Av ( Ciltli)

Sıralamalar

Av
2023 7. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2023 16:26
Merhaba kitap dostları bugün sizlere çok güzel bir seri ile geldim. Serinin ilk kitabı olan Av beni etkisi altına aldı. Her detayına bayıldığım bir gerçek. Yazarın kalemini de çok sevdim. Kitabın Puntoları efsoydu. Zaten yayınevinin genelde çoğu kitabının Puntoları tam bana göre oluyor. Ve bu rahat okumama neden oluyor. Neyse gelin hemen kitabın konusuna geçelim. Kısa süreliğine barda ablası yerine çalışan Beste orada yaşadığı bir olaydan ötürü kendisini göz hapsine tutan Kuzey'e güvenir ve onunla gitmeyi kabul ederken kendisini kaçırdığından bir haberdir. Kuzey ise çok tehlikeli bir adamdır. Beste'yi ablası sandığı için onun sevgilisinden intikam almak için doğru kişiyi kaçırdığını sanıyor. Hatasını fark edince başka bir şeyin daha farkına varır. Bu kız onun için değerli bir hal alır. Kuzey, Beste için korkulacak bir canavarken zamanla gerçekleri görünce onunla ortak olur. Karanlık sırlar ve birbirlerine olan tutkuları onları birbirine daha çok mu bağlayacak yoksa sonsuza dek kopmalarına neden olacak şeyler mi yaşanacak dersiniz? Beste'nin güçlü sağlam bir karakteri vardı ve sonuna kadar bunu sürdürdü. Bu yüzden onu daha çok sevdim. Lakin Kuzey'in hal ve hareketleri de ister istemez etki yaratıyor okuyucuda. Yaşamla ölüm arasındaki bu ince çizgide vals yapan bu iki karakteri sizler de alın, okuyun ve okutun derim. Çünkü şiddetle önereceğim nadir kitaplardan birisi. Serinin devam yorumu da gelecek beklemede kalın derim.
Roman
Av ( Ciltli)Aylem Güngördü · Parola Yayınları · 2021192 okunma
2023 6. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2023 19:02
Aylem Güngör ~Av Haftaya hangi kitapla başladınız? #alıntı Eğer yanımda kalmaya karar verdiysen minik kelebek, ömrünü gerçekten son gününmüş gibi yaşamayı öğrenmen gerek... Avına aşık olan avcı, avcı mıdır yoksa av mı? #kitapyorumu Bilge sevgilisi ile tatile çıkar ve çıkarken de barda çalıştığı yere kardeşi Beste'yi bırakır. Beste, çalıştığı iş yerinde çıkan bir kavgadan kaçarken ona bir el uzanır .İşte Kuzey ile tanışmaları böyle başlar. Kim bilir, belki de yağmurdan kaçarken doluya tutulmak denen söz Beste'nin yaşadıklarına tam özetidir. Kuzey Bozkurt, içinde yanan bir intikam ateşi ile gözü hiç bir şey görmez. Büyük hatalar belki de düşünülmeden ve güvenerek yapılır. İşte Kuzey de bu hataları üzerinde ders çıkarıdı ama biraz geç oldu. Çok güzel bir kitap yorumu ile geldim. Öncelikle kitabın kapağı harika güzel ciltli kitapları hep severim. Yazarın sürekleyic bir kalemi var, okurken sayfaların nasıl geçtiği bilmeyeceksiniz. Kitapta Beste'ye hayran oldum. O nasıl kendine güvenmek öyle! Aslında içinde büyümemiş bir kız çocuğu var ama onu bir yere hapsetti. Ee yaşadıkları az uz şeyler değil. Ve Kuzey... Hataların o aleme ait olmamandan. Gel gitlerin ise aşkla tanışmamandan. Geniş bir kadrosu olan bir kitaptı. Okurken aslında kafanızda çok şey dönüp duruyor. Acabalar kitap boyunca devam ediyor. Ve öyle bir son var ki kesin kalpten gidersiniz. Mutlaka ikinci kitapta yanınızda olsun. Yoksa bekleyemezsiniz. Ben öyle yaptım bir baktım ikinci kitapta bitmiş. Sizde sırlar ve acı bir geçmişle elinden alınan Beste ile hiç ummadığı bir anda kendini farklı yerde bulan Kuzey'in hikayesini mutlaka okuyun derim
