Ateş Serisi 2. Kitap

Ateş - Ulaş'mak

Filiz Puluç

2023 68. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2023 22:12
Kader öyle örmemişti ağlarını. Fakat yine de kesişmişti yollarımız. Serinin ikinci kitabından herkese merhaba. Kesinlikle harika ilerliyor öyle bir noktada son bulmuştu ki başlangıcı mükemmel oldu. Heyecanla okudum kitabı. Artık daha net bir şekilde kaderin onlara neler yaptığını okuyoruz. Ne kadar imkansız gözüken aşklar var insan kendi gözünde zorlukları dağ gibi yapabiliyor. Belki de bir dağdan farksız değil ama sabırla çözülüyor her şey. Arya’nın sabırından Ulaş’ın kendini bu denli zor tutmasından tutun birbirlerine olan uzaklığın ne kadar ağır olduğunu görüyoruz. Ama diyorum ya sabır Arya’nın sabırlı bekleyişi her şeye bedel… İkisinin başına gelenlerde en masum kişiler yine kendileri oldu ama yanan da yine kendileri oldu en büyük soru şu ki bir gün gerçekten her şeyi bir kenara bırakıp birbirlerine ulaşabilecekler mi ? Ulaş’ın Arya dan sakladığı sır gibi bir geçmişi arya bildiğinde ne olacak ? Peki arya bu durumu zaten biliyor olsa ama Ulaş’a kıyamasa… Ulaş yeterince kendini suçlu hissediyordu zaten bir de Arya’dan onun teyzesi yüzünden uzak kalması çok kötüydü. Bir süre ayrı kaldılar ama o süreç içerisinde ikisinin de aklında sadece birbirleri vardı. Ne kada uzak olsalar da bir nefes kadar da yakınlarda birbirlerine. Birbirlerinden uzaklaşmak istedikleri her an yine birbirlerinin etrafında dönüyorlardı. Aramızda kalsın ama en sevdiğim kısım Ulaş’ın Aryan’nın saçlarını topladığı kısım oldu. Herkesin birbirine bu kadar uyumlu olması ve birbirlerine destek olmaları çok güzeldi. Kitaptaki bütün karakterler çok net şekilde yazılmıştı çok sevdim hepsinde kendimden bir parça buldum diyebilirim. Özellikle Esra Herkese Esra gibi bir arkadaş diliyorum. Kitabın başından sonuna kadar yeri geldi güldük, eğlendik, ağladık, umutlandık ne zorluklar gördük ama o son neydi öyle
2024 152. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2024 08:57
Merhaba kuşlarım Filiz'in yazdığı ilk seri. Ve gerçekten diğer yazarların yazdığı ilk seriye nazaran çok güzel. Ben çok beğendim, Ateş serisi Filiz'i haketmiş. Okuyacaklara keyifli okumalar. Sağlıcakla kalın...
2023 10. kitabı
~alıntı~ "güzelsin sevgilim herkes gibi. fakat seni ayıran bir şey var sen de benden midir bilmediğim. sanmıyorum ki benden olsun. ben hiç bu kadar güzel görebilir miyim?" aşık olduğum serinin ikinci kitabı
2023 16. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2023 19:12
Kitabı okumuş ancak son bir kaç sayfası kaldığı için inceleme yazmamıştım. Vakti diye düşünüyorum. İkinci bir kitaptan nasıl bir beklenti olur bilmiyorum, biraz sürükleyici ve heyecan ararsın ki diğer kitaba heyecanla geçebilesin. Naif, genç kurgu olduğu için sanırım ikinci kitabı çok ağır ilerledi. Rs'ye bile girdim sayesinde, ilk kitapta aldığım heyecanı maalesef bu kitapta alamadım. Çok, çok durağandı. Türü böyle olsa da aşırı sıkıldım. Arya çekingen ve utangaç bir karakter olmasına rağmen bir çok kişiden daha cesurdu. Özellikle her seferinde Arya'dan uzaklaşmaya çalışan ve arka planda duran Ulaş beni delirtti. Korkak ve cesaretsiz insanları sevmem, Ulaş bu özellikleri taşıdığı için benden bir eksi puan aldı. İlk kitaptan beri aklıma takılan bir çok soru işareti bu kitapta çözüme kavuştu. Bu konuda mutluyum. Karakterlere daha çok ısındığım ve sevdiğim, Eren'e (bu isme takıntımdan herhalde) ölüp bittim. Sonu beklediğim gibi oldu, bu yüzden bir heyecanla son kitaba geçer miyim bilmiyorum. Yinede denemeye çalışacağım. Kavuşmak'da buluşalım...
2025 6. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 19:35
Kitabı elime aldığımdan beri hiç bırakmak istemedim, o kadar akıcı ki! Ulaş ve Arya… Bu ikiliye bayılıyorum, onları çok seviyorum. Okurken huzur veriyorlar, onlarla mutlu olup onlarla üzülüyormuş gibi hissediyorum. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri dostluk atmosferi! Bayıldım! Her okuduğumda, özellikle toplu halde oturdukları sahnelerde, inanılmaz keyif alıyorum. Birbirleri için şiir okumaları, kitaplar hakkında konuşmaları ve paylaşmaları… Bu detaylara gerçekten bayıldım! Kitaba gelirsek… İlk kitapta Ulaş, Arya için ulaşılamayan biriydi. Ama bu kitapta, ulaşılmaz olana çok güzel ve sabırlı bir şekilde ulaşmış Sırlar yavaş yavaş çözülüyor… ve her şey daha net okuyoruz ve çözüyoruz. Arya’ya gelince… O kıza bayılıyorum! Her şeye rağmen sevmeyi bilen, tüm şartlara rağmen derinden bağlanan biri. Her detayı çözülsün diye uğraşıyor. Ona kocaman sarılmak istiyorum! Ulaş’a bazen kızdım. Çünkü insan, uzun bir aradan sonra, “Bu kadar da kendine karşı sert olma,” der. Ama anlıyoruz ki zamanla ne kadar sert görünse de, kalbi o kadar güzel ki! İnce detaylara bile önem veriyor. Bu yönü beni gerçekten şaşırttı birazcık. Onlar birbirlerini o kadar seviyorlar ki, Ulaş en çok En çok Aryayı düşünüyor, Arya da en çok Ulaş’ı düşünüyor. Bu kitapta bazı kavuşmalar yaşanıyor. Ulaşılamayan kalpler sonunda birbirine ulaşıyor. Umut kaybetmeden… Arya diyor ki: “Aşk, sabır, çaba ve tüm engellere rağmen vazgeçmemektir.” Ben de bunu böyle anladım. Siz de bence alın, okuyun ve bu ikilinin aşkına bayılarak şahit olun!
Ateş-Ulaş'mak İncelemesi
2025 4. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2025 00:00
İlk kitabına inceleme yazmıştım ve bu kitaba da yazayım dedim. Öncelikle bu kitapta biz ne okuduk? Yani kitap zaten ilk kitaba göre inceydi evet ama yani okumaya değer pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kitapta pek bir olay olmadığı için ne yazsam bilemedim o derece yani. Arya'ya biraz sinir oldum. İlk kitapta da böyleydi bu. Birisi Arya hakkında ileri geri konuşuyor ve Arya hiç bir şey söylemiyor. Örnek olarak bir sahnede (ikinci kitapta geçiyordu sanırım bu sahne ilkini de okuduğum için karıştı biraz) Ulaş bir kişiyle konuşuyor ve o kişi Arya'yı küçük düşürmeye çalışıyor ama Arya onların yanında olduğu halde Ulaş ile olan konuşmalarını "bölmemek" için hiç bir şey demiyor. Tabii ki kendi hakkında söylenen her şeye kulak asmak ya da tepki göstermek zorunda değil ama bu çok fazla oluyor. Onu küçük düşürmeye çalışıyorlar ve Arya buna hiçbir zaman hiç bir şey söylemiyor. Onun yerine Ulaş "tepki gösteriyor." Sanki sürekli dışardan bir şeyin onu koruması gerekiyor gibi. Arya iyi biri evet ama herkes onun kadar iyi değil. Bunu unutmaması gerekiyor. Bu tarz şeylerde her zaman olmasa bile bir kere de olsa tepkisini göstermeli diye düşünüyorum. Kitabın sonu hoşuma gitti açıkçası. Son kitabı merak ettirecek gibiydi. Normalde ikinci kitabı okumazdım belki ama iki kitabı birlikte aldığım için okumak istedim. Bu kitaba da bayılmadım. Son kitabı okur muyum bilmiyorum. Kitabın sevenlerine saygım sonsuz. Filiz'in yazım dili şu an gelişmiştir belki bilemiyorum. Bu arada bu kitapta da bazı yazım hataları ya da basım hataları vardı ama ilk kitaptaki kadar gözüme batmadı.
·400 syf.·
2023 54. kitabı
Herkese merhabalar.... Ateş serisinin ikinci kitabını bitirdim. İlk kitabın sonundan sonra hiç beklemeden ikinci kitaba başladım ve serinin en ince kitabını bitirmem çok da uzun sürmedi. Serinin ikinci kitabında Ateş ailesinin evinde çıkan yangından çok Ulaş ve Arya'nın arasında ki ilişkinin gelişmelerini okuyoruz. Kitabı okudukça Levent Tütüncü'nün bu seride ki yerini daha da merak etmeye başladım. Tamam serimizin kötü karakteri gibi gözüküyor fakat olayların arkasından bambaşka şeyler çıkacakmış gibi hissediyorum. Birde geçmişten bir karakter daha eklendi kitabımıza Eren. Ulaş'ın kıskançlıklarını bir yerden sonra ona pek yakıştıramasam da bu kıskançlık krizlerinin üçüncü kitapta son bulmasını ümit ediyorum. Yazarımızın kalemi gittikçe daha iyi bir hale geliyor gelişiyormuş gibi hissettim kitabı okurken. Ayrıca yazarımız kitapları öyle yerlerde bitiriyor ki ikinci kitabı ilk çıktığı zaman okuyanların nasıl sabrettiğini kesinlikle tahmin bile edemiyorum. Direk üçüncü kitabı okumaya başladım ve Arya ve Ulaş'ın bu yaşanılanları nasıl atlatacağını bu savaştan sağ salim çıkıp çıkamayacaklarını çok merak ediyorum. Keyifli okumalar...Kitapla kalın...
Spoiler var!
2025 3. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2025 02:59
İlk kitabını yıllar önce alıp okuma fırsatı bulamamıştım, geçenlerde okumaya başladım. Hoşuma da gitti konusu , karakterleri… İkinci kitabını da bulur bulmaz okumaya başladım çünkü en heyecanlı yerinde bitmişti ilk kitap. Bu kitabı da heyecanla okudum. Arya ve Ulaş’ın kader ağlarını nasıl örerse örsün yollarının sürekli kesişmesi çok hoştu. Birbirlerinden kaçamıyorlar. Ne kadar imkansız da görünse birlikte olmaları, yine bir yolunu buluyorlar, birbirlerine çekiliyorlar resmen. Aslında ikisinin başına gelen bütün olaylarda en masum kişi olmalarına rağmen bütün cezayı çekenlerin yine onlar olması ara ara beni sinir de etti; sabırlarını ,birbirlerine olan sevgilerini takdir de ettirdi. Arya‘nın Ulaş’ın sakladığı bütün sırları öğrenmesine rağmen Ulaş’ı bir ayda affetmesi beni çok etkiledi. Ailesini öldüren kişinin oğluna aşık olduğunu öğrendi resmen ve bu kadar acı çekmesine rağmen önce kendini değil Ulaş’ın ne kadar acı çekmiş olabileceğini düşünüp durdu. Ulaş, Arya’nın ondan teyzesini sakladığını düşündüğü için uzak durduğunu, görmezden geldiğini zannediyordu ama o ara Arya bütün gerçekleri bilip onu hazmetmeye çalışıyordu. Ayrı kaldıkları bu süre zarfında da ne kadar uzak da olsalar birbirinden başka bir şey düşünemediler. Arya’nın Ulaş’ı hissetmesi, herkesin birbirine uyumlu olması, destek çıkması çok iyiydi. Gerçekten bir ailelermiş gibi hissettim. Esra’nın Arya’ya destek olması da çok hoştu. Denizden sonra Arya’ya ,Esra ilaç gibi geldi bence. Erim’in Deniz’e aşık olması çok garipti bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Yazarın alıntıları da çok hoştu. Kitap yine çok heyecanlı bir şekilde bitti, Arya’nın teyzesini gözüm hiç tutmamıştı haklıymışım resmen. Bu işin içinde gerçekten daha büyük bir iş var. İlk iki kitap çok yavaş ilerledi ,sanırım yazar her şeyi en son kitaba
Ateş 2Filiz Puluç · Agapi Yayıncılık · 20191,851 okunma
Edebi Eserin Uzunluğu Neye Bağlıdır?
