmekten kendimi alikoyamadim. Ama okumaktan sıkılmayacağiniz bir kitap olmuş. Okumasaniz hiçbir şey kaybetmessiniz :))
2018 5. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2018 05:13
Tesadüf eseri karşılaştım yazarın kitabıyla, biraz da Can Yayınlarının yazar kalitesine güvenerek aldım kitabı. Yazar ailesini anlatıyor kitapta ve gerçekten çok fantastik karakterler var, özellikle dayısı Şeref Bey'in bazı maceraları kahkaha attırdı.Ne kadarı kurgu ne kadarı gerçek kitapta yazılanların bilemiyorum ama başladığı gibi biten, çok akıcı bir roman.
2019 749. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2019 12:57
Uzun süre kütüphanemde durduğu halde okumayı devamlı ertelediğim ve sanırım kapağındaki çocuk resminden dolayı sıkıcı olduğunu düşündüğüm bir kitaptı. Kitaba beklentisiz başladım ve okudukça şaşırmaya başladım. Baktım kitap ilerliyor, ben gülüyorum (önyargının ne kadar korkunç olduğunu bir kez daha tecrübe ettim.) velhasıl sıkılmadan ve keyifli vakit geçirerek okudum. Keyifli okumalar diliyoruz ya, işte bu kitabı okurken bu dileği yaşadım. Bilhassa kitabın ikinci bölümünde Emine ve Raziye’yi şaşırarak, gülerek, inanamayarak okudum. Sonraki bölümde enerji biraz düştü ama Ümit Besen hayranı Glenn ile enteresan hayatlar okumaya devam ettim. (Bazen uyduruyor mu acaba, ne de olsa ispatlanacak bir şey değil, diye düşündüm. Tabi ki öyle değil ama düşünmeden edemedim çünkü çok enteresan yaşanmışlıklar anlatmış yazar.) Yazar anılarını nükteli bir şekilde anlatarak kitaplaştırmış ama bu anılar öyle klasik şurda doğdum,parka gittim, okulum, arkadaşlarım vs. şeklinde sıradan değil; çevresindeki insanların hayatlarıyla zenginleşmiş, ilginçleşmiş anılar. Kampanyadan almamın da önyargıma etkisi vardı (1TL) ama iyi ki almışım. Edebi beklentiniz fazla olmasın, su gibi akan bir kitap, yaşanmış olması kültürel bilginizi de arttırıyor. Ama bir Şeref vardı, ah Şeref ah, gece bırakamadım kitabı Şeref’in hikayesini okurken, yaşanmış olması daha da heyecanlı okumama neden oldu. Eğlenmek, vakit geçirmek için gerçek yaşanmışlıklar okuyarak bilgilendim daha ne olsun. Hakikaten “keyifli okumalar” dilerim.
2021 7. kitabı
Şahsen okuduğum en iyi kitaplardan biriydi bu kitap. Fakat insanların düşünce yapısına göre,kişisel görüşlerinin farklılığından dolayı kimi beğenir kimi beğenmez .Ama bana göre güzeldi.İlk kez Can Kozanoğlu okudum ve diğer kitapları da okumayı düşünüyorum.Sanırım 1 ya da 3 kitap daha var.
1000Kitap Gerçek Okurlar
2024 4. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2024 23:45
Bir aile hikayesi ama arkasında toplumun dejenerasyonunun anlatığı büyülü gerçekçi bir tarzda, okuması keyifli... Gülerken üzüldüğüm anlar oldu ama ülkedeki son 40 yılın değişimini anlamak için de bir rehber niteliğinde.
Edebiyat & Roman
2018 8. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2018 21:33
Avukat bir anneyle hakim bir babanın üç çocuğundan biri olan yazarın ailesi ile ilgili anılarını keyifle okudum. Anlatım dilini, akıcılığı, her bölümdeki farklı bir anının bütüne bağlanış biçimini, büyük dramların birer melodram olarak aktarılış şeklini beğendim. Bir ailenin başına bu kadar talihsiz olaylar gelebilir mi? Okurken bana “Talihsiz Serüvenler Dizisi” filmini anımsattı.
Acemi Eğitimi
2022 37. kitabı
Kurgu da olsa fantastik bir ailenin anıları. “Anılarımın çoğu, edep yâhu dedirtecek türden” diyor Kazanoğlu. Hani anne babaların sakın böyle yapmayın dediği ne varsa bu kitapta var özetle.
Yok artik
2020 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2020 01:37
Kitap gercekten cok akiciydi ve icerisinde yazarin kendi hayatindan alintiladigi hikayer var.. bu hikayeler o kadar fantastik ki her seferinde “yok artik” bu kadar da degil diyerek okudum. Şiddetle tavsiye ederim️

Can KozanoğluYazar · 8 kitap
1963 yılında Adana'da doğdu. Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. Gazeteciliğe 1981 yılında Hayat dergisinde başladı. Aralarında Yeni Gündem,Nokta, Cumhuriyet ve Milliyet'in de bulunduğu çok sayıda gazete ve dergide muhabir, editör, köşe yazarı olarak çalıştı. Çeşitli mizah dergilerine takma isimlerle yazılar yazdı. Uzun yıllar boyunca TRT'de yayımlanan Okudukça isimli kitap programını sundu. Televizyonculuk kariyerini daha sonra CNN Türk ve NTV'de sunucu, belgeselci, editör, yönetici olarak sürdürdü. Sosyoloji alanındaki çalışmalarını popüler kültür üzerinde yoğunlaştıran Can Kozanoğlu'nun futbol tutkusunun toplumsal boyutlarını ele aldığı ilk kitabı Bu Maçı Alıcaz 1990'da yayımlandı. Bunu, Türkiye'nin 80'li yıllarda yaşadığı toplumsal değişimi dönemin starları üzerinden anlattığı Cilalı İmaj Devri (1992) izledi. Pop Çağı Ateşi (1995), İnternet Dolunay Cemaat (1997) ve Yeni Şehir Notları'nın (2001) ardından, Kozanoğlu'nun ilk kurgu denemesi olan Acemi Eğitimi (2005) yayımlandı.