Av ( Ciltli)Aylem Güngördü · Parola Yayınları · 2021192 okunma
Av
2022 6. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2022 10:32
"Ben hep aydınlıktım, kulaklardaki tatlı bir besteydim. Ben, Güneydeki çöllerin tatlı meltemleri ait bir müziktim. O ise kuzeydeki buzdan oluşmuş mağaraların tahtındaki kraldı. Kulakları müziğe sağır, teni sıcaklığı Hasret, gözleri sevgiyi göremeyecek kadar kör, burnu ılık bir Ihlamur akşamına asla duyamayacak kadar körelmiş, dudakları buzdan ağlarla örülmüş, gerçek bir tutku'nun sıcaklığını asla kalbinde hissedilmeyecek buz kesmiş bir hükümdardı. Kitabımız geçici bir süre ablasının yerinde çalışan bestenin ablası sanarak kuzey tarafından bardan kaçırılmasıyla başlıyor.Sonrası aksiyon, macera, yeraltı dünyası adamların savaşı,intikamı,aşk,savaşlar ve kan... Yazarımız kitabın sonuna kadar ilgiyi ve merakı tetikleyerek kurguyu devam ettirmiş ve okurlarına keyifle merakla okunacak bir kitap yazmış.Yazarimiza teşekkür eder, kitabın 2. Serisi avcı kitabını merakla bekliyorum
2023 5. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2023 19:42
Kitabın konusu güzel ve anlatım dili de çok akıcı, sade ve güzel. Kesinlikle okurken sizi sıkan bir dil kullanmamış yazar. Ama bu kitabı okurken Beste ve Kuzey'in bazı hareketlerine sinirlenebilir, delirebilirsiniz. Kitabın içeriğinde çoğunlukla aksiyon, azıcık macera ve küçük küçük +18 sahneleri ile çok güzel bir kitap. Böyle kitap sevenler için tavsiye ederim.
İnceleme
-Öznel düşünce-
2025 30. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2025 17:36
Öncelikle kitabı konusunu bile bilmeden başladım. Eğer konusunu öğrenmek istiyorsanız anlatıyorum. Barda çalılan bir kız var ve bir gün orada bir adam "Bu gece boşsanız benim evime gelin benim evimde var tezgahı var bana hizmet edersiniz" tarsınsa bir şey söylüyor ve kız itiraz ediyor. Adam dinlemeyince kıza dayabamayıp alkol şişesini adamın kafasında patlatıyor. Herkes kaçıyor korkuyor, ambulansı ve polisi çağırıyorlar. Kız ne yapacağını bilmiyor. Bir adam gelım ona el uzayıp kendisinin ona yardım edebeilecepini söylüyor. Kız düşünmeden teklifi kabul ediyor. Arabaya bindiklerinde kızı bayıltıp bir yerde tutsak tutuyorlar. Konu bu olsada kızla erkek baş karakterimiz hiç uyumlu tipler değildi. Bunlar ilişki içinde bile değildi (sevgi ilişkisinden bahsediyorum fiziksel değil) ben burada birbirlerini sevdiğini hiç görmedim. Sadece kıskançlık ve sahiplenme vardı. Ve bunlar olmadan sadece ilişkiler vardı. Yani birbirlerini sevdiklerini sanmıyorum. Her sayfada sinir krizi geçirecektim. Karakterler çok maldı özür dilerim ama öyle en azından bence. Baş erkek karakterin içindeki tek duygunun kıskançlık ve sahiplenmeydi. Ve aşırı klişe bi kitaptı. İşte "O diğer kadınlar gibi değil," ve ya "O öyle bir şey yapmaz" tarzında çok şey vardı ya da çok sinir olduğumuz için benim gözüme çok battı. Asıl olay son sayfalardaydı devam kitabı olduğu için fakat düzgün bir şekilde okuayamadım yani bunca şeyden sonra boşluk gibi geldi. Sanırım birileri öldü. Devam kitabınıda okumayacağım. Kısacası ben tavsiye etmiyorum fakat yine de okumak isteyen varsa sizin tercihiniz. Ama okumadan önce 2 kere düşünseniz iyi olur.
