Aynalı Kitap

Nisan 2011
Dharma Yayınları

Aykut oğut (benim kitabımın adı) Kitaptan yorumum
2021 95. kitabı
•Yazar kendi hayatından örnekler vererek anlatmak istediklerini okuyuculara aktarmış. Ego üzerinde çok yoğunlaşmış Faydalı olabilecek bilgiler var fakat hayatımıza uygularsak. Bunun dışında kitabın biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. • Açıkçası bana bu kitap çok doyurucu gelmedi. yazarın dili tarzı biraz ukalaca geldi, evet bu zaman zaman kitabı eğlenceli yapıyor ama bazende basitleştiriyor. sohbet tarzında kitapları okumayı seviyorsanız, keyif alırsınız..
2020 34. kitabı
Kitabı ararken "ayna"lı kitap diye aramıştım. kitabın adını kendiniz koyacağınız ve kendinizi birebir kitapla özdeşleştireceğiniz gerçeği var. Okumanızı tavsiye ederim. Her cümlesinde kendinizi görüp, aaa evet! diyeceğiniz gerçeği var. Okuyun arkadaşlar.
2024 7. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2024 01:27
Araya başka kitaplar ekleyerek yavaş yavaş okuduğum farklı bir yolculuk oldu. Yazarın daha önce Evren'den Torpilim Var kitabını da okumuştum. Açıkçası kullandığı dilin günlük konuşma jargonunda olması zaman zaman beni rahatsız etti. Ama kitabın asıl anlatmak istediği metine odaklanmaya çalıştım. Kişisel gelişim kitaplarına has bir yol gösterme vardı. Kendimi bulduğum, altını çizdiğim ve yanına notlar aldığım birçok nokta oldu. Ama en son cümlesi aslında kitabın önündeki aynaya yakışır güzellikteydi. Yazarın kurduğu cümle benim beynimde şöyle yankılandı "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. "
2017 12. kitabı
Daha önce hiç kişisel gelişim kitabı okumamıştım bu sene kitapçıda çalışırken kuytu köşede saklanmış olarak buldum bu kitabı . Belki hayatım ve düşüncelerim değişmedi hala kötüyü kendime çağırıyor olabilirim ama okurken kendimi daha iyi hissetmeme yardımcı oluyor
AYNALI KİTAP İNCELEMESİ
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 15:53
Kitabı hızla bitirdim, oldukça akıcıydı. Yazarın yazı mizacı her ne kadar bana çok hitap etmese de birçok konuda bakış açımı genişletti ve beni aydınlattı. Bu yönüyle kitabın, okuyan herkese farklı bir katkı sunabileceğini düşünüyorum. Yeni şeyler öğrenmek ve farklı fikirlerle tanışmak isteyenlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
2015 3. kitabı
1. kitabı tamamlayıcı.
Puan vermedi
Kuantum ile ilgili kafanız karışırsa açın Aykut Oğut okuyun. Kendisi gerçekten işin özünü özetini anlatıyor kitabında. Tavsiye ettiği ve kendinin de başına gelenleri anlatması çok güzel. Serbest bir dili var. Alışılagelmiş iyi yazarlar gibi değil dobra dobra ne düşünüyorsa esprili bir dille yazıyor. Kapağa bakın ve karar verin o bile sıradışı.
2022 20. kitabı
Evrenden torpilim var kitabını bitirince bu kitaba tekrar bakıp bir gözden geçirdim. Daha önceden okumuştum. Yazarın dili ilk kitapta nasılsa bunda da aynı şekilde akıcı. Okurken sıkmayan kayıp giden bir kitap.
2020 15. kitabı
Kişisel gelişim kitapları okumayı seviyorum. Ara ara dönüp tekrar okuduğum bana iyi gelen, enerjimi okuduktan sonra mutlaka fark arttıran nadir kitaplardan.
2015 34. kitabı
Kitabın kapağının ayna gibi olması hoş bir fikirdi. Kitabı almamın bir nedeni oydu. Anlattıklarınız karşınızdakinin anladığı kadardır...Bu deyiş çok doğru.Tam olarak bunu anlamıştım...Evrenden Torpilim Var, kitabında tanışmıştım aykut Oğut ile. Okunabilir.

