Cynster serisinin ikinci kitabında Vane ile vaftiz annesinin yeğeni Patience'in hikayesi. Yağmura yakalanmamak için vaftiz annesi Minnie'nin evine sığınan Vane daha ilk görüşte Patience'den etkilenir. Gakatbu etkinin altında kalmak istemez hemen ayrılmayı düşünürken evde yaşanan bazı istenmeyen olaylardan dolayı ziyaretini uzatmak zorunda kalır. Patience anne ve babası ölünce kardeşi Gerrard'ı büyütmekle ilgilenmiştir. Babasının ilgisizliginden dolayı evlenmeyi düşünmemektedir.
Genel olarak seride evlenmek istemeyen erkeklerin bir anda aşka düşmeleri söz konusu. Evlenmek istemezler ama doğru olduğuna emin oldukları kadınları ise anında tanırlar. Kızlarımız ise hep bir asi, zamana göre sınırlarda yaşarlar. Erkeklere çok boyun eğen kızlar değildirler.
Serinin ilk kitabını severek okumuştum. Fakat bu kitap sonlarda ki aksiyon hariç ortalama kaldı benim için. Son sahneler ise biraz komik geldi. Özellikle herkesin saklandığı sahne bana Agatha Christie kitaplarından uyarlanan sahneleri anımsattı. Uzun zamandır historical okumadığım için farklı bir tat oldu sadece.
Çapkın CentilmenStephanie Laurens
Aslında kitabın giriş kısmı iyiydi.Sonra biraz baydı.Sonlara doğru biraz iyi oldu.Tarihi aşk romanı türünde,içinde aksiyon da var sayılır.Ama zor bitirdim.Beni pek sarmadı.
Yazarın en son Türkçe’ye çevrilen kitabının üzerinden uzuuuun bir süre geçmişti. Serinin devam edeceğini bile ummuyordum ki, Cynster serisinin devam kitabının çıktığını gördüğüm de çok ama çok şaşırdığımı söylersem yalan olmaz.
Serinin ikinci kitabı olan Çapkın Centilmen kitabının konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; Vane Cynster, asla evlenmeyeceğine ve hiçbir kadının onu tutsak alamayacağına yemin etmiştir. Fakat fırtınadan kaçayım derken Bellamy Köşkü’nde kasırgaya tutulan Vane Cynster’in Patience Debbington ile tanışmasıyla duygu ve düşüncesi evlilik yönünde değişmeye başlıyor.
Kitabı keyif alarak okudum. Bir yandan gizemli hayaletin ve hırsızın kim olduğu ile ilgili gizemi, diğer yandan ise ikilinin arasındaki aşk oyununu okurken çok eğlendim.
Genelde yazarın kurgusunu ne kadar sevsem de anlatım kısmında sorun yaşıyorum. Anlatımı soğuk geliyor; çeviriden kaynaklı da olabilir ama yazarın çevrilen kitaplarında bir şeyler eksik geliyor. Yalnız kitaptan genel itibariyle keyif aldım.