Hiçbir Şey Hissedemeyen İnsanlar Nasıl Ağlar?

Ocak 2021
Güney Kore
9786257232067

2022 34. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2022 14:55
"Hiçbir şey hissedemeyen insanlar nasıl ağlar?" Çarpıcı bir kapak yazısı ama, değil mi? Kitabın konusu aleksitimi(duygusal sağırlık) hastası olan bir çocuğun bakışından dünyasının
İnsan ve Duygular
2021 25. kitabı
Bu kitabı kızımın tavsiyesiyle okudum. Kendisi BTS hayranı. Onların sayesinde bayağı kitap okuduğunu söyleyebilirim. Grup üyelerinden bu kitabı okuyanlar olmuş ve beğendiklerini belirtmişler. Tabi kızım da durur mu hemen aldı. Ama ondan önce ben okudum. Beğendim mi tabi ki... Olaylar o kadar akıcı ki hemen sonrasında ne olacağını merak ediyor insan. Aleksetiminin de ne demek olduğunu öğrenmiş olduk. Bu durumun hem ana karakter Yunjae için hem de çevresindekiler için zor bir olduğunu görüyoruz. En azından kitabın sonunun güzel bitmesi benim açımdan mutluluk vericiydi. Tabi ki tavsiye ediyorum. Klasiklerin dışına çıkmak gerekiyor.
2025 34. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2025 00:12
Kore edebiyatı sevenleri buraya alalımmm yazardan ilk okumamdı. Kore dizilerini filmlerini çok seven birisi olarak aynı zamanda Kore edebiyatını da sevdiğimi fark ettim çünkü efendim ben bir dram
BademWon-pyung Sohn · Peta Kitap · 20213,757 okunma
...Duygusuz Bir Yaşam Nasıl Olurdu?...
·256 syf.·
2025 29. kitabı
*** Hiçbir şey hissedemeyen insanlar nasıl ağlar?
Hayata Dair
BademWon-pyung Sohn · Peta Kitap · 20213,757 okunma
“İlkbahar, ilkbahar, ben ilkbaharım!”
2021 43. kitabı
“Yaraladığın insanlardan tüm içtenliğinle özür dile. Kanatlarını kopardığın kelebekten de bilmeyerek üzerine basıp geçtiğin böceklerden de.” İnsanlar arasında bir sınır varsa o da kelimeler midir?
2023 64. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2023 16:33
Selam! Son zamanlarda okuduğum en iyi kitapla geldim. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Kore edebiyatına “Bir Katilin Güncesi” kitabıyla giriş yapmıştım, şimdi arkadaşımın tavsiyesiyle (ve ödünç
·256 syf.·
2024 165. kitabı
Kim olduğunu bilmeyen birisi kendini başkalarına nasıl anlatılır? !!Anlattıklarım spoiler sayılmaz olay bundan sonra başlıyor ama hiçbir şey bilmeden okumak istiyorsanız bakmanızı önermem. Kitap
Duygu ve Düşünce
2026 3856. kitabı
Badem, duyguları tanıyamayan bir çocuğun dünyaya tutunma hikâyesini sade ama çarpıcı bir dille anlatıyor. Aleksitimi hastalığı olan Yunjae, korku, öfke ya da sevinci hissedemese de okur onun iç dünyasında derin bir boşluk değil, sessiz bir insanlık arayışı buluyor. Roman, empati kavramını tersinden ele alıyor: Hissetmeyen birinin başkalarıyla bağ kurma çabası, aslında “normal” kabul edilen insanların duygusal körlüğünü de görünür kılıyor. Yunjae’nin annesi ve büyükannesiyle kurduğu güvenli bağ, sonrasında karşılaştığı travmalarla sarsılıyor; buna rağmen kitap umudunu hiç kaybetmiyor. Won-pyung Sohn’un dili yalın, akıcı ve duygusal yoğunluğu abartmadan aktaracak kadar dengeli. Badem, kısa olmasına rağmen uzun süre zihinde kalan, özellikle empati, yalnızlık ve büyüme temaları üzerine düşündüren bir roman.
2025 84. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2025 13:15
Won-pyung Sohn’un Badem adlı romanı, genç yetişkin türüne ait olsa da her yaştan okura dokunabilecek güçlü bir hikâye sunuyor. Benim için okuma süreci yer yer durağan ilerlese de, özellikle gençlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Çünkü Badem, insanın kalbine çok basit ama derin bir gerçeği hatırlatıyor: Sevmek ve sevilmek ihtiyacı, hepimizin ortak dili. Kitapta duygularını ifade etmekte güçlük çeken Yunjae’nin gözünden dünyaya bakıyoruz. Onun sessizliği, toplumun kalabalığı içinde hepimizin bir şekilde hissettiği yalnızlıkları yansıtıyor. Bazı bölümlerde akış yavaşlasa da, özellikle kitabın alt metinleri ve vermek istediği mesaj, bu yavaşlığın üstüne çıkmayı başarıyor. Son söz ise beni en çok etkileyen kısım oldu. Yazarın şu satırları, kitabın özünü özetliyor: “Çocuklar sevilmek ve sevmek ister. Hepimiz bir zamanlar çocuktuk.” Bu cümle, sadece kitaba değil, hayata da başka bir gözle bakmamı sağladı. Belki de büyüsek bile içimizdeki o çocuğu hatırlamak ve ona ihtiyaç duyduğu sevgiyi vermek gerekiyor.
Puan vermedi·256 syf.·
2024 640. kitabı
"Badem adı nerden geliyor.. Öncelikle bunu yazalım, buyurun Yunjae’nin hastalığının sebebi, insan beyninde duygulardan ve hislerden sorumlu olan amigdalanın küçük oluşu. Amigdala Latince “badem” demek. Şekli de bademe benziyormuş zaten. Yunjae’nin annesi badem yerse beynindeki badem de büyür belki diye umarak dünya üzerindeki bütün badem çeşitlerinden yedirmiş çocukluğu boyunca." Kıtap bıze aleksitimi(duygusal sağırlık) hastası olan bir çocuğun bakışından dünyasının görünüşünü aktarıyor Dünyayı sadece olduğu haliyle görebilen Yunjae, kendi doğum gününde trajik bir biçimde ailesini kaybeder ve dünyada bir başına kalır. Ancak her şeyi kaybettiğinizi düşündüğünüz anda karşınıza yeni birileri çıkıverir. Karanlık yaraları olan Gon, duyarlı ve anlayışlı Dora ve Yunjae'ye yardım etmek isteyen Doktor Shim.. Dili akıcı bir kıtap yazarın güçlü
Won-pyung Sohn
. Kaleminden yansıyan ları okuduk. Hüzne rağmen insanı saran içini ısıtan bir kıtabı okuduk
Edebiyat & Roman