Av/Aylem Güngördü
2025 3. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2025 17:06
BricaBrica Aylem Güngördü'nün alışılmadık, tuhaf ve orijinal kaleminden bir Av hikâyesi. Serinin ilk kitabını dört sene önce bambaşka bir şehre alışma yolculuğumda severek okumuştum,şu anki bilincimle ve düşünce sistemimle yeniden okuyup değerlendirmek istedim. Barda barmeidlik yapan ve güzelliği yüzünden lanetlendiğini düşünen Beste Güngördü , bir adamın yaptığı saygısızlık ve çirkin davranış nedeniyle kendisini tutamayıp adamın kafasına cam şişeyi indirir. Kendisini gecenin başından beri göz hapsine alan; çekici,yakışıklı Avcı'nın uzattığı elini tutarak "kaçırılır." Ablası Bilge'nin sevgilisi Atakan'ın kirli işleri nedeniyle başı beladan kurtulmayan Beste, hem hayattaki tek yakınının izini sürmek hem de çekim hissettiği Kuzey karakteri ile daha fazla vakit geçirebilmek için evde kendi isteğiyle kalmasının ardından gelişen olaylar konu alınmaktadır. Yazarın kalemi gerçekten oldukça sürükleyici. Daha çok olay temelli olduğu için okurken sıkılmak veya reading slump'a girmek mümkün değil. Ayrıca ana karakterler arasındaki uyum çarpıcıydı. Hatta Burak karakterini bile daha çok okumayı isterdim. Karakterleri gerçekçi bir biçimde resmetmeyi başarmıştı. Efla,Dolunay,Sarp,İmge,Mete karakterlerini de hiç sevmedim ,bu da hikâyeye daha fazla gerçeklik katmaktaydı. Yayımlandığı dönemde pek bu tarz terimler edebiyat dünyasında yerini bulamadığından dolayı, "Tetikleyici unsurlar bulunmaktadır."yazısının bulunmama nedenini anlayışla karşılayabilmekteyim. Yine de yeni basımında olması daha iyi olabilirdi... Dark romance türü olarak nitelendirilmesi mümkün. Smut sahneler yoğunlukta. Mantık hataları olarak ise Kuzey'in her yerde ekibindeki kişilerin adlarını açık etmesi,Beste karakterinin Cahit,Buğra gibi birçok erkeğin saniyesine ilgisini çekmesi gibi birçok unsuru örnek olarak
2022 61. kitabı
Av – Aylem Gündördü Merhabalar, Bugün Av serisinin ilk kitabının yorumu ile geldim. İki kitaptan oluşan bir seri olacağını da özellikle belirtmek istiyorum. Yazarın diğer kitaplarını eğlenerek okumuştum. Bu kitabını da büyük keyifle okudum. Yazarın dili ve kurgularının akıcılığı beni kitaplarına bağlıyor. Sizler de bir şans vermelisiniz #kitabınkonusu Kuzey yaptığı işler ile bulundukları camiada adından sıkça söz edilen ve korkulan bir genç adamdır. Kendisinden izinsiz yapılan işlere tahammülü ve sırtından bıçaklamaya çalışanlara ise insafı yoktur. İntikam almak için bir kız kaçıracak ve bu kızın aslında kim olduğunu öğrendiğinde ise her şey için çok geç olacaktır. Beste ablasının çalıştığı barda kısa bir süreliğine işe girer. Ablasının aksine dik başlı, cesur ve gösterişlidir. Bu da çoğu zaman başına bela olmuştur. Anne ve babaları olmadığı için ablasıyla birbirlerine tutunmuş ve koruyup kollamışlardır. Bir gün barda yaşadığı aksiliğin ardından yabancıdan gelen yardım teklifini kabul etmiştir. Lakin sonrasında başına