Harry Hole 2

Kakerlakkene
İngilizce

2021 194. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2021 12:35
Baş kahramanımız Harry Hole serisinin 2. Kitabıdır. Kitabı beğenmekle beğenmemek arasında kaldım ama daha çok beğenmedim. Katilin, Harry Hole karakterinin burnunun dibinde olması ve bir türlü yakalanmaması hikayenin sıkıcılaşmasına neden olmuş. Yazarın ilk iki kitabı da acemiliğinin gazabına uğramış diyebilirim. Karakterler birbirleriyle alakasız ya da kopuk kalmış. Hikaye Taylandda görev yapan Norveç büyükelçisinin bir motel odasında ölü şekilde bulunması ile başlıyor. Bu cinayetin sebebi neydi ve bu cinayet ile nasıl sırlar gün yüzüne çıkacak? Herkese iyi okumalar dilerim...
2025 28. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2025 15:40
Çok sevmedim. Yine zorlama bir kitap gibi geldi. Olaylar kopuk betimlemeler eksik, hikaye seni içine almıyor gitmiyor bitmiyor. Jo Nesbo'nun dilini anlatımını sevemedim. Harry Hole serisinin 3 kitabını almıştım. Aldığım için mecbur okuyacağım 3.sünü ama muhtemelen yine severek okuyamayacağım. Konu ise şöyle başlıyor; Harry Hole Tayland'a öldürülen Norveç büyükelçisinin cinayetini araştırmaya gönderilir. Altındansa pedofili, porno, uyuşturucu artık ne türlü pislik varsa hepsi çıkar.
2020 25. kitabı
#okudum . . Günaydın dostlar . Uzun bir aradan sonra dedektif Harry ile buluşmak harikaydı. Ayyaş olduğu halde bu kadar sevilen başka bir karakter var mıdır? . Bu macera Bangkok 'ta geçiyor. Norveç büyükelçisi bir otel odasında sırtından bıçaklanmış halde bulunur. Cinayeti çözme görevi Harry Hole'a verilir. Kısa sürede işin içinde başka işler olduğu anlaşılır. . Heyecanlı, sonlara doğru epey gerilimli, güzel bir polisiyleydi. Uzun zamandan sonra ilk defa bir kitabı elimden bırakamadan okudum. .
2021 63. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2021 12:23
Polisiye tutkumun başlamasına sebep olan iki özel yazar vardır benim için. Tess Gerritsen ve Jo Nesbo. İkisinin de hemen hemen tüm kitaplarını okudum. Ama o kadar uzun zaman olmuş ki okuyalı ben cağnım yazarım Jo Nesbo ve onun meşhur dedektifi Harry Hole ile seriyi her ay bir kitap olarak baştan sona yeniden okuyorum. Ve sanki ilk kez okuyormuş gibi şaşırıyor, katili bilmiyormuşum gibi okurken tahminlerde bulunmaya çalışıyorum. Deli miyiz hemde dibine kadar Bu seri biter bitmez Tess ile de tekrar buluşmayı düşünüyorum, takipte kalınız efemm. . Gelelim Harry Hole ile ikinci maceramız olan Hamamböcekleri'ne. Tayland'daki Norveç Büyükelçisi Molles ucuz bir motel odasında ölü bulunmuştur. Üzerinde sarı bir takım elbise ve sırtında bir bıçakla. Cinayeti araştırmak ve gerekirse gerçeklerin üstünü örtmek için alkolik ve geçmişi intikamla dolu Harry'den daha iyi bir dedektif adayı bulamayan Norveç'li yetkililer, onu acilen Oslo'dan Bankgkok'a gönderirler. Tabi bazı olayların üstünü örtmeye gönderildiğini bilmiyordur Harry. Molnesin arabasında bulunan fotoğraflar cinayetin hiç de kolay çözülemeyeceğini gösterir gibidir. Pedofil, kaçakçılık, kara para aklama gibi bir sürü kirli iş Harry bu cinayeti araştırırken karşısına teker teker çıkacaktır. Lakin bunların çıkmasını istemeyen ve ucunun onlarada dokunacağını bilen yetkililer Harry'den sadece elle tutulan bir katil istemektedir. Harry Hole kimsenin bildiklerini anlatmaya gönüllü olmadığı çok sıcak ve yabancı bir ülkede kendisinden bilgi saklayan Norveç'teki makamlarla mücadele ederek bulmacayı çözmeye koyulur. Sırtından bıçaklanarak öldürülen büyükelçi ciddi bir suç mu işlemiştir? Harry her şeye rağmen sonuca uşaşabilecek midir? Ve en önemlisi alkol yeminine daha ne kadar bağlı kalabilecektir? . Muhteşem bir zeka, harika bir
2019 17. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2019 10:34
Gerçek bir olaydan esinlenerek ortaya çıkan bu hikaye romanın ana karakterlerinden birinin ismini almasıyla bütünleşiyor yazar yine kelime oyunlarıyla ve başrol karakteriyle yine ortaya muazzam olduğu kadarıyla beş numara on yıldız bir iş çıkartıyor hoş gerçi ben tam ortalarında kaldım ama! :) inanın yazarın diğer romanlarını az çok okumuş olan okurlar bu romanını da sevecekler. :))
2022 7. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2022 00:02
Jo Nesbo'nun yazarlık tecrübesiyle Harry Hole eş zamanlı olgunlaşıyor. Okumaya sonlardan başladığım ve potansiyelin de çıtanın da o taraflarda çok yüksek olduğunu bildiğim için bu toyluk süreçlerini okumaktan da keyif alıyorum. Bu kitapta katil ciddi anlamda belli aslında ama sık sık kendimizden şüpheye düşüp başkalarını suçlamayı da başardık. Ha toyluk dediğime bakmayın, toy haliyle bile çok başarılı bir polisiye yazar bence. Dediğim gibi serinin 2.kitabında Harry Hole hala heyecanlı, fevri bir genç dedektif. Bu kez üst merciler onu çözme(me)si gerekn bir cinayet için Tayland'a gönderiyor. Karmaşık bir şehirde, karmaşık ilişkilerle, Karmaşık olayları çözerken bir yandan da hatalarıyla beynindeki ve kalbindeki kişisel anıt mezarlığa yenilerini ekliyor. Kendiyle savaşı her daim baskın. Tayland ve seks ticareti içler acısı. Hele ucu çocuklara dokunan yerler. Can yakıcı. Yine soluksuz okunacak bir romandı. Öyle de okudum.
