36 Kişi
Okunma
Beğeni
2.212
Görüntülenme
Latin Amerika edebiyatının son büyük klasik yazarlarından Ernesto Sabato’nun ölmeden önce yazdığı son kitabı! Direniş, insanoğlunun yaşadığı dünyaya ve çevresindeki diğer bireylere karşı yabancılaşmasını ve yozlaşmasını konu ediniyor. Arjantinli ünlü yazar, hızlı yaşayan ve sürekli üretmek zorunda kalan insanlara artık biraz soluklanmaları gerektiğini anımsatarak haklı bir direniş çağrısında bulunuyor. Arjantinli yazar Ernesto Sabato Direniş’te, artık unutulmaya yüz tutmuş insani değerlerin yeniden hatırlanması gerektiğini vurgularken, insanı sahte umutlara yönelten teknolojiye karşı çeşitli uyarılarda bulunuyor. Arjantin’in, özellikle de Buenos Aires’in hızlı modernleşmesinin getirdiği yabancılaşmaya, kentin temel değerlerini yitirişine vurgu yapan Sabato, modern hayatın insanı soluksuz bıraktığını, bu hız içinde insanın insanlığını kaybettiğini öne sürüyor. Sabato sohbet havasında kaleme aldığı kitabında, çağımızın teknolojik ve ekonomik çılgınlığına karşı ahlâki ve vicdani bir direnişi savunuyor. "Çevremizdeki küçük dünyada bir güzellik ortamı yaratamayacak hale gelip aklımızı sadece giderek daha fazla insanlıktan çıkan ve rekabetçi olan işle ilgili konulara verirsek nasıl direnebiliriz?”
140 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2000

140 syf.
Puan vermedi
Merhabalar, iyi geceler. Bu kitabı kapak fotoğrafına vurulup aldım desem yeridir. Her neyse yer yer çok iyi tespit, cümleler olsa da bazen sanki orta yaş üstü Facebook üyesi akrabaların, aile üyelerinin nasihat veren, duygu sömürüsüyle bezenmiş dinlerken nefesimi daraltan öğütlerini de okuyor gibi oldum. "melisin" "malısın"
140 syf.
9/10 puan verdi
Ernesto Sabato'nun daha önce hiç bir kitabını okumamıştım, bu ilk kitabıydı. Son zamanlarda okuyup beğendiğim nadir kitaplardan oldu. 100 sene yaşayan bir insanın gözlemleyerek elde ettiği bilgiyi okurlarına çok güzel aktarmaktadır. okudukça zaten hak eriyorsunuz siz de. Bunun yanısıra kitabın içeriğine dair bir şeyler söyleyecek olursak Ernesto, toplumların çöküşü, insanların birbirinden uzaklaşması, ahlaki deformeler, toplumun birbirine olan sadakati ve güvenin düşmesi üzerine bunca yıl gözlemlediği şeyleri 5 başlık altında toplamış. Teknolojinin yararının yanısıra insanları birbirinden uzaklaştırdığı artık obezite oranının arttığı, insanların birbirine selam dahi veremeyecek hale geldiğinden şikayetçidir. Bunlara ek olarak ahlaki yozlaşmanın insan hayatındaki etkilerine de değinir. Ahlaki olarak sadakat, doğru sözlülük, dürüstçe yaşamdan uzaklaşmak aslında modern zamanın hayatımıza kattığı kötülüklerden biri.Bunlarla mücadele edebilmenin kendi çapında neler olabileceği hakkında kısa çözümleriyle oluşturduğu bir eser. *Tavsiye edilir...
Puan vermedi
DİRENECEĞİZ!
Umut,inanç, huzur;çoğumuzun hatta hepimizin istediği şeylerdir bunlar. Kim istemez ki? Girdaplara girmiş, buhramlara bulanmış hayatların anahtarları bunlar olsa gerek diyip kitabımıza giriş yapabilirim. Ernesto Sabato,deyim yerindeyse 100 yıllık kalem. Görkemli yaşantısına birçok eser ve eserleri güçlendiren tecrübeler katan yazarımızdan bize
DirenişErnesto Sabato · DeliDolu Yayınları · 2018112 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.