Çelişkiler

Orijinal Ülke:
Güney Kore

2025 28. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 07:51
“Hayat öylece kabullenilecek bir şey değildi, keşfederek yaşanacak, hatta her şeyinizi ortaya koyarak yaşanacak bir şeydi.” Ah Jinjin… Kitap boyunca senin gözünden okuduğum çelişkiler, hayatın için
2025 107. kitabı
Ahn Jinjin… 25 yaşında… Başlıyor hikayesini anlatmaya. Anne, baba ve bir erkek kardeşten oluşan bir ailesi var ama babası biraz sorumsuz, canı ne zaman isterse eve gelen bir insan. Üniversiteye ara
2025 80. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2025 01:30
Gerçekten bir sabah, Tanrı şahidimdir ki hiçbir vahiy ya da işaret olmaksızın, birdenbire uyandığımda şöyle haykırdım: "Anlaşıldı, ben böyle devam edemem! Hayatımın tamamını kendim için yaşamalıyım. Kesinlikle böyle yapmak zorundayım." Yang Gui-ja’nın Çelişkiler adlı romanı, ana karakter Ahn Jin-jin’in tüm enerjisini kendi hayatına adaması gerektiğini fark ettiği bu aydınlanma cümleleriyle açılıyor. Kitap boyunca Jin-jin, ikiz kız kardeşler olan annesi ve teyzesinin hayatlarındaki farklılıkları gözlemleyerek evlilik hakkında karar vermeye çalışır. Bu süreçte alkolik bir baba, çete reisi olma hayalleri kuran bir erkek kardeş ve birbirinden çok farklı iki taliple karşı karşıya kalır. Jin-jin gerçekten ilginç bir karakter. 25 yaşında olmasına rağmen zaman zaman sanki 15 yaşındaki bir genç kız gibi davranıyor. Bu "tuhaf" hali nedeniyle başlarda ona pek ısınamadım ama hikâye ilerledikçe diğer karakterler ve Jin-jin daha dikkat çekici hale geldi ve sonunda verdiği kararın yerinde olduğunu düşündüm. Aile, evlilik ve kadınlık gibi temalar etrafında şekillenen bu çelişkilerle dolu dünyada, karakter odaklı metinleri sevenler için güzel bir tercih olabilir.
2025 53. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2025 07:01
Yazarın kitabın sonunda kendisinin notunda "bu kitabı yavaş, çok yavaş okusanız keşke " dileğiyle istesem de hızlı okuyamadım. Duygu geçişleri o kadar gerçek ve yüreğinize dokunuyor ki hızlı okumanıza engel oluyor. Ahn Jinjin'in sürekli çalışan annesi ile hiç çalışmak zorunda olmayan teyzesinin hayatını anlatmaya başlamasıyla kitaba giriş yapıyoruz. Babası ise kayıp yaşıyor mu yaşamıyor mu belirsiz. Bir evsiz gibi dolanıyor ortalıkta. Kardeşi ise çete lideri olma hayallerinde iken iyice başını belaya sokarak sonunda hapse düşüyor. Jinjin'in çevresinde iki genç adam vardır ve onunla evlenmek istedikleri için seçim yapabilmek adına bazı planlar yapar. Onlarla ara ara buluşup karar vermeye çalışır. Jinjin'in anlattıkları ile yaşadıkları, hayal ettikleri ama yaptığı şeyleri düşününce kitabın bitiminde kendinizi günlük hayatınızda aslında birçok şeyin hep çelişki olduğunu görüyorsunuz. Tek kelimeyle güzel bir kitaptı. Tavsiye ederim.
Kore Edebiyatı
2025 167. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2025 19:17
Hayat ve insan gerçekten çelişkilerle dolu. Ne kadar düşünüp taşınsak, üzerine kafa yorsak da çoğu zaman verdiğimiz kararlar düşüncelerimizin yanına bile yaklaşamıyor çünkü bu kararların kökleri düşüncelerin ulaşamadığı çok daha derinde bir yerlerde duruyor. Jinjin 25 yaşında genç bir kadındır ve gerçekten bir sabah büyük bir karar verir. Artık evlenmesi gerekiyordur. Alkolik bir baba, serseri bir abi ve güçlü bir anneyle yaşayan Jinjin hayata bir kaç sıfır geriden başlamıştır. Bu evlenme kararında ise iki seçeneği mevcuttur; biri fotoğrafçılıkla ilgilenen, nispeten romantik, zaman zaman depresif bir kişiliğe bürünen bir genç diğeri ise sabit ve iyi bir geliri olup her şeyi planlı yapan fakat duygusal yönü sınırlı olan bir yetişkin genç. Şunu es geçmeyeyim;Jinjin’in annesiyle teyzesi ikiz, birbirleriyle fiziksel olarak tıpatıp aynı olan bu iki kız kardeşin bambaşka hayatları var. Jinjin’in annesi hayatı büyük bir özellikle ekonomik mücadeleyle götürürken teyzesi sefahat içinde yaşıyor. Dolayısıyla Jinjin annesi ve teyzesinin hayatı arasında kıyas yaparak bir karar vermeye çalışıyor. Kitap isminin hakkını tam anlamıyla veriyor çünkü sayfalar ilerledikçe yaşanan gelişmeler Jinjin’in tercihini benim gözümde iyice netleştirirken üstelik yaşanan bir olayın o netliği daha belirginleştirmesi gerekirken tam tersi oluyor ve Jinjin diğerini tercih ediyor.
2025 1. kitabı
Kitabi biraz önce bitirdim.Oldukca akici bir kitapti.Sonunu okurken oldukca hüzünlendim kalbimde bir agirlik yaratti.Ama kesinlikle tavsiye ediyorum
2025 39. kitabı
Yazarlığa kısa öyküler ile başlayan ve Kore edebiyatı mezunu olan #YangGuija nın kaleme aldığı #Çelişkiler romanı basıldığı tarihte (1998) Güney Kore'nin en çok satan romanı olmuştur. Yoo
2025 115. kitabı
Hayat, seçimlerden ibaret. Önümüze çıkan fırsatların veyahut seçeneklerin sonuçlarını deneyimlemeden bilmek imkânsız. İşte bu yüzden seçiminin sonuçları hayatına ne getireceğini bilmediğinden çelişki

