Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
İncelemeler
Alıntılar

Destpêka Edebiyata Kurdî

Destpêka Edebiyata Kurdî
Tarih vefasızdır, eğer biz üretken olmazsak, güçlü eserler vücuda getirmezsek vuku bulan olay ve gelişmeler zamanla unutulup şekil değiştirirler. Bu durumda egemenlerin bunlarla oynayıp sadece kendilerine uyan bir biçim vermesi çok kolay olur.Sayfa 92 - Gendaş Yayıncılık
Kürt edebiyatıyla ilgili bilgi verirken politikadan, Kürtlerin içinde bulunduğu politik koşullardan söz etmek bir zorunluluk. Çünkü Kürtlerin yaşadığı coğrafyada her şey, edebiyat da dahil, politikaya ve sosyal koşullara çok yakından bağlı. (Büyük olasılıkla dünyanın hiçbir yerinde, bir edebiyatın bu oranda politikaya bağlı olduğu, politikadan doğrudan etkilendiği görülmemiştir.)Sayfa 13 - Gendaş kültür
"Öğrenciler, iyi yürekliler... siz halkın sesisiniz. Ruhunun gözcüsü, duygu ve düşüncelerinin elçisisiniz."
Çoğu kez "Bir toplumu tanımanın en iyi yollarından biri de o toplumun destanlarını, hikayelerini ve türkülerini bilmektir," deniliyor.Sayfa 48 - İthaki Yayınları
," Kökünden koparılmış sözcükler bu toprağa düşüp kök salmaktadır.Sürgün, bir kökleşmeye dönüşmektedir."Sayfa 63 - Gendaş kültür
375 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.