9 Ocak 2006
İngilizce
Sıralamalar

2016 44. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2016 21:47
Michael Connelly okumayı ve Harry Bosch'u gerçekten de çok özlemişim. Bosch emekliliğinin ardından kısa bir süre sonra geri döndüğü LAPD içinde ortağı Kiz ile beraber Kapanmamış Dosyalar bölümünde görevini sürdürmektedir. Hepimiz biliriz ki cinayet masası dedektifleri için kapanmamış dosyaların her zaman kendilerine verdiği daha başka hisler vardır. Dosya kendisinin arşivden alınmasını ister çünkü dosya dedektifiyle adeta konuşur, cinayet mahalli ya da maktülün odası da dedektifle konuşur. Dedektif her boş kaldığı anlarda ya da vesile olan dolu anlarında dosyasındaki kurbanını düşünür ve kurbanının kendisine seslendiğini işitir. Bunun için kapanmamış dosyalar her dedektifimiz için farklı bir anlam farklı bir duygu yaşatmaktadır ve bununla birlikte dedektiflerin kurbanın ailesine de bir borçları vardır. Bazı kurbanlar düşünün ki ailesi ya da çevresi olduğu için teşkilat içinde dosyaları önemsensin ve üstüne daha bir ilgi ile düşülsün ama bir de kenar bir mahallede ya da yol kenarında veya bir otel odasında öldürülen bir fahişenin genelde ne arkasından baskısını, takibini yapacak bir ailesi vardır ne de basına çok ses getirecek şekilde yansımasını sağlayacak haber değeri vardır. Ancak öldürülen kadın sayısı artacak ki, sayısı bir elin parmaklarını geçince en azından gerçek manada haber değeri taşısın ve öldürülen kadına teşkilat içinde gereken değer gösterilebilsin. Bu anlattıklarımı eski bir polis muhabiri olan Michael Connelly'nin kaleminden okumak ve gerçekten de yaşadığını düşündüğüm, kural tanımaz Bosch'un gözünden okumak için daha doğrusu beraber yaşamak için bu seriye başlamınızı kesinlikle tavsiye ederim. Bosch ile beraber diğer karakterleri de çok iyiler, özellikle de Mickey Haller karakteri. Connelly bana göre tartışmasız güncel şehir polisiyesinin dünyada
Sinema
2020 254. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2020 16:22
Harry Bosch, günümüz polisiye romanlarında sürekliliği olan ve kendini gerçekten bir şekilde (kötü olduğunda bile) okutabilen bir seri. Bu yüzden her zaman 1 puan fazladan garantisi var diyebilirim. Michael Connelly bu konuda gerçekten başarılı. Klavyem bile artık Michael sonrası Carleone yerine Connelly önerisini gösteriyor.  Kitap kısaca şöyle ilerliyor. Marie Gesto adında kaybolan bir kızı bulma görevi Bosch'a verilir ama araştırmalardan bir şey çıkmaz. 2006 yılında ise Bosch, eski kapanmamış dosyaları araştıran bir birimde görevlendirilir ve araştırmaya girerken bölge savcısından gelen telefonla beraber bir katilin Marie Gesto da dahil olmak üzere işlediği cinayetleri itiraf edeceğini ancak bunun için ölüm cezası almamasını şart koştuğunu öğrenir. Buna rağmen ben artık kahraman bakış açısından okumak, Bosch'u gözlemleyen birinin anlattığı şekilde değil de bizzat Bosch tarafından anlatılan bir roman okumak istiyorum. Bu daha çok hoşuma gider gerçekten de. Güzel bir eseri daha geride bıraktık. Hepimize mutlu günler, iyi okumalar dilerim..
