Şu kitabı adamakıllı doğrusuyla yanlışıyla değerlendireni görememek üzdü açıkçası..Bana kalırsa yeryüzünden bu tarz kitaplar kaldırılmalı. Kurgu da olsa tarihi olaylara bu tarz yalan yanlış hatta iğrenç şeyler katılması ya birçok kişinin gözünden kaçmış ya da "e ne var ki gerçek hayatta yok mu bunlar" deyip iğrençlikleri bu derece kabullenmişler sanırım.Eserdeki amaç
"Türkiye’deki çökmüş bir imparatorluğun yaşadığı aşağılık duygusunu silmek ve Osmanlı insan tipini, onun erdemlerini, devlet kurma yeteneğini belirtmek" miş miş bir de bak bak laflara.Allah aşkına Yunus Emre gibi zatlara,alimlere içki içirerek, afyon çektirerek, erkeklerin gördüğü her körpe bacıya afedersiniz ama sulanan bir profil çizerek mi Türkiye'yi aşağılık kompleksinden kurtaracaksınız."Ee ama eserde Osmanlı'daki ağalık ve devlet kurarken gösterilen üstün meziyetlerden de bahsedilmiş" diyenleri duyar gibiyim de e mübarekler insana demezler mi böyle anlatacaksın hadi doğruluğunu geçtim saçma sapan,hiç akla hayale gelmeyecek,hele de edebe müğayir birçok sahne niye var içinde madem bu eserin? Nerde kalıyor senin, benim kültürümü, ahlakımı yüceltmen...Batının pedofili, gay, hemoseks yapısını bizde yok diyerek mi yükselmeyi düşünüyorsunuz yoksa?Gerçekten bunlarla mı kıyaslanıyoruz batıya karşı yüceliğimizi gösterirken !!!Okumak isteyenler için eserin içinde bu anlattıklarım dışında hiçbir şey yok inanın..Biz bir eseri ya da bir insanı değerlendirirken faydası mı fazla zararı mı fazla buna karar verip öyle muamele ederiz her zaman.Ben bu eserin neresinde fayda var inanın göremiyorum.Görenlerin de "çok güzel kesinlikle okumalısınız, yoksa tarihinizi öğrenemezsiniz..hem dili de zamanın dilini cohguzel yansıtmış..." gibi salt, 9-10 yaşındaki çocuklar gibi çocukça yorum yapmalarına, bundan kendilerini