Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İlim, Sanat ve Panzehir Dergileri Başmakaleleri

Başmakaleler 3

Mahmud Esad Coşan

Başmakaleler 3 Sözleri ve Alıntıları

Başmakaleler 3 sözleri ve alıntılarını, Başmakaleler 3 kitap alıntılarını, Başmakaleler 3 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cennet yolu olduğu için ilme âşığız. Efendimiz ﷺ; "Allah güzeldir, güzelliği sever" buyurduğundan sanatın hayranı, kemâlin, güzelliğin meftunuyuz.
Taşa Gül ile Cevap, 1985Kitabı okudu
En hayırlı ve en verimli yatırımın, “ilme sarf edilen” olduğunu biliyoruz. Kapitalist Batı ve komünist Doğu da ilme, araştırmaya önem veriyor, ama ruhsuz ve vicdansız bir şekilde… Bizim onlardan farkımız irfanda ve takvadadır.
Reklam
Kültür bir milletin canı ve manevi hayatıdır; onu kaybeden ölür...
"el-ilmü hayât'ül-İslâm" ¬İlim, İslâm'ın canı, hayatıdır.
Suyutî, Dürrü'l-MensurKitabı okudu
Emaneti Ehline Vermek
Osmanlı ülkesini Kânûnî devrinde ziyaret eden Baron de Busbeck hayranlıkla: “Burda başarılı olan ve iş bilen yükselir, çobanlıktan vezirliğe gelebilir. Halbuki bizim Avrupa ülkeleri öyle mi? Asilzâdelerin aptal ve bön çocukları, babalarının hatırına iş başlarına getirildiği için bizim ülkelerimiz geri ve perişandır.” diyor.
Ghislain de Busbecq, Türk MektuplarıKitabı okudu
Bizi düşman yıkmadı, yıkamazdı. Biz o muhteşem imanımızdan kademe kademe, derece derece uzaklaştığımız için kaybettik.
Geçmiş Zaman Olur ki Hayâli Cihan Değer, 1985Kitabı okudu
Reklam
Önce insaf, sonra ilim, sonra sa'y ü gayret, âmâl-i sâliha, hayrât ü hasenât, tebliğ, irşat, cihat; sonra zafer, sonra saadet-i dâreym, cennet ve cemal ! "Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol."
Sayfa 153 - Server YayınlarıKitabı okudu
Nefs, Akıl ve İmaN
Nefs, Akıl ve İmaN Çağdaş toplumlar, yirminci yüzyılda gerçek bir cahiliyet devri yaşıyor. Bunca bilimsel ve teknolojik ilerlemeye rağmen çağın insanı mutsuz ve muzdarip, savaşlar, sömürüler, yalanlar, çılgınlıklar, zulümler, edepsizlikler, sefaletler, dengesizlikler, cinayetler, intiharlar, hastalıklar... İnsanlık özlediği huzur ve düzeni,
"Edebiyat" sözünün de İslam kültürümüzde "edep" sözcüğünden türemiş olması çok dikkat çekici bir husustur. Halbuki Batı dillerinde onun mukabili olarak kullanılan "literatür" sözü, Latince menşeli olup "okumak" fiilinden çıkmıştır, ancak bizdeki "kıraat" sözüne karşılık olabilir.
Bizim onlardan farkımız irfanda ve takvadadır... Ve kucağımızda bizi taşlayanlara atılacak yeterince gülümüz vardır.
Taşa Gül ile Cevap, 1985Kitabı okudu
Reklam
"Göz yumma güneşten, ne kadar nuru kararsa Sönmez ebedî, her gecenin gündüzü vardır." TEVFİK FİKRET
Sayfa 20
"Mutluluğun aslı, ruhu tatmin eden doğru bir imandadır."
Sayfa 45
"Ve kucağımızda bizi taşlayanlara atılacak yeterince gülümüz var."
Sayfa 22
"Hasımlarımızı dikkatle izlemeli, her yenilik ve gelişmeye karşı, bir başka üstünlükle mukabele etmeliyiz...Yani çağın dışında veya gerisinde olmamıza, her şeyden önce onurumuz ve asil imanımız mânidir."
Sayfa 21
Tüm Dünyaya Açılmalıyız!
İslâm kardeşliği kitaplarda değil, yaşanan hayatta fiilen tahakkuk etmelidir. Müslümanlar sadece camide, cumada, hacda, umrede değil, cihana yön verecek sosyal, kültürel, dinî, iktisadî, ticarî konularda da bir araya gelmeli, güçlerini birleştirmelidir. Bu hayal değil, kâbil-i tatbîk, realist bir tekliftir. Dünya üzerinde sandığımızdan çok daha fazla kardeşe, güce, imkâna ve avantaja sahip bulunuyoruz.
Sayfa 113Kitabı okudu
133 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.