İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy'un kötülüklerini alt etmeye çalışan kedi Mauro ve karga Yakup'un eğlenceli macerası : )
"Tutto è ben' quell' che finisce bene..."
İyi biten her şey iyidir !
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Bi yazarın bütün kitaplarımı muhteşem olur yaa her kitabında karakter kendimizmişiz gibi içinde kendimizi görüyoruz ve o duyguları yaşıyoruz inanılır gibi değil. Ben iyiki yazarımızı keşfetmişim ve kitaplarını iyiki okuma şansım olmuş diyorum. İlk okuduğum Bitmeyecek Öykü kitabının yeri bende ayrı ama. Hala okumamış olanlar varsa mutlaka yazarımızın kitaplarını okusun okuyunca ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Dilek Şurubu kitabında da dediği gibi " İyi biten her şey iyidir." Kitapla kalın iyi okumalar
Özellikle 90’lar jenerasyonundan Fox Kids/Jetix izleyen kesimin aşina olacağına inandığım bir çizgi dizinin uyarlandığı kitap. Wunschpunsch, Dilek İksiri! Büyücüler, büyücüler… Bilenlerin kafasında bence jenerik dönmeye başladı bile. Biz abimle çok severek izlerdik. Çok iyi hatırladığım, yıllar sonra bazı bölümlerini internetten arayıp izlediğim ve o esnada kitaptan uyarlama olduğunu öğrendiğim bir diziydi. O günden beri kitabını da okuyayım bari diyordum. Bugün okumuş bulunuyorum. Çocuk kitabı olabilir ama biraz daha büyük bir yaş grubu olduğunu düşünüyorum çünkü çok küçük çocuklar için ürkütücü olabilir belki. Ama çok güzel alt metinleri olan bir kitaptı. Diziden dolayı sanırım daha yüzeysel bir şey olabileceğini düşünmüştüm. Öğretici de olabileceğini düşündüğüm için bence artık korkmayacak çocuklar okuyabilir. Tabii bu demek değil ki yetişkinler okuyamaz. Hatta bahsettiğim diziye aşina nesil için tatlı bir nostalji de olacaktır. Severek okudum bir oturuşta, çok hızlı okuyan biri değilimdir ama birkaç saat içinde bitirdim. Kolay okunuyor, akıyor ve fikrimce merak da uyandırıyor. Bence kesinlikle değdi. Çocukluk anılarıma da döndüğüm 3 saat falan geçirmiş oldum.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Hem çocuklar hem yetişkinler için keyfle okunabilir, fabl türünün romanla harmanlanmış hali ve tabi Michael Ende üslubu birleşince ortaya güzel bir karışım çıkmış.
Çocuklara gönül rahatlığı ile okutabilir, hediye edebilirsiniz.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Yaaaa bayılıyorum bu yazarın kitaplarına. Daha önce arkadaşımın hediyesi olan Momo'yu okumuştum. O kadar çok sevmiştim ki. Şimdi bu kitabını kız kardeşimde gördüm, aldım. Yine aynı beğeni ile karşınızdayım. Ya öyle farklı işleyen bir yaratıcı zekası var ki hayran kalıyorsunuz. Çok değişik bir tarzı var. Masalsı anlatımı ile kapılıp gidiyor ve o karakterlerle yaşıyorsunuz her şeyi. Çıkmak istemiyorsunuz o hikayeden. Çok başka tat bırakıyor damağınızda. Bu tarz kitap sevenler için kesinlikle tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Çocukluğunda Fox Kids izlemiş olanlar Wunschpunsch isimli çizgi diziyi bir şekil hatırlıyordur. Hatırlamayanlar için kısaca özetlersem: Biri büyücü, öteki cadı olan iki akraba hazırladıkları iksirlerle dünyaya kötülükler saçmaktadır. Hatırladığım kadarıyla, büyü yapıldıktan 7 saat sonra sonsuza kadar kalıcı oluyordu. Bu kalıcılığı önlemek, büyücülerimizin sahip olduğu biri kedi, öbürü karga olan iki hayvana düşüyordu.
İşte bu çizgi filmin çıkış noktası Michael Ende'nin yazdığı Dilek Şurubu'ndan geliyor. Çocukluğumda bir şekilde izi olan bu çizgi dizinin kitabını okumak oldukça eğlenceliydi.
Bana kalırsa kitap daha çok yetişkinlere hitap ediyordu. 1000kitap'taki yorumlarda hangi yönlerden yetişkinlere hitap ettiği anlatılmış zaten, aynı şeyleri yazmaya ihtiyaç duymuyorum. Beni bu düşünceye iten diğer sebebi yazacak olusam; iki büyücünün dilek şurubunu hazırlaması sırasında gerçekleşen olaylar bir yerden sonra oldukça ürkütücü bir hal almaya başlıyor, bu açıdan yaşı küçük olanları korkutabileceğini düşünüyorum.
İki ajan iki büyücü ..
hedef belli büyücülerin dünyaya yapacakları kötülüğe engel olmak.
Peki iki büyücü bu kötülüğü nasıl gerçekleştirecek?
Yanıt basit dilek şurubuyla ...
Nasıl bir şurup diye açıklamak gerekirse saat gece yarısını vurmadan önce içenin dileklerini tam tersine çeviren bir şurup.
Büyücüler de bu durumun gayet farkında, bu sebeple dileklerini dünyanin iyiliğine yonelik dileyeceklerdir.
Tabi ki maksatları çok farklı -dünyanın kötülüğünü istiyorlar.
Bunun üzerine ajanlar kedi ile karga ne yapacak dersiniz?
