Başarı Düşünürü

Mümin Sekman
Mayıs 2025
Alfa Yayınları

2025 95. kitabı
Başarı nedir sizce? Her insanın yaşam yolculuğunda kendisini başarılı bulduğu noktalar birbirinden farklıdır şüphesiz. Bunu oluşturan koşullar doğduğumuz yer, büyüdüğümüz aile, sahip olduğumuz maddi ve manevi her şey açısından değişiklik gösterecektir. Dolayısıyla başarı kavramı üzerinden sayısız örnek çıkarabiliriz. Kitabın içerisinde başarıya dair o kadar çok tespit var ki bazılarını tekrar tekrar okudum. Dünya çok hızlı bir şekilde yol alıyor ve bizler güzergaha uyum sağlamaya çalışıyoruz. Peşinden koştuğumuz şeylere dönüşüyoruz zamanla. Bu yüzden hedeflerimiz çok önemli. Planlı çalışma, mücadele etme, stres, korku, ne istediğini bilmek, potansiyelini ortaya çıkarmak, istek ve çevresel faktörler gibi daha bir çok kavram üzerinden başarıya giden oldukça detaylı bir çalışma olmuş. Başarısızlığın kaynağını bulmak da bu noktada önemli. İç sesimizi iyi tanımamız gerekiyor bu anlamda. Çünkü başarıya giden yolda olumsuz konuşacak çok fazla dış sesle karşı karşıya gelebiliyoruz bazen. İnsanın kendine odaklanması atılacak bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Kitabın içeriği başarı için önemli bir anahtar. Çok doğru tespitleri ve alternatif yolları ile birlikte okuyucuya kattıkları değerli.
Puan vermedi
🩵 25. yılda 25. kitap. Bir düşünce yolculuğunun, sabrın ve sezginin kitabı: Başarı Düşünürü. “Zaman, zekâ ve enerji… Hayat bunlarla başlar. Peki sen bunları neye harcıyorsun?” Kitap bu soru üzerine kurulu klasik kişisel gelişim kitaplarının ötesinde bir yerde okurunu çağırıyor. Mümin Sekman, Başarı Düşünürü’nde başarıyı anlatırken yaşamaya dair başka bir şeyi de işaret ediyor: karar alma cesaretini. İki bölümden oluşuyor kitap: İlk bölümde yoğun, sade ama ağırlığı olan cümleler var, başarı özdeyişleri ki üzerinde gözlerin önceki kitaplarından alıntılara da rastlayabiliyoruz. İkinci bölümdeyse denemeler… Kendi sesini bulan, kendi yolunu arayan herkesin içinde yankı bulacak türden metinler var: başarı denemeleri Benim zihnimde en çok yer eden şeyse, Sekman’ın kendi hayatındaki radikal seçim: Hukuk fakültesini bitirip ama o diplomanın peşinden gitmemek… Cübbeyi değil, bir fikri, başka bir ideali seçmek.. Halk eğitim merkezinde dışarıdan bir kişisel gelişim kursu açmak… Riskin ta kendisi! Ama bazen kendi sesini bulmak için, herkesin gittiği yoldan çıkman gerekiyor. Ve o yol tek başına yürünse bile, başkalarına iz bırakıyor. Kitabı benim açıdan güçlü kılan en büyük etken de bu. Eser, öyle “başarı budur” diyen bir tarif kitabı değil. Daha çok, “kendi tarifini yazmak istiyorsan” yanına alman gerekenlerden biri. Sadece ilham arayanlara değil, Sorgulamaktan vazgeçmeyenlere, Kendi anlamını kurmak isteyenlere…
2026 27. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2026 09:15
Kitap başarı üzerine motivasyon söyleriyle dolu. Bazıları biraz düşündürücü, üzerine biraz durup birkaç şey de yazabilirsiniz. Başarın genel olarak her şeyine değinip farklı pencere sunmaya çalışmış. Yaklaşık 500 tane. Modunuz düştüğünde, tükendiğinizde açıp içini karıştırırsanız belki kendinizi toparlarsınız ama sosyal medyadan başarı alıntılarına da baksanız bence aynı şeyi hissedebilirsiniz.
2025 66. kitabı
. . Yazarımızın çok uzun yıllar önce her şey seninle başlar kitabını okumuştum şimdi 25. yılıma 25. kitap diye yazdığı bu kitabını görünce hemen okumak istedim ,kitap tabii ki kişisel gelişim ve tabi ki ben . . Kendisinin bu zamana kadar olan başarı birikimlerinden oluşan yazılarını tek bir kitapta toparlayarak anlatmış bana göre en vurucu noktaları ile özetlemiş ve anlamak için sakin bir beyinle okumayı önermiş. Bende okurken başta her cümleyi iki kere okudum gerçekten anlamam için iki defa okumam lazım. Sonrasında ise kitap bittiğinde tekrar okumanızı öneririm verimi katlarsınız demiş kesinlikle katılıyorum o yüzden bende baş ucuma koyuyorum kitabı. . Başarmanın önemini,boşa geçen zamanı,başarılı olmak için neler yapılmalı,insanlara nasıl davranmalı bir çok konuya değinmiş yazarımız,başarılı kişilerin neler yaptığından bahsetmiş , size sorduğu sorular gerçekten insanı düşünmeye kendisiyle yüzleşmeye itiyor ve insanın kendine bile söylemeye cesaret edemediği şeyleri gün yüzüne çıkartıyor. Kitap benim için okumam için tam zamanında geldi bazı şeylere adım atmam gerektiğini hatırlattı cesaret verdi inşallah bende kendimde o gücü cesareti bulurum. Hayatta başarmak için kendisine yatırım yapmak isteyenlere gönülden tavsiye ediyorum