2019 75. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2019 20:00
Wattpad uygulamasının kullanımı yaygınlaştıkça insanlar telefonlarından 'kitap' okur oldu. Aslında bu durum toplu taşıma kullanan insanlar için oldukça elverişli bir durum. Beğendikleri hikayeleri istedikleri anda okuyabiliyorlar. Bununla birlikte, Wattpad uygulaması, sadece yazarların, yazdıkları hikayeleri paylaştıkları bir ortam değil, aynı zamanda okuyucuları ile bağ kurdukları, onlarla iletişim kurdukları bir platform. Yazarlar, hikayeleri hakkında konuştukça ve olumlu geribildirim aldıkça motivasyonları artıyor, hikayelerini daha uzun yazmaya başlıyorlar. Çünkü bu platformda hikayelerin bölümleri her gün gelmiyor ve okuyucular kısa yazılmış bölümlerden tatmin olmadıkları için, yazardan daha uzun bölümler bekliyorlar. Peki bu gelen 'uzun' bölümlerde ne var? Detaylı ve gereksiz betimlemeler, laçkalaşmış, tekrarlayan konuşmalar, olay akışındaki 'olay'ın bir türlü sonlanmaması. Asıl kurgu, merak edilen olaylar, heyecanla beklediğimiz aksiyon sahneleri yok yani. Yazarlar uzun uzun yazarak, asıl yazmak istediklerini geciktiriyorlar. Neden, çünkü talep böyle. Bu, Wattpad yazarları için geçerli bir durum genellikle. Büyük heveslere kapılıp, 'edebi eser'lerini bastırmak istediklerinde de bu tutumlarını devam ettiriyorlar. Gelelim bu kitaba. Wattpad platformunu keşfettikten sonra, güzel bulduğum hikayelerden biriydi Ateş kitabı. Başlangıcı orada başlamıştı, heyecanlı bir noktada hikaye bırakıldı çünkü yazarımız kitabını bastırmak istiyordu. Edebi yanı olsun olmasın, keyifle okuduğum bir kitabın devamını merak ederim. Kitap basıldı, satın aldım. Yalnız bir sorun vardı. Kitabı başından itibaren okumaya başlayıp, heyecanla wattpad'de yarım bırakılan noktaya geldim. Yani son birkaç sayfaya. Evet, yazarımız kitabına bir şeyler daha katıp, seri olarak düşündüğü ilk kitaba son
Ateş 2Filiz Puluç · Agapi Yayıncılık · 20191,851 okunma
2023 11. kitabı
Böylesine bir sevgi insanın içini ısıtan... böyle gözlerini dolduran, imrendiren, içini kıpır kıpır ettiren bir sevgi... herkes hayatında böyle sevilse savaş diye bir kavram olmazdı. Dünyayı belki tek sevgi kurtarmayabilir ama en büyük etkenlerden bir tanesi bana kalırsa. Ulaş'ın hislerini daha açık ifade diyor oluşu hem Arya'yı hem de okuyucu olarak beni çok mutlu etti. Düşünceleri o kadar iyi ifade ediyorlar ki hayran oluyorsun. Kendilerini ifade edebiliyor oluşlarını seviyorum. Şiirlerle, şarkılarla, sözlerle sevgilerini dile getirmeleri çok değerli. Özellikle şiirlerle... yine hislerinden bahsetmek isterim. Karakterlerin birbirlerine daha yakın olması da güzeldi. Argun gibi bir büyüğüm olsun isterdim. Her zamana ve ana mutlaka kelimeleri ve tesellileri oluyor. Kutay ve Bahadır gibi bir büyüğüm olsun isterdim. Yanında her daim güleceğim biri mutlu hissettirirdi. Esra gibi büyüğüm olsun isterdim. Gözlemleri ve sevgisiyle bir arada olmak güvende hissettirirdi. Can Ağabey ve Canan Abladan bahsetmeyi unutmuştum fakat onlar Ulaş ve Arya'nın büyümüş halleri. Sevgiyi bu denli hissettiren bir kitap. Mekânın ismi ve anlamı çok hoş. Eren gibi bir abim olsun isterdim. Her daim yanımda olduğunu bildiğim ve benim de her daim onun yanında olduğunu bilmesini istediğim biri olsun isterdim. Ne söylersem söyleyeyim eksik kalacakmış gibi bir his var. Belki de tüm hislerimi son kitap elime ulaştığında aktarabilirim. Okuyan herkese keyifli okumalar dilerim.
Roman-Edebiyat

Filiz PuluçYazar · 6 kitap
Filiz Puluç, 26 Kasım 1998 Kars doğumludur. İstanbul’da yaşamakta ve üniversitede psikoloji öğrenimi görmektedir. Henüz genç yaşta roman çalışmaları yapmaya başlayan Filiz Puluç, Wattpad isimli sosyal kitap uygulamasında ilk ürünlerini kaleme almış ve yayımlamıştır. Filiz Puluç’un romanları, büyük bir genç kitle tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Bu sosyal kitap uygulamasında yazıp yayımladığı "Ateş" isimli romanı ilgi ile okunmuştur. Agapi Yayınlar tarafından keşfedilen ve değerlendirilen roman kitap olarak yayımlanmıştır.