Sürekli İyileştirme Süreci

Optimist
Orijinal Adı:
The Goal: A Process of Ongoing Improvement

2024 2. kitabı
Kitabı ikinci okuyuşum..fabrika ortamı,darboğazlar,yetişmesi gereken siparişler,iyileştirme süreçleri vs. Size bunlardan bahsetmek istemiyorum.Yorumlamaya gelirsek;sizinle birlikte çalışmaktan gurur duyan insanlarla çalışın. Bu kitapta bomba bir ekip vardı. Fikirlerinizi önemseyen, hayata geçirmek için uğraşan insanlarla. Sizi ezip yükselen değilde sizinle beraber yükselen ekip arkadaşlarına sahip olmanız dileğiyle
Kişisel Gelişim
The Goal
2021 6. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2021 10:51
Amaç kitabı bir işletme fakültesi öğrencisi olarak üretim yönetimi dersim için okuyup birde sınavına girmem gereken bir kitaptı fakat ben o dönemlerde derslerimin yoğunluğundan şikayet ederek birde
Acil / Çok acil / Her şeyi bırak - Şimdi Yap
Puan vermedi·400 syf.·
2022 20. kitabı
Elimdeki kitap Optimist yayınlarından 2016 yılında "Devlerin Omuzlarında Yükselmek" isimli makale eklenerek özel baskısı ile çıkmış. Kitabın önsözünde yazar Dr. Eliyahu Goldratt; eğitimci,
2025 17. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2025 08:48
Birçok işletmenin yararlanabileceği bir kaynak kitap özelliği taşıyan bu kitabı her yönetici mutlaka okumalı. Hikaye, Alex isimli bir fabrika müdürünün fabrikanın kapanmasıyla sonuçlanabilecek sorunlarla baş etmeye çalışırken üniversite yıllarından bir hocasına rastlayıp onunla dertleşmesi sonucu gerçeklerin farkına varması ile başlıyor. Fabrikaya alınan robotların verimliliği arttırdığını iddia eden Alex, hocasının sorularıyla hatalarını bulmaya başlıyor ve gerçek amacın verimli çalışmak değil; para kazanmak, nakit akışını iyi düzeyde tutmak ve maliyetleri düşürerek kar elde etmek olduğunu anlıyor. iş hayatında yaşadığı zorluklarla mücadele ederken ailesini ihmal eden Alex aynı zamanda dağılan aile yaşamını da tekrar toparlamaya çalışıyor.
Amaç
Puan vermedi·428 syf.·
2020 5. kitabı
Bir fabrikanın amacı nedir? Sorulan soru genel itibariyle budur kitapta ancak anlatılan konulara geniş açıdan bakarsanız hayatın amacı nedir diye sorduruyor kendinize ve fabrikanın amaca ulaşması için kurtulması gereken darboğazları hayatınıza uygulamanızı dikte ediyor bir bağlamda. İşletme fikirleriyle kendinizi geliştirmek istiyorsanız keyifle okuyacağınız bir kitap olacaktır.
2017 24. kitabı
Endüstri mühendislerinin, işletme sahiplerinin ve yöneticilerin mutlaka okuması gereken bir kitap olarak bilinir. Bu sebepten okuyup pişman olmadığım bir kitap. Japonca muda dedikleri israflardan kurtularak üretimde verimi artırmak için ufkunuzu genişletecek nitelikte bir roman.
İlk okunan mühendislik kitabı
2020 53. kitabı
Üniversite zamanında sınavda çıkacağı için okuduğum ama okurken büyük keyif aldığım kitap. Son derece akıcı bir şekilde üretim hattında oluşan sorunları, darboğazların nasıl çözüleceği anlatmış. Üretim sektörüyle ilişkiniz yoksa bile ilginizi çekebilecek bir kitap.
2026 4. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 22:47
Uzun yıllar sonra ikinci defa bu harika kitabı okurken olay örgüsündeki o heyecanı yeniden yaşamak çok keyifli hissettirdi. 10 puanı hak eden çok başarılı bir iş ve yaşam romanı.
2015 62. kitabı
Başka bir kitap daha yoktur ki hayatımı bu kadar etkilesin.. Yıllar önce ilk öğretim öğrencisiyken elime geçmiş ve okumuştum ilk, beni inanılmaz etkilemişti ve hayalimi o gün belirlemiştim: Büyüyünce bir endüstri mühendisi olacaktı. Yıllar sonra endüstri mühendisliği sıralarındayken tekrar okuduğum bu kitap beni ikinci sefer de etkisi altına almayı başardı. Ancak bu sefer, aslında teorik olarak öğrendiğimiz pek çok şeyin hayatın içinden basit örneklerle çocuk oyuncağıymışçasına yazarın aktarabilmiş olmasına şaşırarak. Kesinlikle herkesin okuması gereken, iş ve aşk dengesini iyi kurmuş harika bir roman.
2015 12. kitabı
Endüstri mühendisi olduğum için bir kez daha tebrik ettim kendimi bu kitapla birlikte :) Üretimin içinde olan herkes okumalı. Ben okumak için geç bile kalmışım :(

Eliyahu M. GoldrattYazar · 2 kitap
Eliyahu Moshe Goldratt (31 Mart 1947 - 11 Haziran 2011) İsrailli bir ticaret idarecisi gurusu idi. Optimum Üretim Tekniği, Kısıtlamaların Teorisi (TOC), Düşünme Süreçleri, Tamburlu Tampon Halat, Kritik Zincir Proje Yönetimi (CCPM) ve diğer TOC kaynaklı araçların yaratıcısı oldu. Çeşitli ticari romanlar ve kurmaca olmayan eserler, başta çeşitli imalat, mühendislik ve diğer iş süreçlerine kısıtlamalar teorisinin uygulanması üzerine yazmıştır.