Aforizmalar

Nikola Tesla

2023 95. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2023 22:42
“Bütün canlılar, evrenin çarkında iç içe geçmiş dişlilerdir.” Nikola Tesla Hayatının Anlatımı Aforizmalar Tesla Albümü Basında Tesla Patentler Kronoloji İle bitmektedir eser. Çok severek okudum. Herkese naçizane tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. Hazırlayan Peren Demirel’e teşekkürler. Arka Kapaktan Alıntı: Aforizmalar, Nikola Tesla’nın eserlerinden özenle derlenmiş bir seçki olmasının yanında, Nikola Tesla’ya ait fotoğraflardan oluşan bir “fotoğraf albümü”nü, hayatı boyunca aldığı patentlerin çizimlerini de içermektedir. Bu yanıyla, Türkçede çıkmış en kapsamlı Nikola Tesla kitaplarından bir tanesidir. “Nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi, bütün dünyayı aydınlatmaya yeterdi.” “Bütün canlılar, evrenin çarkında iç içe geçmiş dişlilerdir.”
2020 36. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2020 16:24
Elektrik üzerine sayısız deney ve buluş yapan Tesla hakkında bir kitap okumayı çok istiyordum. Onu okumaya ve anlamaya Aforizmalar kitabı ile başlamaya karar verdim. *İlk olarak Tesla kendisini anlatıyor.Tesla'nın kendisini anlattığı bölümden sonra Aforizmaları okumaya başlıyoruz. Bu bölümde Tesla'nın düşüncelerini ve fikirlerini daha iyi anlıyoruz. *Aforizmalar bölümünden sonra ise Tesla albümü ve sahip olduğu patentlere yer verilerek kitabın içeriği zenginleştirilmiş. *Dahi bir beynin nasıl çalıştığını ve neler başardığını merak eden herkesin okuması gereken bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar...
2021 128. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2021 18:58
Nikola Tesla kendisine ait olan 700 patent ile en çok patent sahibi kişi olarak dünya tarihine geçmiştir. Kitap eserlerinden derlenmiş muazzam fikirlerin, saptamaların , bilimsel verilerin ve de geleceğe dair çok başarılı tahminlerin olduğu müthiş bir kitap. Tesla'nın karakteri çok etkileyici. Düşüncelerine olan inancındaki kararlılık müthiş, hiçbir cümlesinde tereddüt yok. Kitap o kadar etkileyici ki okuduktan sonra dünyaya bakış açınızı değiştirecek nitelikte kesinlikle tavsiye ederim mutlaka okuyunuz. Keyifli Okumalar...
2019 54. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2019 18:59
Vladimir Pistalo Nikola Tesla (1856-1943) kitabından yaklaşık iki sene sonra okuduğum içerisinde Nikola Tesla'nın aile hayatı ve sözlerini barındıran kitap insana ilham veren bir kitaptır. Sırp kökenli fizikçi ve elektrofizik uzmanı olan ve günümüzde birçok şeyin alt yapısını (wireless,röntgen,elektron mikroskobu) hazırladığı halde kitaplarda ismi çok geçmeyen zamanın ilerisinde olan bir bilim insanıdır. Tesla'yı tanımak için okumanız gerek kitaplardan olan Aforizmalar kitabında çocukluğu, gençken kumar tutkusu olduğu ve bilim insanı olma yolunda annesinin desteğinin olduğu kendi sözleriyle geçerken genç hali ve olgunluk halinin dışında Amerika'da Fakirlik içinde öldüğü Wyndham New Yorker Hotel'deki duvar yazısı da kitapta gösterilmektedir.
2023 35. kitabı
Hak ettiği değeri görememiş Nikola Tesla'nin eseri bu kitap.Serinin parçası bir kitap diyebiliriz Kısa ve keyifli yolculuk yaşattı bana... Bir tür derleme bir kitap.Hatta Türkçede çıkmış en geniş kapsamlı olan Tesla kitaplarından biriymiş.Ben bu kitap ile tanıştım yazarın kalemiyle. tavsiye edeceğim bir kitap.. (sesli olarak dinlediğim bir kitap) #okumatrenii
·160 syf.·
2026 30. kitabı
Tesla harika bir bilim insanı ve bu kitapta bizi onun zihnine ve hayatına yakınlaştıran bir kitap olmuş. Ayrıca popüler sözlerinin çoğu da bu kitapta söylenmiş. Ben keyifle okuduğum fakat siz Tesla’ ya karşı hayranlık duymuyorsanız sıkılabilirsiniz. Bunun dışında bilim insanının dünyasını merak ederseniz öneririm.
2025 22. kitabı
Acılardan doğmuş bir şahsiyet; gerçek gaye ve sonuçları... Yüzde yüz potansiyelini kullanmanın temelini, hayali canlandırma ile inşa edip, yolları kısaltan bir birey. O gün varsayım olarak sunduğunun bugünün gerçekleri olması. Ve dahası: Yaşam yolculuğu, biricik anneannemin 12 yaşlarına kadar tekabül etmesiyle daha da yakınıma inmesi... Hepsi ayrı ayrı; her seferinde imrenmeme yetiyor.
·160 syf.·
2019 11. kitabı
Nikola Tesla! O, geleceği görebilen müthiş dehasıyla ampulu keşfeden, kabosuz iletişimi ilk dile getiren, bugün yaşadığımız bu devirdeki tüm kolaylıklara rahatça ulaşabilmemiz adına maddi manevi tüm varlığını insanlığa adamış bir biliminsanı! Okuyun, okutturun.
Bilim
2022 20. kitabı
Merhaba. Aralık 2020de ilk kitabı, şubat 2021de ikinci kitabı okumuşum ama aforizmaları okumaya kıyamamışım. Set halinde satıldığı için daha fazla boynu bükük kalmasın dedim, okudum. Canım Tesla'm. Altı çizili çok satır var; katıldıklarım gibi katılmadıklarım da var. Ama sonuç olarak onun kaleminden çıkmış her cümle çok kıymetli benim için. Bir de bu kitapta dikkatimi çeken Edisona özeniyor, kıskanıyor ve ona gerçek bir hayranlık duyuyor olmasıydı. Yani ben onun hakkında yazdıklarından bunları çıkardım. Kitapla kalın.
2020 48. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2020 17:53
Böyle değerli bir eseri mutlaka okumamız gerektiğini düşünüyorum. İlk sayfalarda Tesla'nın çocukluğunda ve gençliğinde yaşadığı sıkıntılardan bahsetmekte. Sonrasında ise, Tesla'nın eserlerinden derlenmiş. Birbirinden değerli ve bir o kadar önemli kesitleri bir araya toplamışlar.. Yıllar önce bile günümüze dair tahminlerde bulunup olacaklardan bahsedebilen ve bir o kadar da haklı olan bu adamın hayatını bence okuyup öğrenmeliyiz. Benim bundan sonra ki durağım, yine Tesla'yı anlatan -> "İcatlarım" ve "Tesla" kitapları olacak.. Spoiler olmaması adına burada daha fazla detaya girmedim.. Eğer merak ederseniz bu kitap için, "yazmış olduğum, detaylı özet ve alıntılara" buradan ulaşabilirsiniz ; github.com/ufukcankurt/myL...