Çocuk kitabı deyip geçmeyin, hakikaten içinde dikkate değer anektotlar var. Ayrıca insanın hayal dünyasına hitap eden sürükleyici bir eser.. Beğeneceğinizi düşünüyorum.
Sevgiyle kalınız..
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Micheal Ende ve kitapları benim için her zaman hemen okunup biten kitaplar oldu.Eğlenceli ve merak uyandırıcı bir kitaptı;her yaştan okuyucunun da okuyabileceği bir eser.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Sefil bir karga ve tembel bir kediden ajan olsa olsa şarkıcı Fellahoğlu Fellah ve Yakup Sarsak gibi ajan olurdu. Doğaya verilen zararın suçlularını bulup engellemek için şüpheli görünen herkesin yanına böyle ajanlar gönderilmişti.
Kötüler tarafında ise ajanlarımızın izledikleri Zalime Vampirsoy ile büyücü İblis Şarlatan vardı. Bu iki büyücü küçük ajanlarına sezdirmeden yılın son saatlerinde yıl içinde kotalarını dolduramadıkları kötülükleri telafi edecek büyük bir kötülük yapmak zorundalar. Aksi taktirde güçlerini aldıkları cehennemden gelen hacizle herşeylerini yitirecekler.
Bu zorlu anlarda iki korkunç büyücüye karşı iki zavallı hayvan karşı karşıya geliyor. Garip, tuhaf, sarsak ve komik bir masaldı.
Dilek ŞurubuMichael Ende · Kabalcı Yayınevi · 2006590 okunma
Dileklerin gücüne inanır mısınız? Bu kitaptaki en zalim karakterler bile buna inanıyor. Dilek şurubu, tümmm tüm tüm dilekleri gerçekleştiren özel bir tarife dayanıyor.
Olaylar, Büyücü İblis Şarlatan'ın borcunu ödeyememesi sonucu başının derde girmesiyle başlıyor. Yeraltından aldığı gücü dünyada kötülükler oluşturmak için yeterince kullanamayan Şarlatan ile teyzesi Zalime Vampirsoy, yıl sonuna kadar borçlarını kapatamazlarsa haczedileceklerinin ve bunun onlar için hiç de iyi olmayacağının uyarısını alıyorlar. Bunun üzerine her dileği gerçek kılan dilek şurubunu dünyayı kötülüğe boğmak için hazırlamaya başlıyorlar.
Tüm bu hazırlığa şahit olan iyi taraftaki dostlarımız şövalye kedi Mauro ile zeki karga Yakup, Hayvanlar Yüksek Şurası'nın onlara verdiği ajanlık yetkisine dayanarak bu kötü ikilinin planlarını tersine çevirmek için işe koyuluyorlar. Her cesur kahramanın yardımına koşan iyi talih, bizim iki ajanı da yalnız bırakmıyor. Kitap boyunca gizemli dilek şurubunun hazırlanış öyküsünü okuyoruz.
Bu kitap Michael Ende'den okuduğum üçüncü kitap oldu ve bu kitabını da sevdim. Çocuk kitabı yazarlarının okurlarla iletişim halinde olan anlatımlar yapmalarını seviyorum. Böylece bir okur olarak sanki ben de o maceraları karakterlerle birlikte yaşıyormuş gibi hissediyorum. Baştan sona çok eğlenceli bir kitaptı. Okurken kendimi gülerken yakaladığım anların sayısı da fazlaydı. Sade ve akıcı bir dili, sürükleyici bir anlatımı olan hafif bir kitaptı diyebilirim. İyi vakit geçirmek ve kafa dağıtmak için yetişkin okurlarca da okunabilir. Hatta yazarın kitaplarından daha evvel hiç okumadıysanız bu kitapla okumaya başlamanız iyi olabilir. Çünkü dil anlatım ve olay örgüsü daha basit, önce başka kitabı okunursa kıyaslama yapılabilir.
Kitabın Dilek İksiri (Wunschpunsch) isimli iki
12 Kasım 1929’da, gerçeküstücü bir ressamın oğlu olarak Almanya’da Garmisch-Partenkirchen’de dünyaya geldi.
1945’te, on altı yaşındayken askere çağrılınca eğitimini sürdürdüğü Waldorf okulundan ayrıldı. Savaştan sonra 1948-1950 yılları arasında bir drama okuluna katıldı, aktörlük yaptı, skeçler ve kısa oyunlar yazdı, Münih Halk Tiyatrosu’nda yönetmenlik ve Bavyeralı bir yapım şirketi için film eleştirmenliği yaptı.
Yazar olarak ilk büyük başarısı, çocuklar için yazdığı Cim Düğme ve Lokomotifçi Lukas (Jim Knopf und Lukas der Lokomotivfuehrer)’dir. Fantezi dünyasını seçen, fakat gerçek dünyayla olan bağlarını da koparmayan öyküleriyle pek çok övgü ve ödül almasına karşın alçakgönüllülükten vazgeçmemiştir. Fantezi romanı Bitmeyecek Öykü’yle dünya üzerindeki milyonlarca çocuğu büyüleyen Michael Ende, 64 yaşında, Stuttgart’ta mide kanseri sonucu yaşamını yitirdi.
Yazın hayatına 1950’lerde kabare senaryoları yazarak başlayan Ende’nin en çok ses getiren kitabı 1979’da yayımlanan The Neverending Story’ydi (Bitmeyecek Öykü). Roman 30’dan fazla dile çevrildi ve uluslararası alanda çok satanlar listesine girdi. Ayrıca Momo adlı kitabı ise büyük ses getirdi. Kitabında zamandan bahseden yazar, bu romanın hikayesini birinden duyduğunu, duyduklarını hiç değiştirmeden bize aktardığından bahsediyor yazarımız.