Aykut OğutYazar · 6 kitap
Merhabalar, ben Aykut Oğut ve evet farkındayım genelde kitaplarda bulunan “Yazar Hakkında” kısmı, sanki biri anlatıyormuş gibi yazılır. Ama ben sizinle sohbet ederek yazmayı tercih ettim. Okumakta olduğunuz kitap ta, hayatımdan alınma birçok örneğe yer verdiğim için, yasam öykümü burada çok kısa anlatıp geçeceğim. 1971 yılında İstanbul’da doğdum. Öz babam, ben daha üç aylıkken öldüğü için, hiç tanışma fırsatım olmadı. Annem ben 14 yaşımda iken dünya tatlısı bir adamla tekrar evlendi ve bir üvey babam oldu. Ben lisedeyken son derece gereksiz bir şekilde Ankara’ya taşındık. Lise sona gelince, hayalim olan mimarlık ya da elektronik mühendisliği için yeterince dershaneye gitmediğim ortaya çıktı. Beni aptal sanmalarını istemediğim için annemlere gerçeği söyledim. Yani üniversiteye hazırlık kursu paralarını özel bilardo derslerine verdiğimi O noktada çok iyi bilardo oynuyor olmam, annemin sinirini azaltmadı, ama gerçekten çok iyi oynuyordum. Sınavı kazanamayacağımı anlayınca, ani bir manevra yapıp konservatuvar tiyatro bölümüne girmek istedim. Bizimkiler, torpille Kıbrıs’taki bir okulda yer ayarlamaya çalışırken, ben tiyatro sınavlarına hazırlanmaya başladım. Çok iddialı girdim ve çok iddialı bir şekilde kazanamadım. Kazanamadığı m in ertesi günü, o zamanın bölüm başkanı olan sayın hocam Cüneyt Gökçer’in kapısını çaldım ve “Benim kadar yetenekli biri neden bu sınavı kazanamadı?” dedim. Kendisi de bana “Çok kilolusun canım ondan,” dedi. Bu arada söylemeyi unuttum, o sıralarda yaklaşık 150 kilo idim. O yaz, tam otuz kilo verdim ve kış vakti gelip de okul açıldığında tekrar Cüneyt hocamın kapısını çaldım “Hocam ben bütün bir yıl boyunca derslerinize girmek istiyorum,” dedim. O anki ifadesini görmeliydiniz. Cüneyt hocamın derslerine misafir öğrenci olarak girmeye başladım. Ardından bütün hocalarla tek tek konuştum ve hepsinin derslerine girmeye başladım. Bir süre sonra, o yıl sınavı kazanmış öğrencilerden daha fazla ders almaya başlamıştım bile. Neyse, zar zor geçen iki yıldan sonra 1990 yılında, Ankara üniversitesi’nin oyunculuk bölümüne kapağı attım. Okulda öğrencilik yaparken, aynı anda piyasada kendime bir yer edinme çabası içinde seslendirme yapmaktan, dizilerde oynamaktan, okulu ancak yedi yılda bitirebildim. Bugün karşılaştığım oyuncuların büyük bir kısmına “O benim sınıf arkadaşım” dediğim zaman insanlar çok şaşırıyor. Ee kolay mı yedi senede 7 ayrı sınıf mezun ettim. 1995 yılında annemi kaybettim. Diyebilirim ki, annem benim hayattaki en yakın arkadaşımdı. En yakın arkadaşımı, dostumu, annemi aynı anda kaybetmek hiç de kolay olmadı. Annemin ölümünden sonra o zamanlar adını koyamadığım garip bir değişim başladı bende. Son derece rahat bir hayatım olmasına rağmen, bir şeyler beni rahatsız etmeye başladı. Bir anda, elimde var olan şeyler artık beni tatmin etmemeye başladı ve ani bir kararla beni bekleyen şeyleri, kariyer, evlilik, daha lüks bîr hayat vs. bırakıp, Amerikaya yerleşmeye karar verdim. Karar verdiğim günden Amerika’ya gitmek üzere uçağa binmem lam 13 ayım] aldı. Size bu yolculuğun hikâyesini bütün detayları ile kitabın içinde anlatacağım. Şimdilik tek söyleyebileceğim şu: Ağustoslardan bir ağustos, arabamla sokaklarda “Ben Amerika’ya yerleşiyorum’ nidaları atarak dolaşırken, 3 Eylül günü Horida eyaletinin küçük bir kasabasında, Mobil benzin istasyonunda tuvaletleri temizlemek üzere işe başladım. Cebimde beş kuruş para yoktu ve ingilizce bilmiyordum.