2026 8. kitabı
Mümin Sekman’ın eserleri, başarı zihniyetimi inşa etme sürecimde her zaman temel birer rehber oldu. 'Başarı Düşünürü' ise bu yolculukta derinlikli yapısıyla gelişimime çok değerli katkılar sundu. Bu kitabı sadece bir okur olarak değil, adeta bir araştırmacı titizliğiyle; yanımda not defterimle her kavramın üzerine çalışarak sindirdim. Zihinsel sınırlarını metodolojik bir disiplinle zorlamak isteyen herkese ilham verecek bir başucu eseri.
Başarı DüşünürüMümin Sekman · Alfa Yayınları · 202540 okunma
Puan vermedi·%5 (10/176 syf.)
Başarı Düşünürü Başarı Düşünürü’nü okudum ve gerçekten düşündürücü buldum. Mümin Sekman, başarıyı sadece hedefe ulaşmak olarak değil, bir yaşam biçimi ve düşünce tarzı olarak anlatıyor. Okurken hem ilham aldım hem de kendi bakış açımı sorguladım. Mümin Sekman
Puan vermedi·176 syf.·
2025 84. kitabı
#OkudumBitirdim Merhaba değerli kitap dostlarım Türkiye'nin "başarı düşünürü"Mumin Sekman meslek hayatının 25. Yılını 25 kitabında topladığı fikirlerini bizlere "Best off" tadında bir başarı hikayesi kokteyli sunmuş. Başarı; düşü düşünceye, düşünceyi eyleme, eylemi sonuca, sonucu faydaya çevirmektir. Kafamızda oluşan renkli ve karmaşık haldeki bir düşü alıp, sistemli ve planlı hale getirmekte olduğunu bizlere aktarıyor. Hayatta hangi başarılara hangi yöntemle hangi yoldan gideceğimizi bizlere verdiği örnekler ve hayat tecrübesini aktaran yazar, harika bir sunum yapıyor. Mümin Sekman beni yine şaşırtmadı. Akıcı, düşündüren ve yol gösteren bir başarı anahtarını bizlere aktarıyor. Başarıya giden yolda nasıl bir yol izlemek gerektiğini merak eden kişisel gelişim seven herkese tavsiyemdir.
BAŞARI DÜŞÜNÜRÜ
2025 24. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2025 22:33
“Başarı, cennete gitmek için ölmeyi bekleyecek sabrı olmayanların icadıdır.” “Yapmak için doğduğun şeyi daha ne kadar görmezden geleceksin?” “Olduğun gibi kalarak, olmak istediğin yere varamazsın.” “En büyük kabiliyetini hangi korkuna kurban ettin?” “Başrolünde sen yoksan, bu kimin hayatı?” Türkiye’de kişisel gelişim alanının öncülerinden sayılan ve eğitimli bir hukukçu olmasına rağmen kendini insanlara nasıl başarılı olabileceklerini anlatmaya ve motivasyon sağlamaya adayan Mümin Sekman’ın son kitabı Başarı Düşünürü’nden sevdiğim birkaç alıntı paylaştım. Sekman bu kitapta bizleri “başarı tanımımız nedir?”, “niçin başarıyı arzularız?”, “nasıl başarılı olabiliriz?” gibi temalarla “başarı” üzerine derinlikli düşünmeye sevk ediyor. Önceki kitaplarından da etkileyici cümlelere yer verilen ilk bölüm, “Başarı Özdeyişleri”, başarı hakkındaki düşüncelerimizi sorgulatırken ikinci bölüm olan “Başarı Denemeleri”, harekete geçirici deneme yazıları ile motivasyon sağlıyor. Oldukça akıcı ve üzerinde tekrar tekrar düşünmeye değer cümlelerden oluşan Başarı Düşünürü, tam anlamıyla baş ucu kitabı.

Mümin SekmanYazar · 28 kitap
Mümin Sekman 1975 yılında İstanbul’da doğdu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi, ama hukuk alanında hiç çalışmadı. Başarılı insanları inceleyip, onların nasıl başardıklarını analiz edip, başarılı olmak isteyenlere anlatmayı meslek ve misyon olarak seçti. Çok sayıda üniversite, şirket ve kamu kurumunda başarı semineri verdi. Bir dönem Çocuklar Duymasın dizisinin senaryo danışmanlığını yaptı. Kitapları 6 dile çevrildi. Kişisel Gelişim Merkezi’nin (kigem.com) kurucusudur. 2000 yılında açılan Kigem.com Türkiye’nin ilk kişisel gelişim sitesidir. Sekman halen kurumlara başarı semineri vermekte, birebir başarı danışmanlığı yapmakta ve lisanslı başarı eğitmenleri yetiştirmektedir. Mottosu: Başarılı ol, başarılı kal, başkalarını da başarılı yap. Türkiye’de ‘kişisel gelişim uzmanı’ titrini kullanan ilk kişi olan Sekman, dünyanın metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı kişisel misyonu saymaktadır.