Konu olarak farklı gelmişti biraz araştırdığımda ama açıkçası okurken biraz sıkıldım belki de bu türü okumaya alışkın olmadığım içindir. Ben biraz sıkıldım yarım bırakmak istemediğim için zorla bitirdim. Seriye devam etmeyeceğim ben.
Bir gençlik romanı ile merhaba :)
( Bende Gencim, genç ruhluyum tabiki :))
18 yaş için yazılmış çok ama çok yavaş ilerleyen, adım adım her şeyi anlatan Araf kitabı bitti.
Valla sıkılmadım.. :)
Gençlik kitaplarını sevdiğim için ben okuma konusunda sıkıntı yaşamadım. Konusu bende merak uyandırdı. İlk defa böyle hayalet konulu kitap okudum.. Çerezlik olarak yerini aldı kütüphanemde.
Büyük puntolar da fazlaca yardımcı oldu. :) Ahh seri halinde almıştım değil mi ? Offf !
Okumak şart !
Değişik bir hikaye, bayıldım. Okurken içine giriyorsunuz, çok akıcı ve heyecanlı bir olay örgüsü var. Gençlik kitabı gibi duruyor dışarıdan bakınca, ama benim çok hoşuma gitti. Filminin çıkmasını istediğim kitaplar arasında kendisi. İlk kitabı okumadan tüm seriyi alıp riske girmiştim ama kesinlikle pişman olmayacağım.
Selamlar Herkese 🍁
Hiç daha önce öldünüz mü ?
Biliyor musunuz ben şimdiye kadar üç defa öldüm , Rüyamda . kalkıp anlatmiyacam rüyalarımın hepsini tabikide ama sondakini anlatmak istiyorum çünkü kitapla ayni neredeyse .
Melek kafamın üstüne geldi ve birazdan öleceksin dedi bende dedim biraz bekle babam birazdan gelecek ona da sarılayım diğer ailem burda zaten diye ..kabul etmedi on dakika sonra öldüm Ve babam geldi kafamın üstüne annen , ailem onlar bana ağlıyordu bende ruhum çekilmiş bir şekilde onları izliyordum Ve inanirmisiniz onlar bana ağlarken bende onlarin ağlamasına ağlıyordum üzülmelerine dayanamiyordum , dayanamam ...
Bilmiyorum sevdiğim insanlara çok mu değer veriyorum anlamıyorum ama birisini hayatıma aldığım dakikadan andan sonra canımın bir parçası oluyor kopamıyorum , sevgiyi çok abartiyorum galiba .. Çoookkk eskiden bir sevdiğim vardı ondan önce kendimi sevmezdim ama o beni sevdikten sonra yoldan karşıya geçince bile ayretten dikkat ederdim kendime bana bir şey olup üzülmesin diye ve sacma olan öleceğimi düşündüğüm andan sonra baska biriyle olma fikrine bile dayanamiyordum ölü bile olsam .. Evet kabul ediyorum bu sevgi fazla ama her gün daha iyi anlıyorum kimseyi o kadar fazla sevmeye değmez çünkü kimse değerini anlamiyor herkes karşısındakkini kendisi gibi sanıyor çünkü .
Kitaba geçersem ; Kitap Gerçekten muhteşem ölmüş biri olarak söylüyorum ama şunu da söyliyim empati gücü yüksek olmayan biri okuyuşunda saçma gelebilir . 18 yasında ölen bur kız Ruhu dışarda kalinca ailesine uzaktan bakışları üzülüşü , baska ruhların onun peşine düşmesi ve ölmeyen bir gence aşık olması .. Ben hep bu kitaptaki ruh gibi olmak isterdim ; hiçbir işimin olmaması ve sadece sevdiğim kadının yanında olmak isterdim Evde , okulda , parkta ... Her yerde onunla yaşamak
Bu hesabı yılda 1 kere hatırlayıp unuturum klasik. Uzun süredir ( dikkatimin dağılma hızı Çokca ADHD belirtisi) bir şeyleri yorumlamıyorum yani ne gerek var hayat bu, her şey olabilir. Bu kitap hayatımı değiştirdi demek isterdim... Ama yine de iyi ilerledi ,yazın başında körelmiş duygularıma cringe tanımını hatırlatması olsun, kitapla dalga geçmem olsun, kitabı tam anlamıyla YAŞAMAM olsun güzeldi. Kitabın dili akıcı konusu da akıcı sadece karakterlere karşı sempati besleyemedim. Neredeyse kitaptaki bütün karakterler kendisini acındırıyor, Amelia her defasında ölü olmasına rağmen joshua tarafından korunuyor ve Joshuanın başını belaya sokuyor . Joshuaya ben seni korurum demesine rağmen her defasında olayın ucunun Joshua'ya dokunması. Tün ya çok dertlenicek durum var. Bu kitabı bir proje kapsamında seslendirdim ve fantastik Hint dizisi tadındaydı. Joshua hakkında sevdiğim tek bir şey varsa o da babaannesi Ruth. Kadın kitabı taşıdı.Olay çıksın diye yalandan kötü kahraman koymuşlar adını bile hatırlamıyorum
İşte gerçek bir inceleme; sıfır edebi dil, sıfır kasıntılık. Kitap güzel ortaokul çağındakiler zevkle okuyacaktır.
Gençlere hitaben yazılmış. Ölümden sonraki hayat ve Amelia ve Joshua' nın
şirin aşk hikayesini keyifle okudum. Amelia kafası karışık hayaletimiz, kalbi durup sonra hayata dönen Josh'a aşık olur. Bu garip ikili hem ölüler hem de yaşayanlara karşı aşklarını savunmaya çalışacaklar. Biz de okuyup eğleneceğiz.
Çok tarzım olmayan bir kitap olmasına rağmen keyifle okudum. Kafa dağıtmalık çerezlik bir kitap. Tam filmi çekilecek bir konusu var. Ekranda keyifle izlemek isterim. .
İki dünya arasında sıkışıp kalmış bir ruh Amelia ve onun varlığını görebilen genç bir erkek Joshua. Fazlaca yer verilen detayları saymazsak çok farklı bir konusu var ruhlar,alemler,kahinler ve tabi aşk dolu bir kitap serinin devamını mutlaka getireceğim.
Birinci kitabı çarçabuk okuyup ikinciyi ve üçüncüyü neden okumamışım bilmiyorum. Sanırım ara vermişim :d
Hayaletli bir hikayeydi hatırladığım kadarıyla.
Sevenlere tavsiye ederim.
Yaa çok beğendim... Son sayfaları başları kadar sevemesem de Joshua ile Amelia'yı okumak benim çok hoşuma gitti:) Suratımda aptal bir gülümsemeyle okudum ikisini. Konusu da kurgusu da gayet iyiydi. Bir hayaletin hikayesi ancak böyle kurgulanıp aktarılabilirdi sanırım.
Oklahoma doğumlu yazar, aslen hukuk mezunudur. Hayalet hikayelerine özel bir ilgisi olan yazar, kitaplarında korku ve gerilim dalında konulara yer vermektedir. Tara, eşi ile birlikte Oklahomada yaşamaktadır.