Nikola TeslaYazar · 14 kitap
Nikola Tesla, 10 Temmuz 1856 tarihinde Avusturya İmparatorluğu'nda (günümüzde Hırvatistan) Lika ilçesinin Smiljan kasabasında Sırp kökenli olarak dünyaya geldi. 1870'lerde mühendislik ve fizik alanında ileri bir eğitim aldı ve 1880'lerin başında telefonculukta ve Continental Edison'da yeni elektrik enerjisi endüstrisinde çalışırken uygulamalı deneyim kazandı. 1884 yılında vatandaşı olacağı Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. New York'ta kısa bir süre kendi yoluna koyulmadan önce Edison Machine Works'te çalıştı. Ortaklarının fikirlerini finanse etmeleri ve pazarlamaları için Tesla, New York'ta çeşitli elektrikli ve mekanik cihazlar geliştirmek için laboratuvarlar ve şirketler kurdu. Kendisinin alternatif akım (AC) indüksiyon motor ve 1888'de Westinghouse Electric tarafından lisanslanan ilgili çok fazlı AC patentleri kendisine önemli miktarda para kazandırdı ve şirketin pazarlayacağı çok fazlı sistemin temel taşı oldu. Patentini alabileceği ve pazarlayabileceği icatlar geliştirmeye çalışan Tesla, mekanik osilatörler /jeneratörler, elektriksel deşarj tüpleri ve erken X-ışını görüntüleme ile ilgili çeşitli deneyler yaptı. Ayrıca ilk sergilenenlerden biri olan kablosuz kumandalı bir tekne inşa etti. Bir mucit olarak tanınan Tesla, laboratuvarındaki ünlülere ve zengin müşterilere başarılarını gösteriyordu ve halk konferanslarında şovmenliğiyle dikkat çekiyordu. 1890'lar boyunca New York ve Colorado Springs'teki yüksek voltajlı, yüksek frekanslı güç deneylerinde kablosuz aydınlatma ve dünya çapında kablosuz elektrik enerjisi dağıtımı konusundaki fikirlerini sürdürdü. 1893 yılında, cihazlarıyla kablosuz iletişim olasılığı hakkında açıklamalar yaptı. Tesla, bu fikirleri kıtalararası bir kablosuz iletişim ve güç ileticisi olan bitmemiş Wardenclyffe Kulesi projesinde pratik kullanıma sunmaya çalıştı, ancak bunu tamamlamadan önce parası tükendi. Wardenclyffe'tan sonra Tesla, 1910'larda ve 1920'lerde çeşitli derecelerde başarıya sahip bir dizi icatla çalıştı. Parasının çoğunu harcayan Tesla, New York'ta birçok otelde yaşadı ve ödenmemiş faturaları geride bıraktı. Ocak 1943'te New York'ta öldü. Tesla'nın çalışması, onun ölümünden sonra 1960'larda Ağırlıklar ve Ölçüler Genel Konferansı'nda SI birimi olarak manyetik akı yoğunluğuna "tesla" adı verilene kadar göreceli belirsizliğin içine düştü. Bu durum 1990'lı yıllardan beri Tesla'ya duyulan ilginin yeniden ortaya çıkmasını sağladı. Referans: tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla