Bir Masörün Hatıra Defteri

1970
İtimat Yayınevi
Yok

2019 156. kitabı
Değişik bir kitaptı. Adı gibi idi desek daha doğru olur. Bir masörün hayatı anlatılıyor. Uslanmaz bir çapkın müşterileri ile birlikte oluyor. Ve hayatında tek değer verdiği komutan dediği onu büyüten anne annesi. O da hastalanınca onu ameliyat ettiriyor. Bu arada Çiğdem var bir de Selim'e tutkun evlenmemiş ama Selim'e duygularını belli etmiyor. Aslında Selim'de ona karşı bir şeyler hissediyor ama Selim işte. Çiğdem'in evlenmesine bir hafta kala Selim'in anne annesi ölüyor ve Selim o gece ona geliyor. Selim dayanamayıp Çiğdem'e yaklaşıyor ve sonrası Selim eşşekliklerine devam ediyor maalesef.. Kitap idare eder. Ama sonu çok kötü bitti. Çiğdem'in değil Selim'in sonu olmalıydı.
2020 2. kitabı
Merhaba arkadaşlar. AHLAKSIZ, Ümit Deniz’in Murat Davman serisi sonrası, bu serinin dışında yazdığı bir kitaptı. Konusu ilgimi çekmiş ancak fırsat bulamamıştım. Bazı kitapları bulmak biraz zorlu tabi, kabul edersiniz ki. Çünkü Ahlak deyince hemen hepimizin aklına tek bir odak noktası geliyor. Aslında kitap da bunu anlatıyor bir nevi. Freud üzerinden insanı yönetenin gerçekten Cinsiyet olduğu vurgulanıyor. Tüm dünya üzerinde -kalıbımı basarım- erkeklerin ortak olarak düşündükleri şeyin odak noktasında bir KADIN vardır. Kimi zaman düşüncesi, hisleri, arzuları; kimi zaman da kıyafeti, edebi, konuşması ve ahlakı üzerinden kadın ne kadar değerlendirilse de öncelik olarak hep merak edilir. 3 Milyon yıl olsun insanlık tarihi (yazıdan sonra baktım ve bunun civarında bir şeymiş he) ve bu tarih boyunca KADIN hep merak edilen biridir. Günümüze gelelim. Bir kuşak farkı almış yürümüş denir. Eskiler, yaşlılar yeni nesli beğenmezler. Biz şöyleydik bunlar böyle derler. Biliyor musunuz şöyle bir söz vardır: Gençler, yaşlıların aptal olduğunu zannederler; yaşlılar ise gençlerin aptal olduğunu bilir. Bundan maksadım şu ki, herkes nasıl yetiştirildiyse, içinde ne varsa mutlak onu yapar. Bunun dışına çıkamaz maalesef. Varsa itiraz eden gelsin kapışalım: Kendi gibi birini arayan, kendi düşüncesinde olan, kendine uygun olan insanları ararız her zaman. Çünkü bizimle aynı paydada buluşmayan ve bir tam pay ortaya çıkaramadığımız birisini istemeyiz çünkü anlaşamayız. Hayatı ciddiye alan birisiyle hayatı ciddiye almayan birisini hiçbir tutabilir misiniz? İmkansız. Süslemeye, göze hoş getirmeye hiç gerek yok ki durum budur. Kitaba geldiğimizde ise 3 farklı nesil gözümüzün önüne geliyor. Üç kuşak kadınını inceliyoruz. Eski Osmanlı Kadını (ki hanımlar niyeti ciddi erkekler bunları arıyor haberiniz
2015 86. kitabı
Her ne kadar ismini görünce şüpheye düşsem de okuduğum ancak polisiye yerine çıkan bir aşk romanı. Selim adında bir masör, kadınlarla düşüp kalkmakta ve annesinden kaynaklanan bir hınç beslemektedir. Kumandan lakaplı anneannesi ile yaşar. Bu arada kumandan, Selim'i Çiğdem adlı mazbut bir kızla evlendirmek ister ama kabul etmez. Ancak kızın davranışları onda artık bir saplantı haline gelmeye başlar. Kız başka birisi ile evlenecektir. Kumandan akciğer kanseri olmuştur ve Selim onu tedavi edecek tek doktorun yanına gider. Bu arada da kızının esiri olur. Acaba Selim, Çiğdem'i iğfal edecek midir? Ya da düzelip kadınlara normal bir gözle bakmak başlayacak mıdır? Eh işte diyebileceğim bir roman.

Ümit DenizYazar · 15 kitap
Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerine devam etti. 1941'den sonra Son Telgraf, Gece Postası, Tan, Tasvir, Yeni Sabah, Milliyet, Cumhuriyet, Son Saat, Demirkırat, Yeni Türkiye, Her Gün, Zafer, İstanbul Ekspres, Hürriyet gibi gazetelerde çeşitli görevler üstlendi. Bazı sinema filmlerinde oyunculuk ve seslendirme yaptı. Sektörde tanıştığı Gülistan Güzey 1946 yılında evlendi. Çift 5 sene sonra boşandı. 1954 ve 1955'te Mickey Spillane, Mike Roseoe, Henry Kane, James Hadley Chase ve Peter Cheyney gibi isimlerden polisiye roman çevirileri yaparak edebiyata atıldı. 1950'li yılların sonunda “Murat Davman” adlı gazeteci tipini yarattı, bu karakterin etrafında 15 kadar polisiye roman yazdı. Bunlardan dördü sinemaya uyarlandı. Atıf Yılmaz'ın yönettiği, başrollerinde Orhan Günşiray ve Pervin Par'ın yer aldığı 1963 tarihli Azrailin Habercisi büyük beğeni topladı. Filmin senaristi Kemal Tahir'di. Reha Mağden 1999 yılında yayımladığıYazgıların Tableti isimli kitabında Ümit Deniz'in Murat Davman karakterine farklı bir bakış açışıyla yeniden hayat verdi. Murat Uyurkulak da Bazuka adlı hikâye kitabının ilk öyküsünde aynı karakteri kullanmıştır. 14 Mayıs 1975'te İstanbul Hilton Oteli'nde düzenlenen bir sergide kalp krizi geçirerek vefat etti. İstanbul Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.