Cennette Problem Var

The Paradise Problem
Orijinal Dil:
İngilizce

2025 118. kitabı
Filmi olsa keyifle ve büyük bir tebessümle izleyip bayılacağım, çıtır çerezlik bir romantik komedi kitabıydı kendileri. Dolayısıyla da tabi ki çok sevdim, pek sevdim. Kitabın çoğunluğunu aslında Anna yüzünden sevdim de diyebilirim. Fakir, bitik, yorgun ama hayat enerjisini ve neşesini hiç kaybetmemiş koca yürekli, işsiz, ressam Anna. Diğer tarafta da Succession dizisindeki gibi bir ailesi olan, devamlı manipüle edilen, zorbalanan ama yine de ailesine karşı durmaya çalışan Liam Bey var. Aralarındaki atışmalar, etkileşimler, komediler çok tatlı ve çok keyifliydi. “Paran mı var derdin var”, “parayla huzur ve mutluluk satın alınmaz” kafasında ilerleyen, hızlı okunan, kafa dağıtmalık hoş bir romcomdu. Zaten yazarların diğer kitaplarına aşinaysanız onlardan ne beklemeniz gerektiğinizi biliyorsunuzdur. İşte bu kitapta o beklenen her şey var, beklenmeyen de hiçbir şey yoktu.
Kitap Yorumu
2025 93. kitabı
Bir günde bitti. Çünkü o kadar akıcı, o kadar sıcak ve tatlıydı ki elimden bırakamadım. Christina Lauren yine o film gibi havasını yakalamış; okurken gerçekten bir romantik komedi izliyormuşum gibiydi. Liam West, ailesinin baskısına rağmen kendi yolunu çizmeye çalışan bir milyarder oğlu. Babasının desteğini kaybedince doktorasını tamamlamak için üniversitenin konut desteğine başvuruyor ama orada kalabilmesi için evli olması gerekiyor. Tam da bu sırada kardeşinin arkadaşı Anna devreye giriyor. Ev arayışında olan Anna, kısa süreli bir anlaşmalı evlilik teklifini kabul ediyor. Ancak doktoradan sonra yolları ayrılsa da, Anna boşanma evraklarını imzalatmadığı için dört buçuk yıldır hâlâ kağıt üstünde evliler. Ve büyükbabadan kalan bir mirası alabilmeleri için bu evliliğin beş yıla tamamlanması gerekiyor. Liam yıllar sonra Anna’nın kapısını çaldığında, o formalite evliliği bir anda ikinci bir şansa dönüşüyor. Liam’ın Anna’ya karşı açık olması, ailesine rağmen onu savunması, Anna’nın da Liam için elinden geleni yapması beni çok etkiledi. İkisi de birbirinin şifası gibiydi. Ama Liam’ın babası… o kadar zorba, narsist ve baskıcıydı ki okurken sinir krizi geçirdim resmen. Ailenin her şeyini o adamın keyfine göre şekillendirmesi beni çileden çıkardı. Yine de kitap öyle güzel toparlandı ki… sonu tam istediğim gibi tatmin ediciydi. Hem içimi ısıttı, hem yüzüme kocaman bir gülümseme kondurdu. Romantik komedi seven, aynı zamanda karakter gelişimi güçlü hikâyeleri seven herkese öneririm. Bir günde bitecek kadar akıcı, bitince keşke biraz daha sürse diyeceğiniz türden.