2021 211. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2021 21:50
Hamamböcekleri'ni okuyunca Yarasa'nın neden çok sarmadığını anladım. Harry Hole'un ilk macerası biraz amatörce yazılmıştı ve Joe Nesbo'da Harry Hole'u çok iyi tanımıyordu. Hamamböceği'nde ise omurgası olan, tümevarımı da tümdengelimi de yerli yerinde başarıyla kullanan, zeki bir adamla tanıştım: Harry Hole. Yazar ilginç bir şekilde kahramanını bu sefer de Tayland'a gönderdi. Harry'i kendi çöplüğünde görme şansımız yine olmadı. Ama bu defa Avustralya'ya göre Harry'de, Tayland'da daha canlı, karakterler ve olay örgüsü daha katmanlıydı. Yarasa'ya göre katili daha iyi tanıdık. Romanı beğendim ve serinin neden bu kadar hayranı olduğunu anladım. Anladığım şu; Joe Nesbo yazdıkça gelişmiş, Harry Hole da öyle. Harry Hole kitaplarını ikişer ikişer alma vakti gelmiş. Yaşar Şekerci Akbay gibi bu seriyi daha önce okumuş olanların ilk defa okumakta olan beni kıskanacaklarını biliyorum:))) Çünkü Zaman Çarkı, Kralkatili Güncesi, Centilmen Piçler, Dune, Vakıf gibi serilere baktığımda keşke ilk defa okuyor olsaydım diye hayıflanıyorum.
2019 3. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2019 08:36
Harry Hole serisinin ikinci kitabı hamamböceklerini severek okudum...Harry yi anlamak aklında neler var psikolojik olarak nasıl ve alkolle alakalı problemlerini anlayabilmek açısından bu kitap daha açıklayıcı idi ...Zekasına hayran bıraktıran Harry bu kez görev için Tayland 'daydı ...Ve bu coğrafya çok güzel işlenmişti...Kültürleri, yaşam şekilleri, yemekleri , sıcak havası, gayri meşru işlerin rahat bir sistemle nasıl yürütüldüğü ve can sıkıcı trafiği ...Hem olayı çözüyor hemde bu ülke hakkında oldukça bilgi sahibi oluyorsunuz ...Son olarak Harry bu kitapta diğer kitaplarda olduğundan daha iyiydi zira sarhoş olmadı ...alkolle iyi savaştı ...Iskandinav polisiyesini çok seven biri olarak kesinlikle Nesbo kalemiyle tanışın derim ...
2024 27. kitabı
Jo Nesbø’dan okuduğum ikinci kitap. Açıkçası, bu seriyi, çok övüldüğü için ve en çok merak ettiğim “Kardan Adam” kitabını okumakta istediğimden başladım. Maalesef seri kitaplarda da ortadan başlayamayacağıma göre, bu uzun seriye giriştim. Zaman zaman pişman etse de, kolay okunuyor olması zaman harcatmıyor neyseki. Yarasa ile başlayan Harry Hole’ün serüveni, ilki kadar kötü değil neyseki. Bir tık daha iyi yazmayı başarabilmiş Nesbø. Tayland'daki “Norveç Büyükelçisi Molles” ucuz bir motel odasında ölü bulunmuştur. Üzerinde sarı bir takım elbise ve sırtında bir bıçakla. Cinayeti araştırmak ve gerekirse gerçeklerin üstünü örtmek için alkolik ve geçmişi intikamla dolu Harry'den daha iyi bir dedektif adayı bulamayan Norveç'li yetkililer, onu acilen Oslo'dan Bankgkok'a gönderirler. Tayland hakkında çok bir bilgimiz olmaması, bizi Hole’ün yerine oldukça kolay bir şekilde koyuyor. Karakter gibi bizlerde Tayland toplumuna ve kültürüne yabancıyız. Hamamböcekler’i imgesi ise, Tayland gibi sıcak ülkelerde, “hamamböcekleri”nin yoğunluğu sanırım kitaba adını veren bir imge. Zaten sıkça da okuyorsunuz. Tayland’da pedofili, taciz, pavyon ve gelenev kültürü, sex işçiliği gibi insanı sömüren ve adeta oranın bir yaşam biçimi şeklinde kültürüne yerleşmiş, sorgulanamaz hale gelişinin tarihini de okuyoruz satır aralarında. Bu kitabı az da benimsememi sağlayan bu sosyolojik çözümlemeler, romana kalite katmış kesinlikle. Ben katili kitabın ortalarında tahmin ettim ve finalde de şaşırmadım açıkçası. Türü çok az okumama rağmen, bu konuda kötü sayılmam ha, ne dersiniz? Kardan Adam’s kadar okumaya devam, umarım bu yolda ve uğurda ölmem. Giriştik bir işe, bakalım nasıl ilerleyecek..?
2018 38. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2018 08:22
Bir kez daha kısa bir kitabın ne kadar önemli olduğunu anladım bu kitapla. 400 sayfalık kitabın 200 sayfası boş. Hani 200 sayfa yazılabilir miydi, yazılabilirdi ve çok güzel bir eser olurdu. Çok sıkılıyorsunuz cidden. Serinin ikinci kitabı bu. Hiç Jo Nesbo okumayanlar şuan için çok şanslı cidden. Çünkü bütün seri neredeyse tamamlandı. İlk kitaptan başlayıp son kitaba kadar sırayla okuyabilirsiniz. Ancak bizim için öyle olmadı. Üçüncü kitaptan başlayabildik çünkü ilk kitap olan Yarasa ve ikinci kitap olan Hamamböcekleri daha o zaman çevrilmemişlerdi. Bu çok sıkıcı bi durum. Hepsi birbirine girebiliyor kafanızda. Olaylar Norveç dışında bir coğrafyada, Tayland'da geçiyor. Bu hiç hoş değil benim için. Eğer İskandinav bir yazar okumak istiyorsam İskandinavya'da geçen bir hikaye beklerim. Zaten bunun için okumuyor muyuz? O coğrafyayı hissetmek ve daha da önemlisi sevdiğimiz için. Konu bana çok basit gibi geldi. Doyurganlık ve bunu sağlayan derinlik kitapta hissedilmiyor. Bu gece bitmesi lazım, yarına kalmaz gibisinden cümleler kurmanızı sağlayabilecek bir roman değil. Son 50 sayfa kala yazar katilin kim olduğunu açıklıyor ve bu son 50 sayfayıda katilin nasıl yakalandığını, kovalamacasını izlemek için okuyoruz. Bu da bir polisiye için eksi bir durum olsa gerek. Bence polisiye bir romanda katil yazar tarafından hiç açıklanmamalı bence.

Jo NesboYazar · 23 kitap
Yazar Oslo'da doğmuş, Molde'de büyümüştür. Norveç Ekonomi Okulu'nda iktisat ve işletme bölümlerinde okumuş; buradan dereceyle mezun olmuştur. Dedektif Harry Hole karakteri hakkında yazdığı romanlar sayesinde oldukça popülerleşmiş; Norveç çapında bir buçuk milyonluk bir satış elde etmiş ve eserleri kırk dile çevrilmiştir. Norveçli ünlü rock grubu Di Derre'nin de solistliğini yapan yazar, ilk çocuk kitabını da 2007 yılında "Doktor Proktors prompepulver" ismiyle yayımlamıştır. 2010 yılında Edgar Ödülleri'nde aday olurken, Flaggermusmannen isimli ilk romanıyla 1997 yılında Riverton ödülünü, 1998 yılında da Glass Key ödülünü kazanmıştır. Türkçe'ye Koridor Yayıncılık tarafından iki kitabı, yani "Kızılgerdan" ve "Şeytan'ın Yıldızı" isimli romanları çevrilmiştir. Romanları - "Flaggermusmannen" - (1997) (Türkçe: Yarasa) - "Kakerlakkene" - (1998) (Türkçe: Hamamböcekleri) - "Rødstrupe" - (2000) (Türkçe: Kızılgerdan) - "Sorgenfri" - (2002) (Türkçe: Nemesis) - "Marekors" - (2003) (Türkçe: Şeytan Yıldızı) - "Frelseren" - (2005) (Türkçe: Kurtarıcı) - "Snømannen" - (2007) (Türkçe: Kardan Adam) - "Panserhjerte" - (2009) (Türkçe: Leopar) - "Gjenferd" - (2011) (Türkçe: Hayalet ) - "Politi" - (2013) - ing. Police - "Tørst" - (2017) - ing. The Thirst