Puan

8.310 üzerinden
147 kişi
2025 7. kitabı
“Sen ve ben, Serilda. Bir gün. Bu perili şatolardan uzakta. Bir kasabada, güneşin altında dans edip handa masallar anlatmak. Belki bu imkânsız ama... sahip olduğum tek şey olabilir.” Cursed, ilk kitaptan çok daha iyiydi. Yazarın dili o kadar akıcı ve büyüleyici ki, her cümlede kendimi masalsı bir dünyanın içinde kaybolmuş gibi hissettim. Betimlemeler fazlaydı ama hiçbiri sıkıcı gelmedi, aksine her detay hikâyeye daha da kapılmamı sağladı ki ben normalde betimleme okumayı pek sevmem. Karakterlerse başlı başına mükemmeldi. Gild, kesinlikle favorim oldu! O eğlenceli, zeki ve gizemli tavrıyla kalbimi çaldı. Ama itiraf etmeliyim ki Erlking'in karizması da beni etkiledi. Nedenini tam olarak çözemesem de kendimi onun sahnelerini dört gözle beklerken buldum. Sağlam yazılmış bir kötü karakter okumak istiyorsanız kesinlikle bu seriyi kaçırmayın. Ayrıca kitabın sonunda birlikte olmayacaklarını bilmeme rağmen bu kitapta Serilda ve Erlking'i shiplemeye başladım. Perchta ise bambaşka bir hikâye... Onda inanılmaz bir potansiyel vardı, adeta Lilith enerjisi saçıyordu ama sanki hikâyede yeterince yer verilmemişti. Keşke onu daha fazla okuyabilseydim. Genel olarak seriye bayıldım! Büyülü atmosferi, güçlü karakterleri ve masalsı anlatımıyla fantastik seven herkesin okuması gereken bir eser. Kesinlikle tavsiye ediyorum!
2024 84. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2024 00:01
Bu kitap hakkında yapabileceğim upuzun bir inceleme olmalı aslında ama bir aya sığdırdığım için maalesef kelimeler elimden dökülemiyor. Kitap hikayesi olarak fazlaca kaliteli her detayı düşünülmüş derin bir kurguya hapsolmuştu. Herkesin elinden bir gün böyle bir kitap geçmeli çünkü aşina olduğumuz peri masallarının aksine karanlık bir atmosferi ve gerçek kötü karakterleri var. Temeli ilmek ilmek işlenmiş ve gerçekten araştırılmış. Ama bu kitabı okuması bence biraz zordu sanırım benden kaynaklı bir sorun ama sorunu tam olarak kavrayamadım çok istedim okumayı elime aldığımda okudum da ama bitiremedim. Betimlemeleri o kadar güzeldi ki resmen kitapta anlatılan ve tasvir edilen her şeyi bizzat yaşadım ve gördüm. Karakterlerden ilk incelememde bahsetmiştim.(gildedda) yön değiştiren karakterler olmadı her karakter yazıldığı gibi işlendi. Öneririm..
CursedMarissa Meyer · Ephesus Yayınları · 0294 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
2024 44. kitabı
CURSED #kitapyorumu "Hiçbir şey için özür dilemek zorunda değilsin." Yüzünü avuçlarının arasına aldı, başparmaklarıyla yanaklarını okşayıp gözyaşlarını sildi. "Ben ona ikimiz için de karşı gelirim." Ve bir serinin daha sonuna geldik. Yazarın kalemiyle ilk kez bu serisiyle tanıştım. Gilded kitabını çok sevmiştim kurgusu gidişatı beklediğimden daha iyiydi finali itibariyle de ikinci ve son kitabı Cursed için sabırsızlanıyordum. Bu hikayede aşıklarımız talihsiz aralarında kavuşmalarını engelleyen hayalet kral Erlking var. Oldukça kötü biri, insanlar ondan çok korkuyor. Birinci kitabın sonunda Serilda'yı kendine mahkum etmişti. Final kitabımızda ise fazlasıyla tehlikeli planları var. Aşıklarımız Serilda ve Gild onun bu planlarını bozmaya çalışırken hayal bile edemeyecekleri zorlu bir mücadele içine gireceklerdir. Fantastik kurguları çok seviyorum, Marissa Meyer de bu türde oldukça başarılı yazıyor. Serinin ilk kitabına göre Cursed başlarda biraz temposu düşük ilerledi ama sayfalarda ilerledikçe heyecanı artmaya başladı. Fantastik bir kurgu ama işin içine korku da giriyor ve bu beni daha da heyecanlandırdı. Hikayemizde canavarlar var ve yapacakları da belli olmuyor, her an bir tehlike altındasınız. Yazarın