2025 40. kitabı
Yazarı çok uzun zamandır okumuyordum. Açıkcası kitabın arkasında ki yazıyı okuyuncu da bir hayli ilgimi çekmişti. Fakaaattt gerçekler pek öyle olmadı. Ve galiba son inceleme girdiğim kitaba da öyle yazmıştım.. bu kitap da kesinlikle mevcut potansiyelinin bir hayli altında kalmış. Nedenlerini spoilerli bir şekilde yazıyorum. Kız karakterle erkek karakterin 2 sene aynı evde evli kalıp bu kadar birbirlerinden bihaber olmalı bana çok mantıksız geldi. Tamam alakadar olmayabilirsin ama bu kadarı da çok zorlama. Kitabı okursanız o zaman anlarsınız, çok da derine girmemeyeyim. Kızın oğlanı 3 sene sonra tanımaması şov değil de ne mesela biri bana bunu açıklasın dhbdndnd. O kısıma koptum. Neyse çocuğun ailesinin kısımları da ne bileyim bence daha iyi yazılabilirdi. Sonu da çok oldu bittiye geldi gibi oldu. Okuyup bitirdim gerçi son zamanlarda ona da şükür;))
2025 77. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2025 21:19
Cennette Problem Var kitabının yorumu ile geldim.Genel olarak sevdim aslında daha yüksek bir puan vermeyi düşünürken bazı durumlar sebep elim gitmedi.İlk olarak konusundan sonra da hislerimden bahsedeceğim. Konusu,Anna ile Liam bazı durumlardan sebep anlaşmalı evlilik yapıyorlar.Bu durumlar ,Anna için ucuz konut,Liam için dedesinin mirasını kazanmak .İki yıl birer yabancı gibi aynı evi paylaşıyorlar.Aradan 3 yıl geçiyor.Liam büyükbabasından kalan mirası alabilmek için evlilikte 5 yılını doldurması gerekiyor.Narsist babasından ve ailesinden uzak bir hayat yaşadığı için kimse Anna’yı tanımıyor bile.Ama kız kardeşinin düğünü için mecbur bu evliliği herkese göstermeleri gerekiyor.Çünkü yaptıkları bu düzen ortaya çıkarsa Liam mirası da kaybediyor .İkilinin düğün için gittikleri lüks adada evli rolü yaparken aşık olma süreçlerini okuyoruz. İlk olarak sevdiğim kısımlardan bahsedeceğim.Karakterleri sevdim.Özellikle Anna hem delidolu hem de çok aklı başında bir karakterdi.İnandığı şeyleri savunurken,öyle zor bir durumda bile yaşadıkları olumsuzlukları ustaca savuşturdu.Yazarlar güçlü bir kadın karakter yazmışlar.Özellikle Liam’ın ailesiyle karşılaştırınca mükemmel bir baba kız ilişkisi vardı.O detayları da sevdim.Liam da iyiydi aslında.Bir yerde Anna ile babasının konuşmasında şöyle diyordu babası ,kötü biri değil ama hasarlı.Yanlış anlamayın böyle toksik bir karakter değil ama manipülatif ve narsist bir baba ve bu durumu olduğu gibi kabul eden bir anne ile büyümüş.Gerçekten kardeşler olarak hasarlılardı.Ama onu da anlıyorum,babasına bir noktada boyun eğmesi gerekiyordu elinde çok fazla koz vardı,ama güzel çevirdi.Aldığı riskler göz korkutucuydu ama başardı.Bir de uzun zaman sonra ilk defa bir kitapta karakterlerin iç sesleri okurken sıkılmadım.Genelde böyle detaylar
2025 170. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2025 09:15
Bugün size beni çok eğlendiren okurken kahkahalar attığım Cennette Problem Var kitabının yorumuyla geldim. Yazarın kalemini seviyorum. Sahte Balayı kitabı favorimdi bu kitaba kadar. Bu kitapta öyle bir kadın karakter var ki kitabın kesinlikle yıldızı kendisiydi. Hadi size Anna ve Liam'ın hikayesinden bahsedeyim. Anna üniversitedeyken uygun fiyatlı bir ev arıyordu. En yakın arkadaşının erkek kardeşide böyle bir ev bulmuş fakat evlilik şartı aranıyordu. Bu sayede bir araya gelen ikili sahte evlilik yaparak 2 yıl aynı evde yaşadılar. Birbirlerini neredeyse hiç görmeyen çiftimiz mezun olunca boşanma belgelerini imzalamış herkes kendi yoluna gitmişti. Aradan üç yıl geçmiş Liam üniversitede profesör Anna ise resimleri zor satan, markette kasiyerlik yaparak geçinmeye çalışıyordu. Liam, market zincirleri olan ailenin dört çocuğundan biriydi. Kardeşleri babaların yanında çalışırken o bununla hiç ilgilenmiyordu. Ama ortada bir miras vardı. Büyükbabası her toruna büyük bir para bırakmıştı ve Liam'ın bu parayı alması gerekiyordu. Mirası alabilmesi için beş yıllık bir evliliği olması gerekiyordu. Üstüne kız kardeşinin düğünü içinde yanında eşini de götürmesi gerekiyordu. Boşanmadığı eşi Anna ile rol yapmak ne kadar zor olabilirdi ki Anna harika biriydi. Liam'ın kasıntı anne ve babasıyla olan konuşmaları, çocuklarla olan iletişimi ve eğlenceli kişiyle harika biriydi. Liam bu aileden nasıl çıkmış diyorsunuz. Tabiki ortalık karışacak, ikisinin arasında tutku zirve yapacak ve siz bu kitabı okurken çok keyif alacaksınız. Canınız mı sıkkın, keyfiniz mi yok o zaman kesinlikle size çok iyi gelecek bu kitap. Kesinlikle tavsiyemdir.
2025 94. kitabı
Lauren yine şaşırtmıyor ve akıcı kurgusu ile bizi mest ediyor. Klişe başlayan bir giriş bizi nerelere götürüyor nerelereeeee:) Kitabı okurken içinde yaşatan yazarlardan olduğu kesin hele hele o kurgu romantizm ise üfff tadından yenmiyor. Liam ve Anna, iki karaketeri ayrı ayrı çok sevdim. Burada biraz erkek karaketer ilişki açısından pasif kadın karakter daha baskındı. Genelde hep erkek karaktere alışkın olduğumuzdan sanırım ilk bir çok çekingen dedim ama nedenleri varmış çocuğun. ( Nedeninin Allah belasını versin) Konusuna gelince Liam büyük bir miras almak için evli olmak zorunda ve kız kardeşinin düğüne de eşi ile gitmesi gerekir. Evlidir ama eşi olan Anna ile evlilik hayatı yaşamaz( ev arkadaşı olup kirayı bölüşen ve birbirini görmeyen insanlardır) ta ki yıllar sonra Liam, Anna'nın kapısını çalana dek. Aralarında yeniden bir anlaşma yaparlar. Liam ile düğüne gidecek, ailesine gerçekten evli olduklarına inandıracaklar ve Liam mirası alacak. ( Tabi Anna'nın da eli boş kalmayacak)Her şey güzel başlamış iken Liam'ın babasının ( baba denmez adi köpek desek daha yerinde olur. Nefretin bir tanımı olsa bu adam olur.) başka olayları gündeme getirmesi ve yaptığı emrivakiler ile her şey alt üst olur. O kadar olayın içinde Anna ve Liam'ın yakınlaşması, birbirlerine olan destekleri o kadar iyi geldi ki, misss gibiydi. Ailenin bir çocuğun gelişimindeki faktörüne de çok iyi değinmiş yazar. Alex buna çok çok iyi bir örnek( ilk bir kızdım ama sonradan o manyak babanın elinden çektikleri, beyninin yamultur insanın) Kitap baştan sona kadar gayet güzeldi. O tatlı romantizm dolu dinamik hiç bozulmadan okuyoruz, severek okudum. Sadece babaya dellendim, resmen keyfine göre o an kafasına ne eserse öyle yapan bir psikopat. Öyle gıcık oldum ki sonlara doğru ama neyse ki toparlandı. Hızlı
2025 257. kitabı
Konu olarak klişe olabilir ama ben sevdim. Belki de okuduğum ağır kitaplardan sonra böyle düşündüm ama sonuç olarak keyifli bir okumaydı. Yazardan çok uzun zamandır okumuyordum ayrıca. Bu geri dönüş için iyi oldu
Puan vermedi·368 syf.·
2025 71. kitabı
Çok uzun bir inceleme yazmayacağım, kitap genel manada güzel. Hatta baya güzel ama... Ah o amalar. Karakterlerin uyumu müthiş, okurken keyif veriyor, sırıtıyorsunuz falan. Sizi rahatsız edecek hiçbir nokta yok. Romantik komedi ve slow burn seviyorsanız düşünmeden alın okuyun. Şimdi gelelim benim neden bunu sıkıcı bulduğuma. Ben kaos okumayı seviyorum, entrika gerilim, şiddet, aksiyon falan filan. Ve bu kitapta öyle şeyler yoktu. Yahu sürekli zenginleri ve değişik saçma sapan prensiplerini o prensiplere tamamen aykırı golden kızı okumak bana sıkıcı geldi. İki karakter de kusursuzdu ama ben ucundan kusurlu karakterleri okurken daha fazla keyif aldığımı fark ettim. Diyeceklerim bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler. Yukarda dediğim gibi romantik komedi, slow burn okumayı seviyorsanız alın ama ben kaos, gerilim falan severim diyorsanız okumayın sonra çok sıkılırsınız.
Cennette Problem Var- Christina Lauren
2025 18. kitabı
Kitap Anna Green ve Liam “West” Weston’ın ilişkisini anlatıyor. Anna, üniversitedeyken maddi nedenlerle Liam ile anlaşmalı bir evlilik yapmış, sonra boşanmışlar. Aradan geçen yıllar sonra Liam’ın büyükbabasından miras alabilmesi için belirli bir süre “mutlu evlilik” sürdürmesi gerekmektedir ve bu yüzden Anna’ya yeniden yaklaşmak zorunda kalıyor. Tam anlamıyla keyifli, hızlı okunan, çerezlik bir romantik komedi. Yazarın başka kitaplarını da okumuştum kalemini seviyorum sade ve akıcı oluyor. bu da kitabın hızlı okunmasını kolaylaştırıyor. Ama aynı zamanda, mantık hataları ve fazla abartılı kurgular yüzünden yer yer “hadi canım!” dedirten bir kitap oldu benim için. Bu bence türün doğası gereği biraz kabul edilebilir, ama yine de okurken göze batıyor. Spoiler olmaması için detayları yazmıyorum. Anna, kitabın en güçlü yanı bence. Bitik bir hayatın içindeyken bile o hayat dolu, enerjik, hafif kaotik halleri çok sempatikti. Hem mizahı hem tepkileri yer yer gerçekten güldürüyor. Karakterin bu canlılığı, kitabın temposunu ayakta tutan şey olmuş. Genel olarak: • Romantik komedi sevenler için tam bir hafta sonu kitabı, • Bir günde okunup biten, • Yorucu olmayan ama çok da derinlik aramayan bir hikaye. Keyif almak için okunur, düşünmek için değil.
Cennette Problem VarChristina Lauren · Yabancı Yayınları · 2025218 okunma
Yorumu okuyunca beğenmedim sanabilirsiniz ama beğendimmmm
2026 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2026 23:30
Christina ve Lauren'in okuduğum üçüncü kitapıydı. Diğerleri sahte balayı ve josh ve hazel'ın sevgili olmama rehberiydi. Galiba üçünün arasında (bu kitabı az bir farkla geçerek) en sevdiğim sahte balayıydı. Kitap keyifliydi düz basit bir romantik komedi genel olarak vadettiği her şeyi karşılıyordu. Ama sahte balayında daha çok eğlendiğimi anımsıyorum. Karakterler de fena değildi. Ama genel olarak romantik komedilerde kadınların daha başarısız ama komik eğlenceli yazılması beni rahatsız ediyor ki ne hikmetse genelde erkek karakterle ilerledikçe işleri de iyiye gidiyor(Disney prensesi gibi prens gelir ve her şey düzelir). Kadın karakterin hep daha uçarı daha komik yazılması beni rahatsız ediyor (makul sebeplerim var ama çokkk uzunlar). Neyse son olarak romantik komedi kitaplarında travma okumak istemiyorum çünkü hayat zaten çok zor sadece gülmek istiyorum. Bu kadar yermeme rağmen cidden romcom konspeti için kötü bir kitap kesinlikle değildi eğer hayat sizin için de çok zorsa ve kafa dağıtmak istiyorsanız okuyabilirsiniz. Ama umarım artık bu kadar kalıplaşmış tiplemeler okumayız ben aşırı neşeli erkek ve ciddi kadın ilişkisi de okumak istiyorum. Kadınların dünyaya (erkeklere) neşe yayma borcu yok sonuçta.KİTABI BEĞENDİM CİDDEN SADECE SONUNA DOĞRU SIKILDIĞIM İÇİN HEP OLUMSUZ ŞEYLERİ YAZMIŞIM AMA SONUÇTA YALAN DA DEĞİLLERRR...

Christina LaurenYazar · 25 kitap
Christina Lauren (Christina Hobbs ve Lauren Billings'in ortak takma adı), çağdaş kurgu, gençlik kurgusu ve aşk romanlarından oluşan Amerikalı bir yazar ikilisidir. İkili, 2009 yılında çevrimiçi roman yazarken tanıştı ve 2010 yılında ortak yazar oldular. 19'dan fazla roman yazan ikilinin eserleri 30'dan fazla dile çevrildi. Ödülleri 2013 En İyi Romance Adayı Goodreads Choice Ödülleri (Güzel Zenci) 2013 En İyi Romance (Güzel Yabancı) 2014 RT Mühür Mükemmellik Ödülü (Tatlı Filthy Boy) 2014 Yılın RT Kitabı (Tatlı Filthy Boy) 2014 En İyi Romance Adayı Goodreads Choice Ödülleri Verdi (Tatlı Filthy Boy) 2015 Kirkus Yıldızlı İnceleme (House) 2016 Bir Amazon Editörün Seçimi 2016'nın En İyi Kitapları (Wicked Sexy Liar)