Aşkın 'L' Hali

Hilal Esmer
Ağustos 2012
Sel Yayıncılık

2024 41. kitabı
Aslında bu kitabı okuyalı birkaç aydan fazla oldu ama nedense eklemeyi unutmuşum. Madem kitabı eklemeyi unutmuşum üstüne küçük bir inceleme yazısı yazıp öyle ekleyeyim dedim. Kitabın edebi bir iddiası yok ve iyi ki de yok yoksa sınıfta kalırdı. Yine de kimi hikaye hem edebi olarak hem de kurgu olarak gayet başarılıydı. Lezbiyenler tarafından yazılmış lezbiyen aşk hikayelerini okumak çok keyifliydi. Heteroseksüel bir dünyada yaşarken çoğu zaman yalnız, anlaşılmayan ve ötekileştirilmiş tarafta kalmak yorucu olabiliyor ama iyi ki her zaman bu konuda konuşan ve bir şeyler yapan insanlarla karşılaşıp biraz olsun güç bulup aslında hiç de yalnız olmadığımızı fark edebiliyoruz. Bu açıdan Aşkın L Hali harika bir kitap olmuş. Son olarak kitaptan bağımsız olarak şunu eklemek istiyorum neden ilişkilerdeki burç uyumumuza bakmak istediğimizde sadece kadın erkek arasındaki burç uyumları var da iki kadın arasındaki burç uyumu yok? Mesela Yay burcu kadın ile hangi burçtaki kadının uyumu çok iyi olur gibi.
LGBT
AŞK CİNSİYET TANIMAZ !
·168 syf.·
2018 18. kitabı
Aşkın cinsiyetinin olmadığını kadın-kadına aşkın imkansız olmadığını gözler önüne seren harikulade bir kitap.Herkesin okuması gereken her şeyin mümkün olduğunu anlatan kanıtlayan öykülerin tümü bir kitapta anlatılmış.Eğer bir kadını seviyorsanız saklamayın bu ayıp değildir.Evet dışlanabilirsiniz ama siz kendiniz olun.kimseyide cinsel yöneliminden dolayı yargılamayın.
İlişkiler
·168 syf.·
2024 108. kitabı
Aşkın L Hali Onur ayına özel LGBT temalı bir kitap okumak istiyordum zaten. Aslında Değersiz Bir Hayat okuyacaktım ama ay başında biraz rsye girer gibi oldum bir de kitap biraz ağır olunca sıcaklarda var okuyamam diye vazgeçtim. İnternetten dolaşırken de bu kitaba denk gelince okumak istedim. En beğendiğim üçüncü olan Gün Araf ve Yağmur'un Islattigi Leblebi, Ahret Çiçeği öyküsü oldu. Aslında hepsini sevdim hepsi kendinden bir şeyler yazmaya çalışmış. Sadece sevmek ve sevilmek istediklerini yaptıklarının yanlış veya günah olmadığını aşkın cinsiyeti olmadığını anlatmaya çalışmışlar. Desteklemiyor olabilirsin sana yanlış geliyor olabilir ama saygı duymak zorundasın.
·160 syf.·
2021 1. kitabı
Her kısa hikâye ile kadın kadına yaşanan en güzel duyguların farklı dokunuşlarını hissediyorsunuz. Bu güzel anların özgürce yaşanamıyor, paylaşılamıyor, saklanıyor olmasının önüne geçilerek bir kitap haline getirilmesi yokmuş gibi davranmak yerine varlığını ortaya konması açısından çok değerli buluyorum. Hepsinin içindeki samimiyet tıpkı bir arkadaşımın başından geçenleri dinliyormuş gibi hissettirdi. Her kadın kadına aşk yaşayanların içinde kendinden bir şeyler bulabileceğine inandığım bir kitap olmuş. Farklı kişiler farklı mekanlar olabilir ama hepimizin karşılaştığı sorunlar, korkular, mutluluklar, tutkularda benzerlikler görebiliriz.
Aşkın L* Hali - 1. CiltKolektif · Nota Bene Yayınları · 202093 okunma

KolektifYazar · 15907 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.