Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hz. Ahmed Muhammed Mustafa

Can-ı Candır

Cemâlnur Sargut

Can-ı Candır Sözleri ve Alıntıları

Can-ı Candır sözleri ve alıntılarını, Can-ı Candır kitap alıntılarını, Can-ı Candır en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kehf suresi
ﻗُﻞْ ﺍِﻧَّﻤَٓﺎ ﺍَﻧ َﺎ ﺑَﺸَﺮٌ ﻣِﺜْﻠُﻜُﻢْ ﻳُﻮﺣَٓﻰ ﺍِﻟَﻰَّ ﺍَﻧَّﻤَٓﺎ ﺍِﻟَﻬُﻜُﻢْ ﺍِﻟَﻪٌ ﻭَﺍﺣِﺪٌ ﻓَﻤَﻦْ ﻛَﺎﻥَ ﻳَﺮْﺟُﻮﺍ ﻟِﻘَٓﺎﺀَ ﺭَﺑِّﻪِ ﻓَﻠْﻴَﻌْﻤَﻞْ ﻋَﻤَﻠﺎً ﺻَﺎﻟِﺤًﺎ ﻭَﻟﺎَ ﻳُﺸْﺮِﻙْ ﺑِﻌِﺒَﺎﺩَﺓِ ﺭَﺑِّﻪِٓ ﺍَﺣَﺪًﺍ﴿١١٠﴾ 110- De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim. (Şu var ki) bana, İlâh'ınızın, sadece bir İlâh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, iyi iş yapsın ve Rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın.
Reklam
VEDA HUTBESİ "Ey insanlar! Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada buluşamayacağım. İnsanlar! Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübârek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü
Sayfa 271 - Nefes yayınlarıKitabı okudu
Allahın salâtından murad, rahmettir. Melâikenin salâtı istiğfardir. Müminlerin salâtı duadır. Duadan maksat da O'na vesile istemektir.
Dost Allah’tır, O’nu bilendir, O’na dostluk edendir.
Reklam
Her peygamberin ümmeti belirli bir kabiliyet ve idrake sahip olduğundan,ümmetler arasındaki bu farklılık dinler ve mezhepler arasındaki farklılığa sebep olmuştur.
Iç gözleri kör olan, vücut penceresinden penceresinden başlarını çıkarırlar.
Zira kul , ancak bölündüğü zaman nefsiyle ruhundan haberdar olur tekamül(gelişme) başlar.
Hidayet ve Hadi
Arayan belâsını da Mevlâsını da bulur. Cenâb-ı Hakk arayıcı kuluna mürşid sûretiyle tecellî ederek onu madde, nebat ve hayvan mertebesinden geçirir. İçini arıtıp, temizler. Bu suretle de dünyada iken aslı ile âşinâlık eder. Bulacağını bulur, göreceğini görür, yani ihtiyârı (kendi isteği) ile ölecek, nefsinin esaretinden kurtulup Hakk'ın esrarı mahremi, yâri olur ve doğrudan doğruya aslını bulur. İlim, lâ ilahe illallah'tır. Amel ise adâlet ve istikamettir. Allah'tan gayrı hidâyet edici yoktur. Hz. Muhammed (s.a.u) bir hidâyet nûrudur. Hidâyet nûrunu bulan, tabiat ve beşeriyet kirlerinden kalbini temizleyen, ağyâr (Allah'tan gayrı her şey) ve mâsivâ (dünya ilgileri) tozundan kurtulan kimseye istikamet sahibi denir.
Sayfa 115 - Nefes yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Can-ı Can
Muhabbetten Muhammed oldu hasıl Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl. Didar ile muhabbette doyulmaz, Muhabbetten kaçan insan sayılmaz.
Sayfa 58 - NefesKitabı okudu
Aşkın Kılıcı
Allah'ın gönüllerine kendi ismini mühürlediği insanlar, o ismin kudretiyle gözlerini kaldırıp başka yere bakmazlar. Mesnevî'de sultan Mecnun'a başını kaldır da bak, etraf güzel dolu. Sen bu güzellikleri görünce Leyla'yı unutursun dediğinde, Mecnun, kaldıramam sultanım zîra Leyla'nın aşkı kılıcı tam boynumun üzerinde duruyor demişti. Kâbe'yi tavaf eden kula ismi ile seslendiğimizde dönüp bakabilir mi? Namazdaki kul, dışardaki adama yüzünü dönebilir mi? Allah! demeyi lâyıkıyla bilen, yanına başka bir isim katabilir mi? İşte herşeyin öncüsü olan Efendimiz, bu hâli nasıl yaşamamız gerektiğini bize öğretmiş, mîraçta bu hâlinden dolayı ''Gözü aşmadı ve şaşmadı" âyetiyle taltif edilmiştir.
Sayfa 88 - NefesKitabı okudu
Sevgi
"Kul yâ ibâdiy'ellezîne esrefû..." (Zümer, 53) âyetini bunlar hiç okumuyorlar mı? Bir kimseye bir şeyi sevdirmek için o şeyin korkulu olduğunu mu söylemek lâzımdır? Yoksa güzelliklerini mi tanıtmak îcap eder? Birçok uydurma ve yakıştırma hikâye ve hükümleri İslâmiyet'e yüklemeğe uğraşıyorlar ve bu sûretle herkesi dehşete salıp korkutuyorlar.
Sayfa 147 - Nefes YayınlarıKitabı okudu
Peygamber sünneti
Peygamberin sünneti, tevhide götüren hâl ve hareketlerdir. Sünnet, Resûlullah'ın âdet haline getirdiği, yaptığı ve yaptırdığı şeylerdir. Hadis, hâdiselerden, Peygamber'in olayları yaşama şeklinden Allah'a gidiştir. Hadis, hikmettir. Hadis, Peygamber'den haber getirmektir. Hadis ehli, Resulullah'ın ve ashâbının hâlini, yolunu anlatanlardır.
Sayfa 72 - Nefes yayınlarıKitabı okudu
Peygamber efendimizde ahlâk
Peygamber efendimizde 2 türlü ahlâk vardır. Fıtri ahlâk ve şeriat ile kazanılan ahlâk. "Ben ahlâk binasının son tuğlasıyım" hadisi O'nun fıtratının mükemmelliğinden oluşan ahlâkı anlatır. Şeriat ile kazanılan ahlakının tamamlanması ise Allah'ın "Bugün size dininizi tamamladım" (Maide,3) ayetiyle işaret ettiği tamamlamadır.
Sayfa 127 - Nefes yayınlarıKitabı okudu
20 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.