Öncelikle çocukların okuyabileceği ancak yetişkinleri de çocukluğuna götürebilecek bir eser. Komik ve eğlenceli karakterleri, hikayeyi yansıtan çizimleri, büyücüleri ve konuşan hayvanları ile masal tadını da alacağınız aynı zamanda dünyada kötülüklerin olduğu gibi bunları engellemek isteyenlerin de var olduğunu hatırlatan sizi masalların büyülü dünyasına götürebilecek sımsıcak ve iyi sonla biten okunulası ve çocuklara tavsiye edilesi kitap.
Yazarın kitabın son cümlesindeki ifadesiyle ,İYİ BİTEN HER ŞEY İYİDİR!
Dilek ŞurubuMichael Ende · Pegasus Yayınları · 2017590 okunma
Büyük büyücü İblis Şarlatan ve teyzesi cadı Zalime Vampirsoy yılbaşı gecesi tüm dünyayı ve insanları etkileyecek görevleri olan kötülükleri yapmak için yeraltı efendisi Zebani' nin memuru olan Kurtçuk' tan emir alırlar.
Yüksek Hayvanlar Şurası' nın ajanları karga Yakup ve kedi Mauro onlara engel olmak için ellerinden geleni yaparlar.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Pegasus Yayınları · 2017590 okunma
İki büyücü ve iki ajansın öyküsünü okuyoruz. Büyük büyücü İblis Şarlatan ve teyzesi Zalime Vampirsoy yılbaşı gecesi tüm insanlığı etkileyecek olan kötülükler için yer altı efendisi Zabani'nin memuru olan Kurtçuktan emir alıp kötülük yapmaya koyulur. Yüksek Hayvanlar Şura'sının ajanlarının Karga Yakup ve Kedi Mauro ise onlara engel olmakla görevlendirilir. Peki nasıl?
Büyücüler kötülük için Dilek şurubunu kullanacaklar. Gece 12'den önce içerseniz Dilekleriniz tersine çeviren sihirli bir içecektir Dilek şurubu.
Çocuk kitabı gibi görünse de her yaştan insanın okuyabileceği akıcı bir kitap.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Pegasus Yayınları · 2017590 okunma
#momo yu okuduktan sonra yazarın tüm kitaplarını okumaya karar vermiştim. İkinci olarak "Dilek Şurubu" nu seçtim.
Çok eğlenceli, öğtetici, her yaştan okurun severek okuyacağı bir kitaptı. Çizimler ile kitaba çok güzel bir farkındalık eklenmiş.
Gönülden tavsiyemdir okuyun ve okutun.
Konusundan kısacık bahsedecek olursam;
Büyük büyücü İblis Şarlatan ve teyzesi cadı Zalime Vampirsoy yılbaşı gecesi tüm dünyayı ve insanları etkileyecek görevleri olan kötülükleri yapmak için yeraltı efendisi Zebani'nin memuru olan Kurtçuk'tan emir alırlar.
Yüksek Hayvan Şurası'nın ajanları karga Yakup ile kedi Mauro onlara engel olmak için ellerinden geleni yaparlar. Cadı ve büyücünün tüm dünyayı kötülüğe sevk edecek olan #dilekşurubu nu yapmalarına ve kullanmalarına engel olabildiler mi?
Kötülük mü, iyilik mi kazandı?
Hepsi ve daha fazlası çok severek okuduğum kitapta sizleri bekliyor.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Pegasus Yayınları · 2017590 okunma
İblis Şarlatan başarılı bir büyücüdür. Ancak yeterince kötülük yapamadığı için yılbaşına kadar yani saat 12 ' ye kadar vakti vardır ancak Mauro adındaki kedisi meraklı olduğu için onun yanında istediği büyüyü yapamaz. Şarlata 'nın teyzesi Zalime Vampirsoy' u da karga Yakup izlediğinden beri istediği gibi büyü yapamaz. Zalime Vampirsoy ve İblis Şarlatan bir olup yeterince kötülük yapmaya çalışır ancak Mauro ve Yakup buna engel olmak için ellerinden geleni ardına koymaz.
Yazarın,Bitmeyecek Öykü ve Momo'dan sonra okuduğum üçüncü kitabı.Bitmeyecek Öykü çok güzel ve çok serüven doluydu yazarın zekasına hayran kalmıştım. Momo okurken merak ettim ve etkilenmiştim ama Dilek Şurubu okumaya başlayınca aynı etkiyi alamadım Michael Ende "Kitaplarım arasında belki de en eğlencelisi" sözüne maalesef katılamadım bence Bitmeyecek Öykü ve Momo çok daha eğlenceliydi.Biraz sıkıldım ama yinede bitirdim
Dilek ŞurubuMichael Ende · Pegasus Yayınları · 2017590 okunma
İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy'un kötülüklerini alt etmeye çalışan kedi Mauro ve karga Yakup'un eğlenceli macerası : )
"Tutto è ben' quell' che finisce bene..."