2022 21. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2022 00:00
Okumaktan zevk aldığım sürükleyici bir kitaptı . Yazarın en sevdiğim özelliği katilin sıradan yada hastalıklı insanlardan değilde hiç ummadığınız kişi ve kişilerden çıkartması gayet hoştu
2017 225. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2017 00:00
Dikkat spoiler içerir. Harry Bosch serisinin oldukça güzel 12. romanı. Harry'nin 13 sene boyunca çözüme ulaştıramadığı Marie Gesto dosyası karşısına tekrardan çıkar. Harry yıllar boyunca katilin Anthony Garland adında çok zengin bir adamın oğlu olduğunu düşünürken katilin Rayland Waits olduğuna dair bir ipucu çıkar. Bölge savcısı adayı O'Shea onu bu işin içine sokar ama yer gösterme sırasında Waits kaçar ve bu arada iki polisi öldürüp Kizmin Rider'ı ağır bir şekilde yaralar. Olaya Rachel Willing ile beraber dışarıdan bakan Bosch en sonunda Waits'i yakalar ve öldürür. Patronu Pratt tarafından ev görevine verilen Bosch hala işin peşindedir. Bu arada O'Shea'nın satın alındığını düşünen Bosch kendisine ihanet edenin hiç de beklenmedik bir isim olduğunu öğrenir. Acaba gerçek katili enseleyebilecek midir? Adalet tecelli edecek midir? Mesleği bırakmayı düşünen Kizmin'i kalması için ikna edebilecek midir? Soluksuz okunan bir roman.
Siyaset
Unutulan Sesler, Harry Bosch #12
·432 syf.·
2022 24. kitabı
Michael Connelly'in Harry Bosch serisinin 12. kitabıdır. 1993 yılında Marie Gesto adında bir genç at binmek için gittiği çiftlik yakınlarında ortadan kaybolmuştur. O dönemde dosya Harry Bosch'a verilir. Harry o yıllarda kızın kullandığı araba dışında somut bir delil elde edemez. Ortada ceset olmadığı için dönem dönem dosyayı arşivden alarak incelemeyi sürdürür. Mesleğe geri döndükten ve bu davadan 13 yıl sonra Echo Park civarlarında bir minibüsün içinde insan bedenine ait parçalar bulunur. Katil şans eseri oradan geçerken devriye ekibinin çevirmesine yakalanmıştır. Bu çevirme olmasa belki de hiçbir zaman yakalanamayacaktı. Savcı ölüm cezası isteyeceğini savunma avukatına bildirir. Savunma avukatı Maury müvekkilinin ölüm cezasından kurtulmak için bir anlaşma yapmak ister. Anlaşmaya göre katil Reynald Waits, Marie Gesto davasıyla birlikte bir dizi kayıp kadın hakkında bilgi vermek karşılığında savcılığın ölüm cezasını ömür boyu hapis cezası olarak düzenlemesini istemektedir. Tabii ki Marie Gesto'nun ismi ortaya atılınca davaya bakan Harry Bosch bu davaya dahil edilir. Kısa zaman içerisinde dosyayı okuyan Harry bazı tutarsızlıkların olduğunu fark eder. Katil profili Waits'e uymuyor gibidir. Emin olmak için daha önce başka bir davada çalıştığı profil uzmanı FBI ajanı Rachel'dan yardım ister. Rachel'in incelemesi sonucunda ikna olmuş görünen Harry aslında tam ikna olmamıştır. Olay örgüsünde bazı tutarsızlıklar vardır. Yıllar önce kendi önsezileri ile bir şüpheliye ulaştırmıştır. Onun profili ile Waits'in profilini birbirine uymamaktadır. Harry Gesto davasını takıntı haline getirmiştir. Bazı ipuçlarını görememiştir. Soruşturma ilerledikçe ve olaylar tahmin edilemeyen bir noktaya geldiğinde bazı çıkarımlar yapacaktır. Bu çıkarımlardan da gerçek şüpheli ve katillere
Polisiye
2021 5. kitabı
Okunma: 23 Mart 2021 19:20
Çok harikaydı. İlk baştan sıkıcı gelebilir kitap ortalarında iyi sarıyor. Ve hiç beklemedigim bir sonla bitti. Anlatımı akıcı ve sade bir dili var. Okudukça kendisine çeken bir kitap:)

Michael ConnellyYazar · 32 kitap
Michael Connelly (21 Temmuz 1956, Philadelphia, Pennsylvania) dedektiflik romanı ve diğer suç kurgusu alanlarında yazan ABD'li yazar. LAPD dedektifi Hieronymus "Harry" Bosch ve suç uzmanı Mickey Haller karakterlerine ilişkin eserleri vardır. Yapıtları, 35 dile çevrilmiş, kendisine "Yılın Gerilim Yazarı" ödülünü iki kez (2003 ve 2004) getirmiştir. Connelly, aynı zamanda eski bir Los Angeles Times polis muhabiridir. Romanlarında geçen mekanlar da Los Angeles'taki mekanlardır.