Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri

Utkan Kocatürk

Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri kitap alıntılarını, Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İşte Gençlik
"Benim anladığım gençlik, bu inkılabın fikirlerini ve ideolojilerini benimseyip gelecek nesillere götürecek kimselerdir. Benim nazarımda yirmi yaşında bir yobaz ihtiyardır; yetmiş yaşında bir idealist kuvvetli bir gençtir." ||
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 165 - Atatürk Araştırma Merkezi
Türk Kadını
Kadınlarımız, erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli, daha fazla bilgili olmak zorundadırlar. Bu millet, esas eğitimini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki, her dönemin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir.
Sayfa 227 - Atatürk araştırma merkezi
Reklam
İknci İnönü Zaferi sonrası Atatürk'ün telgrafı
Bütün dünya tarihinde, sizin İnönü Meydan Savaşları'nda üstlendiğiniz görev kadar ağır bir görev üstlenmiş komutanlar enderdir. Milletimizin bağımsızlığı ve hayatı, dâhiyane yönetiminiz altında şerefle görevlerini yapan komuta ve silah arkadaşlarınizın gönlüne ve vatanseverliğine büyük güvenle dayanıyordu. Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin ters giden talihini de yendiniz.
Sayfa 183
Batı Cephesi ve Birinci İnönü Savaşı
Birinci İnönü Meydan Savaşı, Devrim Tarihi'mizin çok önemli, çok verimli bir sayfasıdır. Gelecek kuşaklar ve bütün dünya bu sayfayı araştırtp inceledikçe, Türk inkılabını yapan bugünkü Türk ordusunu ve bu orduyu bağından çıkaran bugünkü Türk topluluğunu, elbette saygı saygı ile anacak ve takdir edecektir.
Sayfa 181
“Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir.”
(Gazinin N.A.V., Muhit Mec., Sene: 3, No: 32, 1931, s. 7-8)Kitabı okudu
Atatürk, bütün milletlerin karşılıklı güven ve huzur içinde yaşamalarını ister. Fikir Atatürk‟te “yurtta barış, cihanda barış” esastır. “Harpçi olamam; çünkü harbin acıklı hallerini, fecaatini herkesten iyi bilirim” sözü Atatürk‟ündür.
Reklam
Osmanlı Devletinin temelleri çökmüş, ömrü tamam olmuştu. Osmanlı memleketleri tamamen parçalanmıştı. Ortada bir avuç Türk’ün barındığı bir ata yurdu kalmıştı. Son mesele, bunun da taksimini teminle uğraşılmaktan ibaretti. Osmanlı Devleti, onun bağımsızlığı, padişah, halife, hükûmet, bunlar hepsi anlamı kalmamış birtakım mânasız sözlerden ibaretti. O halde ciddî ve hakikî karar ne olabilirdi? Bu vaziyet karşısında bir tek karar vardı. O da millî egemenliğe dayanan, kayıtsız ve şartsız bağımsız yeni bir Türk Devleti tesis etmek!
“Biri işi zamansız yapmak, o işi başarısızlığa uğratmak olur. Her şey sırasında ve zamanında yapılmalıdır.”
1919 ( Mazhar Müfit Kansu, E.Ö.K. Atatürk’le Beraber, Cilt: I, S. 235)Kitabı okudu
“Millî egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler, her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar.”
Mustafa Kemal AtatürkKitabı okudu
Reklam
“Biz kimsenin düşmanı değiliz; yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız!” diyen Atatürk'tür
Amerikan gazetesi Shaw Moore’a verdiği demeçten
Biz, Türkiye’nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü kurtarmaya çalışıyoruz. Allah’ın yardımı ve Türk milletinin yenilmez kuvveti sayesinde gayemize ulaşacağız!
Atatürk Araştırma Merkezi
30 ağustos'un önemi
afyonkarahisar-dumlupınar meydan savaşı ve ondan sonra düşman ordusunu bütünüyle ortadan kaldıran veya tutsak eden ve kılıçtan kurtulanları akdeniz'e, marmara' ya döken harekatımızı açıklama ve niteleme için söz söylemeyi gereksiz sayarım. zaferle sonuçlandırılmış bu harekat çok büyük bir eserdir. bu eser, türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölmez anıtıdır.
Sayfa 161 - atatürk araştırma merkezi
Millî sınırlarımız içinde, millî benliğimizi duyarak varlığımızı yükseltmeye çalışmak, Atatürk milliyetçiliğinin esasıdır. Atatürk, kendisini Türk hisseden herkesi Türk kabul etmiştir. Irkçılığı dışlayan Atatürk milliyetçiliği bütünleştirici, birleştirici, ülkede millî birliği temin edici bir milliyetçiliktir. “Ne mutlu Türküm diyene!” özdeyişiyle kalplere millî bilinci perçinleyen Atatürk, aynı zamanda insanlık ülküsünün ve insan sevgisinin de simgesidir. “Biz kimsenin düşmanı değiliz; yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız!” diyen Atatürk’tür.
Bağımsızlığı için ölümü göze alan millet, insanlık haysiyet ve şerefinin icabı olan bütün fedakârlığı yapmakla teselli bulur ve elbette esaret zincirini kendi eliyle boynunu geçiren miskin, haysiyetsiz bir millete göre dost ve düşman nazarındaki yeri, farklı olur.
131 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.