İyi biten her şey iyidir !
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Bi yazarın bütün kitaplarımı muhteşem olur yaa her kitabında karakter kendimizmişiz gibi içinde kendimizi görüyoruz ve o duyguları yaşıyoruz inanılır gibi değil. Ben iyiki yazarımızı keşfetmişim ve kitaplarını iyiki okuma şansım olmuş diyorum. İlk okuduğum Bitmeyecek Öykü kitabının yeri bende ayrı ama. Hala okumamış olanlar varsa mutlaka yazarımızın kitaplarını okusun okuyunca ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Dilek Şurubu kitabında da dediği gibi " İyi biten her şey iyidir." Kitapla kalın iyi okumalar
Özellikle 90’lar jenerasyonundan Fox Kids/Jetix izleyen kesimin aşina olacağına inandığım bir çizgi dizinin uyarlandığı kitap. Wunschpunsch, Dilek İksiri! Büyücüler, büyücüler… Bilenlerin kafasında bence jenerik dönmeye başladı bile. Biz abimle çok severek izlerdik. Çok iyi hatırladığım, yıllar sonra bazı bölümlerini internetten arayıp izlediğim ve o esnada kitaptan uyarlama olduğunu öğrendiğim bir diziydi. O günden beri kitabını da okuyayım bari diyordum. Bugün okumuş bulunuyorum. Çocuk kitabı olabilir ama biraz daha büyük bir yaş grubu olduğunu düşünüyorum çünkü çok küçük çocuklar için ürkütücü olabilir belki. Ama çok güzel alt metinleri olan bir kitaptı. Diziden dolayı sanırım daha yüzeysel bir şey olabileceğini düşünmüştüm. Öğretici de olabileceğini düşündüğüm için bence artık korkmayacak çocuklar okuyabilir. Tabii bu demek değil ki yetişkinler okuyamaz. Hatta bahsettiğim diziye aşina nesil için tatlı bir nostalji de olacaktır. Severek okudum bir oturuşta, çok hızlı okuyan biri değilimdir ama birkaç saat içinde bitirdim. Kolay okunuyor, akıyor ve fikrimce merak da uyandırıyor. Bence kesinlikle değdi. Çocukluk anılarıma da döndüğüm 3 saat falan geçirmiş oldum.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Hem çocuklar hem yetişkinler için keyfle okunabilir, fabl türünün romanla harmanlanmış hali ve tabi Michael Ende üslubu birleşince ortaya güzel bir karışım çıkmış.
Çocuklara gönül rahatlığı ile okutabilir, hediye edebilirsiniz.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
12 Kasım 1929’da, gerçeküstücü bir ressamın oğlu olarak Almanya’da Garmisch-Partenkirchen’de dünyaya geldi.
1945’te, on altı yaşındayken askere çağrılınca eğitimini sürdürdüğü Waldorf okulundan ayrıldı. Savaştan sonra 1948-1950 yılları arasında bir drama okuluna katıldı, aktörlük yaptı, skeçler ve kısa oyunlar yazdı, Münih Halk Tiyatrosu’nda yönetmenlik ve Bavyeralı bir yapım şirketi için film eleştirmenliği yaptı.
Yazar olarak ilk büyük başarısı, çocuklar için yazdığı Cim Düğme ve Lokomotifçi Lukas (Jim Knopf und Lukas der Lokomotivfuehrer)’dir. Fantezi dünyasını seçen, fakat gerçek dünyayla olan bağlarını da koparmayan öyküleriyle pek çok övgü ve ödül almasına karşın alçakgönüllülükten vazgeçmemiştir. Fantezi romanı Bitmeyecek Öykü’yle dünya üzerindeki milyonlarca çocuğu büyüleyen Michael Ende, 64 yaşında, Stuttgart’ta mide kanseri sonucu yaşamını yitirdi.
Yazın hayatına 1950’lerde kabare senaryoları yazarak başlayan Ende’nin en çok ses getiren kitabı 1979’da yayımlanan The Neverending Story’ydi (Bitmeyecek Öykü). Roman 30’dan fazla dile çevrildi ve uluslararası alanda çok satanlar listesine girdi. Ayrıca Momo adlı kitabı ise büyük ses getirdi. Kitabında zamandan bahseden yazar, bu romanın hikayesini birinden duyduğunu, duyduklarını hiç değiştirmeden bize aktardığından bahsediyor yazarımız.