Hürriyet Savaşçılarının Mabedi

Toplumsal Dönüşüm

Mustafa Kemal Atatürk!
2018 4. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2018 23:25
Sinan Meydan'ın da dediği gibi düşe batırılmış gerçekler. Kitap bugünkü tarihimize ışık tutan Osmanlı'nın özellikle son 200 yılını anlamak adına özenle yazılmış. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını en başından beri anlatan, onun düşünce hayatını, arkadaşlarını, etkilendiği fikir adamlarını, dine ama özelikle de İslam dinine olan bakış açısını ve daha birçok şeyi bu kitapta bulabileceksiniz. İttihat ve Terakki partisinin, jön Türkleri, Sultan Abdülhamid ve daha nicesiyle tanışacaksiniz. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kaleminize sağlık sn. Sinan Meydan...
Tarih
2018 14. kitabı
Şu ana kadar okuduğunuz Atatürk kitaplarını bir tarafa koyun; bu kitabı temel kabul edin diğer kitapları bu temel üzerine inşa edin...Kitap baştan sona kusursuz, anlatımı sürükleyici, inanılmaz bir yaratıcılık içerisinde yazılmış....Hele kitabın son bölümünde "İttihat ve terakki hareketini" bir anlatmış ki her yönüyle nefis olmuş, helal olsun... Kitabın her sayfasında Atatürk'ü, silah arkadaşlarını nefes mesafesinde hissedeceksiniz.. 29 yaşında böyle etkileyici, sürükleyici bir kitap yazdığı için canı yürekten tebrik ediyorum..
2020 9. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2020 00:34
Beyaz kule Sinan Meydan'ın bu kadar değerli bir eserinin satış dışı olması çok üzücü. 4 senelik bir bekleme sürecinden sonra bu değerli esere kavuşmaktan duyduğum mutluluğu anlatamam. Bu kitapta iki aşk kokusu var;Vatan ve Hürriyet!!️ Beyaz Kule Atamızın doğum öncesi döneminden başlayarak Meşrutiyetin ilanına kadar olan dönem aralığını, bilmediğimiz detayları tarihi kurguyla anlatarak okuyucuyu etkilemeyi yine başarıyor. Kitabı sindirerek okudum bitmesini istemediğim kitaplarından... Yazarın kalemine yine hayran kaldım. Beyaz Kule’nin gerçek hikayesi: Selanik’in en meşhur sembolü olan bu kule, aslında kanlı bir geçmişe sahip. Anlatılanlara göre Osmanlı İmparatoru II. Mahmut, bu kulede büyük bir Yeniçeri kıyımı yapmış. 1913 yılında Selanik tekrar Yunan egemenliğine girince, kulenin bu kötü şöhretini ortadan kaldırmak için beyaza boyandığı söylenir. Kuledeki beyaz boya dökülüp gitmesine rağmen ismi Beyaz Kule olarak kalmış.

Sinan MeydanYazar · 30 kitap
1975 yılında Artvin Şavşat'ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Şavşat'ta (Vahdettin Yıldız Ortaokulu-Şavşat Lisesi), yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamlamıştır.(1993-1997). İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı'nda master yapmıştır. 1997 yılından itibaren 'Ön Türk Tarihi', 'Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk' üzerine araştırmalar yapmaktadır. Çalışmalarının odak noktası Atatürk'tür. Bir ara "tarih hocalığı" de yapan Sinan Meydan, kısa bir süre ODA TV'de yazmıştır. Sinan Meydan, çok sayıda yazı yazmış, yurt genelinde çok sayıda konferans vermiş; birçok televizyon programına katılmıştır. Sinan Meydan şu sıralar bir taraftan kitap çalışmalarına ve konferanslarına devam ederken, diğer taraftan bazı tarihi filmlere danışmanlık yapmakta, Bütün Dünya Dergisi'nde yazmakta ve KANAL 99'da Saklı Tarih adlı bir tv programı yapmaktadır.  Özlem Akkoç ile evli olan Sinan Meydan, İdil Maya adlı bir kız çocuk babasıdır. 15 yıldan fazla bir süredir Atatürk üzerine çalışan Meydan, Atatürk'ü şu üç sözcükle tanımlamaktadır: Tam bağımsızlık (antiemperyalizm), Çağdaşlaşma (muasırlaşma), Ulusal egemenlik (demokrasi).