geleceklerden habersizdir. Kuzey’in korumasında olanlar ile kurduğu ekip ve diğer yanda Beste… Yalanlar gün yüzüne çıkmayı bekliyorken, verecekleri savaş ise çok daha çetrefilli olacaktı. #kitapyorumum Yazar günümüz üslubuna yakın bir dilde yazmıştı. Betimlemeler ve geçişler çok güzeldi. Kitabın genç okurlara hitap ettiğini söyleyebilirim. Sıkmadı ve su gibi akıp gitti. İçerisinde bolca klişe olsa da kendini okutuyordu çünkü biz klişe severiiizzz. Kadın karakterimiz Beste’yi sevdim çünkü güçlüydü ve bu halini bozmadı. Bu sebepten bazı sahnelerde de duruşunu taktir ettim. Kuzey’in ince zekası ve kimi zaman saçma olsa da yükselişlerini ve had bildirişlerini zevkle okudum. Yan karakterlerin oluşturduğu ortam ve diyaloglar çok keyifliydi. Kitabın sonu
2023 5. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 18:19
Merak ettiğim kitaplardan biri olan Av ve Avcı Serisi’nin ilk kitabıyla geldim Öncelikle iki kitabın kapakları, baskıları ve ciltlerinin çok güzel olduğunu söylemeliyim İlk kitabımıza gelecek olursakta baya akıcı bir kitaptı. Sizi yormayan, iki günde okuyacağınız türden. Hikayemiz bir intikam hikayesi. Yeraltı dünyası ailelerinin aralarındaki geçmişte yaşananlardan ileri gelen bir intikam ve bu intikamın ortasına düşen iki kız kardeş; Bilge ile Beste. . Ailelerini kaybetmiş olan Bilge ve Beste aralarında 2 yaş farkı olmasına rağmen birbirlerine tıpatıp benzeyen kardeşlerdir. Bilge, sevgilisi Atakan ile tatile çıkacaktır ve çalıştığı barda da onun yerine kardeşi Beste bakacaktır. Planları buydu ama yeraltının en tehlikeli adamlarından Kuzey, bir sebeple Bilge’yi kaçırmak ister ama yanlışlıkla ona çok benzeyen kardeşi Beste’yi kaçırır. Kuzey ve Atakan’ın aralarında büyük bir mesele vardır ve ihanetin bedelini ödetmeye kararlı olan Kuzey Atakan’ı sevgilisiyle yola getirecektir. Hesaba katmadığı Beste’nin kolay lokma olmadığıdır Beste olanlar karşısında sinmemeye kararlı ve kaçmak için çabalarken gerçeği öğrenen Kuzey bu seferde Beste’nin yardımını ister. Ablası tehlikededir ve işbirliği yaparsa onu Atakan’dan kurtaracaktır. Durumu kabullenen Beste onu kabullenmeyen Kuzey’in bi dolu arkadaşıyla aynı evde planlar yapmaya başlarlar ve bu arada da ikili arasındaki çekişme gittikçe farklı bir duyguya evrilir. . Final bölümünü çok beğendim ki bütün sırların açığa çıktığı bir bölüm oldu ama çok can alıcı bir yerde de bitti Bilge ve Beste’nin yeraltının düşman aileleriyle bağlantıları ne? İki kız kardeşin ailesini kim neden öldürdü? Atakan ile Kuzey’in düşmanlığı nereden geliyor? Beste ve Kuzey imkansız bir yolda birlikte olabilecekler mi? Çok daha fazlasıyla birlikte
2023 7. kitabı