korku türünde de baya iyi yazacağını düşünüyorum kaleminin bu yönüne bayıldım doğrusu. Sonlara doğru çıldırmadım desem yalan olur. Yazar finalleri nasıl yazıyor nasıl bir sonla bitiriyor bilmediğimden tedirgin oldum açıkçası. Ama her halükarda da güven olmayacağını düşünüyorum her şekilde bitirebilir, bunu hissettirdi bana. Güçlü bir gidişata sahipti Cursed, seri olarak ele aldığımda da büyülü bir evren sürükleyici bir gidişat, şahane karakterler ve gizem dolu bir serüvendi. Türü seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
Kitap
VEE CURSED İNCELEMESİ
2025 78. kitabı
Bu incelemede sadece cursed kitabından değil, genel olarak serideki karakterler ve şeyler hakkında da konuşucam çünkü bu kitap zaten serinin son kitabıydı ve birincisine de inceleme yazmamıştım. Gilded ve Cursed arasındaki farklar: İki kitabı da severek okudum ama bence Cursed birçok açıdan çok daha iyiydi. İlk kitapta öğrenmeye çalıştığımız şeyler, gizemler daha tahmin edilebilirdi (en azından benim için) ama ikinci kitapta gerçekten ters köşe yedim. Üstelik ikinci kitapta anlatılan gizemler (daha çok kötü karaktere ve tanrılara odaklı) çok daha ilgi çekiciydi. Gilded kitabıyla ilgili daha çok sevdiğim şey ise romantizm kısmı. Gilded kitabında Serilda ve Gild’in aşık olma sürecini okuyoruz ve gerçekten sahneleri, birbirlerine olan sevgileri çok tatlıydı. Cursed kitabı ise daha çok macera odaklıydı. Kötü karakterle daha çok uğraştığımız, kapana kısıldığımız anlardı. İki şekilden de zevk aldım açıkçası. İki kitap da farklı duygular hissettirdi. Ama yine de ikinci kitapta sürekli beklemediğimiz şeyler olması, daha kötüsü olamaz derken daha da kapana kısılmamız vs okuma isteğimi artırdı ve bir tık daha çok keyif aldım açıkçası. Karakterler: Seri 2 kitaplık olduğu için karakterlere karşı çok güçlü bir bağ hissettim diyemem. Ama tüm karakterler çok güzel yazılmıştı bence. Serilda karakteri hayatı boyunca dışlanmış, doğru düzgün sevgi görmemiş bir kız olmasına rağmen çok depresif veya her şeyden ümidini kesmiş tarzda bir kız değildi. Klasik ana karakter triplerinden uzak gibi geldi bana. O yüzden onu sevdim. Gild ve Serilda’dan zaten bahsettim. İlk kitapta birbirlerine gittikçe bağlanmalarını okumak çok güzeldi. Okuduğumuz birçok çiftte araya eninde sonunda yalanlar, yanlış anlaşılmalar, ihanetler gibi şeyler giriyor o yüzden tüm bunlardan uzak, saf bir çift okumak iyi
2024 74. kitabı
Fantastik unsurları olan kitapları sevenler için güzel bir içerik olacaktır diye düşünüyorum. İlk kitabı çok sevmiştim, bu da yine aynı heyecanla başladı. Yazar ortaya koyduğu fantastik dünyayı satır aralarında çok güzel iliştirmiş. Karanlık ve lanetli ruhlar, geçmişte kalan hiçbiri hatırlanmayan anılar, şatonun içinde mecbur bırakılan hayatlar, kime ne kadar güveneceğinizi bilmediğiniz bir zamanda verilen mücadele... Tüm bunların yanında sırlar... Bazen yüzleşmesi zor gelen sırlar... Fantastik bir dünya... Serilda... Gild... Erlking... ve diğerleri... Bazılarının özgürlüğü için kendi hayatınızdan ne kadar fedakarlık edersiniz sorusu da akıllarda. Dolayısıyla bu kitapta anlatılanlar heyecan ve tehlike anlamında daha yüksek bir noktaya taşıyor okuyucuyu. Başkalarının iyiliği için zorunda kalınan bir evlilikte, tarafların daha doğrusu hangi tarafın isteği olacak derseniz yanıtı kitabın içinde. Onca kötülüğün içinde sevginin de olduğunu görmek yine de umut verse de, karanlık bir resmin içinde ışığı arayanların hikayesi bu. Fantastik unsurları ile yazar, hareketi oldukça yüksek bir tempoda veriyor bu kez. Kitabın büyüsü kaçmasın diye elbette sonunu yazmayacağım ama sizce bu masalın sonu mutlu mu bitmiştir?