Mutlu Kuşaklar Yetiştirmek İçin

2010
Remzi Kitabevi

2024 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2024 16:49
Her yetişkin bireyin okuması gerekiyor. Anne-baba olmak şart değil. severek tavsiye ettiğim kitaplar listesinde kendinizi sorgulayabileceğiniz kitaplardan
Anne OlmakHaluk Yavuzer · Remzi Kitabevi · 2010116 okunma
Anne olmak üzerine bir içebakış
2021 18. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2021 21:02
Yalın, sade anlatımıyla herkesin anlayabileceği düzeyde anne olmak kavramını ele alan kolay okunan temel bir kitap elimizdeki. Sayfa sayısı, karikatürlerle desteklenen görselliği çabuk okunmasını sağlıyor. Anne olmadan öce, karar verince, isteyince anne adaylarının okuması yararlı olacaktır. Çok teknik konulara girmeden temel bilgilere ulaşabildiğimiz bir kitap. Ruh sağlığı çalışanlarına derinlikli gelmeyebilir ama bu alanda hiç bir okuma deneyimi olmayan kişiler oldukça yararlanacaklardır. Ne kadar donanımlı, bilgili olursa olsun her annenin anne olmak üzerine özdeğerlendirme yapması için bu türdeki kitapların oldukça işlevsel olduğunu düşünüyorum. Sevgiyle
Psikoloji
2026 18. kitabı
Okunma: 21 Mart 2026 12:54
Her anne babanın okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Okurken ebeveyn kendini sorguluyor ve acaba ben nasıl bir anne babayım diye düşünüyor. İçerisinde olaylar örneklerle hemen her yaş grubundan çocuğun ve ergenin bakış açılarıyla ele alınmış kendi yazdıklarıyla şeliklenmiş. İtaatkar çocuk değil bilinçli çocuk yetiştirmek isteyen ebeveynlere tavsiyemdir naçizane…
2015 12. kitabı
Yeni doğum yapmış veya yetişikin evladı olan annelerin bile okumasını tavsiye ederim. Her okuduğunuz sayfada kendinizi bazen sorguya çekiyorsunuz acaba bende mi sorularını yöneltiyorsunuz kendinize . Anne, çocuk ve baba arasındaki ilişkiyi konu alan ufak ama bir okadar yararlı bir kitap.
İlişkiler

Haluk YavuzerYazar · 16 kitap
Prof. Dr. Haluk Yavuzer İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı. 1961-1965 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi , Pedagoji Bölümünde okumuş, mezun olmuş aynı bölümde doktorasını 1971 yılında vermiştir. Doktora eğitiminden sonra Londra Üniversitesinde Çocuk Psikolojisi ve Eğitimi ile Çocuk Suçluluğu konusunda incelemeler yapmıştır. Dr. Yavuzer, 1989 yılından itibaren faaliyete geçen ve ana-baba eğitimini amaçlayan Ana-baba Okullarının kurucusudur. Dr. Yavuzer fakültesini temsilen 2 dönem İstanbul Üniversitesi Senatosu üyeliği, 6 yıl da Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca Avrupa Birliği sponsorluğunda 0-6 yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Projesinin eğitim koordinatörlüğü, Tübitak Eğitim ve İletişim Projeleri Değerlendirme Komisyonu üyeliği gibi görevleride üstlenmiştir.