Yang Gui CaYazar · 1 kitap
Yang Gwija, 1 Temmuz 1955'te Jeonju, Jeollabuk-do'da doğdu ve 1978'de Wonkwang Üniversitesi'nden Kore Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Daha sonra 1980'deki evliliğinden sonra Seul'e taşındı. Yang edebi çıkışını Starting a New Morning ve The Door Already Closed adlı kısa öyküleriyle yaptı. 1986'da, hâlâ en çok tanındığı bağlantılı kısa öyküler koleksiyonu ( yeonjak seosal ) Neighbors in Wonmi-dong'ın yayınlanmasıyla popüler başarıya ulaştı. Bu koleksiyon, endüstriyel kültürün çevresindeki insanların yaşamlarının özenli bir tasviriydi. 1988'de Yang Beşinci Yoo Juhyoen Edebiyat ödülünü kazandı ve bunu 1992'de daha da prestijli Lee Sang Edebiyat Ödülü'nü kazanması izledi. 1990'lar Kore'de bir tüketim kültürüne dönüşürken ve ülkeyi karakterize eden siyasi (ve bir dereceye kadar ekonomik) umudun yerini hayal kırıklığı havası aldı. Yang'ın çalışmaları da bunu takip etti. 1992'de, eski idealleri yıkıldıktan sonra yeni umut arayan bir yazarın, bir bakıma otobiyografik olan öyküsünü anlatan The Hidden Flower'ı yazdı. The Road to Cheonma Tombs'ta , Yang'ın kahramanı geçmiş travmasıyla ve mevcut güçsüzlüğüyle başa çıkmak için başarılı bir şekilde mücadele eder. The Hidden Flower ve The Road to Cheonma Tombs, Mountain Flower, Opportunist ve Sadness Gives Strength adlı üç öyküyle birlikte, ikinci öykünün adını taşıyan bir koleksiyonda toplanmıştır. 1980'lerin ortalarından bu yana, kadın dergilerinde, gazetelerde ve diğer genel medyada yazdığı yazılarla, bir kurgu yazarından daha fazlası olarak tanındı. 1990'larda Seul'de popüler bir restoran da açtı. Yang'ın en bilinen erken dönem eseri, modernleşmenin bir sonucu olarak küçük kasabaların izolasyonunu ve yabancılaşmış statüsünü tasvir eden 1987 tarihli Wonmi-dong Saramdeul'du ( Neighbors in Wonmi-dong ). Bu eser, Korece başlığın gerçek anlamını yansıtan A Distant and Beautiful Place adıyla İngilizce olarak yayınlandı. 1990'larda Yang'ın kurguları, 1998'in en çok satan Kore romanı olan Contradictions ('Mosun') de dahil olmak üzere bir dizi popüler eserle giderek daha kişisel hale geldi.