Herkese selam. @parolayayınlarından çıkan Av serisinin ilk kitabını yorumuyla geldim. Ablasının evlilik öncesi sevgilisiyle tatile gittiğinde onun yerine çalıştığı barda işe başlayan Beste ve intikamın ateşiyle yanan Kuzey Bozkurt'un hikayesini okuyoruz. Beste kendine güvenen şartlar ne olursa olsun kendini ezdirmeyişiyle takdirimi kazandı. Hem Kuzey'e karşı hemde onun grubuna karşı. Beste ablasının yerinde çalıştığı barda bir müşteriyle sorun yaşadığında o an benimle gel diyen bir adamın elini tutar kurtulmak ümidiyle .oysa ki elini tuttuğu adam Kuzey Bozkurt onu daha büyük bir oyunun,intikamın ve tutsaklığın içine çektiğinden habersiz. Beste ablasının yerine yanlışlıkla kaçırılarak getirildiği evde neden kaçırıldığını bilmeden tutsaklık yaşarken Kuzey'in ablasının sevgilisi Atakan'a karşı bir intikam planı içerisi olduğunu öğrenince ablasının hayatını kurtarmak için onun planlarına dahil olur. Kuzey ve arkadaşlarının ona kötü davranmasına ki hiç anlayamadım onları İmge içlerinde biraz daha iyiydi. Ama Mete,Sarp,Dolunay ve Efla'yı hiç sevemedim. Burak içlerinde Beste'ye karşı iyi davranan kişiydi.Kuzey'in davranışlarında ki tutarsızlıklarına rağmen ona karşı bir çekimde hissetmeye başlar. Ablasına her yaklaştığında öğrendiği gerçeklerle Beste geri dönüşü olmayan yollara girer. Beste kitabın sonunda ailesiyle ilgili öyle bir gerçekle yüz yüze kalır ki 2. Kitap da neler olacak diye bizi merakta bırakıyor.
2023 8. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 00:00
#kitapalıntısı "Sen, kelebek..." dedi fısıldayarak. Sesindeki tehlike ve soğukkanlılık iliklerime işliyordu. "Sen ölüme uçuyorsun ama farkında değilsin." "Öylece durup ölümümü beklemekten iyidir." #kitapyorumu Selam Son zamanlarda en merak ettiklerimden biri olan #av kitabıyla geldim bugün. Öncelikle belirtmeliyim ki ilk önce kapak tasarımıyla sonra da kurgusuyla kalbimi çalan bir kitap oldu. Elinize aldığınız gibi bitirebileceginiz bir akışı ve konusu vardı. Geçmişten gelen intikam ve iki kız kardeş Bilge ve Beste. Beste, ablası sevgilisiyle tatile gittiğinde onun yerine barda çalışmaya başladığında olacaklardan habersizdi. Bu arada iki kız kardeş birbirlerine çok benzemektedir. Çalıştığı sırada barda çıkan bi olay sonrası karşısına çıkan yabancının elini tuttuğu gibi onunla birlikte gider. Ve böylece Beste'nin hayatı bambaşka yöne yol alır. Yer altı dünyasının korkulan adamı aynı zamanda avcı olarak da tanınan Kuzey, can düşmanı Atakan'in sevgilisi Bilge'yi kaçırmayı planlar ne var ki onun yerine ona çok benzeyen kardeşi Beste'yi alıkoyar. Kuzey'in Atakan'a karşı intikam planları içerisinde olduğunu öğrenince de ablasını kurtarmak için Kuzey'in planlarına dahil olur. Beste her şeye rağmen Kuzey'e karşı hep dik duruş sergiledi. Tabi bu beni onu okumayı daha çok sevdirdi. Beraber planlar yaparken Beste'nin amacı ablasını kurtarmaktır ama zaman geçtikçe de Kuzey'e çekilmekten uzak kalamaz. Hikayenin sonu çok güzeldi sırların ortaya çıktığı bizi ikinci kitap için heyecanlandıran bir yerde bitti. Iyiki elimde ikinci kitabım var diyorum. İkinci kitapta çok daha fazla sırların ortaya çıkacağına inanıyorum.... Heyecanlı, aksiyonlu ve akıcı bir ilk kitapti bana göre.. "Avına âşık olan avcı, avcı mıdır yoksa av mı?