Won-pyung SohnYazar · 1 kitap
Sohn Won-pyung, Güney Koreli roman yazarı ve film yapımcısıdır. 2016'da Amondeu (아몬드 Badem) ve 2017'de Seoreunui bangyeok (서른의 반격 Counterattack of the Thirty) için iki edebiyat ödülü kazanmıştır. Sohn'un romanları, insanın varoluşunun ve büyümesinin anlamını araştırır ve benzersiz karakterlerin kullanımı ve hızlı olay örgüsü gelişimi ile karakterize edilir. 1979'da Güney Kore'nin Seul kentinde, Koreli bir politikacı olan Sohn Hak-kyu'nun ikinci kızı olarak doğdu. Üniversitede hem sosyoloji hem de felsefe okudu. Sohn, sosyoloji öğreniminden edindiği yapılandırılmış düşünme becerilerinin ve bir felsefe öğrencisi olarak öğrendiği bireysellik kavramının roman yazmaya yardımcı olduğuna inanıyor. Özellikle, hem film yapımında hem de roman yazarlığında aktif olarak yer almıştır. İki türün ifade alanlarında benzersiz olması ve hem işbirlikçi hem de kişisel yaratıcı süreçlere ilgi duyması nedeniyle kariyerini her iki alanda da sürdürmeye devam edeceğini söylüyor. Sohn, ilkokuldan beri profesyonel bir romancı olmayı hayal etse de, film endüstrisindeki ilk filmi edebi başlangıcından önce geldi. 2001 Yılında sinema dergisi Cine 21'den Film Eleştirisi Ödülü (영화평론상) kazandı. Daha sonra Kore Film Sanatları Akademisi'ne (KAFA) katıldı ve film yönetmenliği alanında uzmanlaştı. Mezun olduktan sonra, Inganjeogeuro jeongi an ganeun ingan (인간적으로 정이 안 가는 인간 Ooh, You Make Me Sick) (2005) için birçok ödül ve eleştirel beğeni toplayan bir dizi kısa film yönetti. Ayrıca 2006 SF Yaratıcı Yazarlık Yarışması'nda (과학기술 창작문예 공모전) Sunganeul mideoyo (순간을 믿어요 I Believe in the Moment) için En İyi Senaryo Özeti Ödülü kazandı.