Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eğitim Üretim İçindir

Harun Karadeniz

Eğitim Üretim İçindir Gönderileri

Eğitim Üretim İçindir kitaplarını, Eğitim Üretim İçindir sözleri ve alıntılarını, Eğitim Üretim İçindir yazarlarını, Eğitim Üretim İçindir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İnsan, robotluktan kurtulmalı, kimin için ve ne için üretim yaptığını bilmelidir. Robotlaşan bir insan ise düşünme yeteneğini kaybettiğinden ötürü
Aristoteles
Aristoteles
çağının insanı bile olamayacaktır."
Gözlem Yayınevi
"İnsanın bilgisi, içinde yaşadığı ortamın insana yaptığı etkilerle sıkı sıkıya bağlıdır."
Gözlem Yayınevi
Reklam
"Bilgi, nesnel gerçeğin insan beyninde yansımasıdır. Bu yansıma, algılarımızdan sinir lifleriyle beynimize gelen elektrik yükünün değ işimiyle gerçeklenir. Yeni bir bilgi alımı demek, beyin hücrelerinin yeni bir bağlantı biçimi kazanması, yani bi rbirlerine göre olan elektrik yüklerinin değişmesi sonucunda yeni blr kimyasal durum kazanmasıdır."
Gözlem Yayınevi - II. II. Bilgi Teorileri ve Bilgi Organı - Bilgi Nedir?
"Bilgiyi ruhta temeliendiren idealistler, dış varlığı tamamen insan bilincine fndlrgemekte ve maddeyi bilincin ürünü saymaktadırlar. Materyalistler ise, bilgiyi madde temeline dayalı olarak acıklamaktadırlar. Kaba materyalistler, bilginin doğrudan doğruya madde olduğunu savunmakta ve bilgi ve maddeyi aynı saymaktadırlar. Örneğin Alman materyalisti Karl Vogt «Her şey maddedir. Öyleyse düşünce de maddedir:» demektedir. Diyalektik maateryallzmi savunanlar ise; bilginin salt madde olmadığını, ancak maddeden ayrı bir bilginin düşünülemeyeceğini savunmaktadır."
Gözlem Yayınevi
"Bilinemezcilere göre bilgi mümkün değildir. Bunlardan
Protagoras
Protagoras
(i.Ö. 485 - 411) "İnsan her şeyin ölçüsüdür" der ve insanin bilgisinin ancak kendisine göre olabileceğini söyler.
Sokrates
Sokrates
(İ. Ö. 468-400) «Bir şey biliyorum, hiç bir şey bilmediğimi» der. Arkesilaos (İ.Ö. 316-241)
Sokrates
Sokrates
'ın sözünü «hiç bir şey bilmediğimi de kesin olarak bilemiyorum» diye değistirir."
Gözlem Yayınevi - II. Bilgi Teorileri ve Bilgi Organı
"İnsanların tarımla uğraşmaya başlamaları toprağa yerleşmeyle başlar. Bu arada avcılık da yapılmaktadır. Av hayvanları ihtiyaçtan fazla yakalandığında, hayvanların fazlasını birkaç gün bekleterek yeme, evcil hayvanların yetişmesine olanak hazırlamıştır. Artık insan yalnızca tabiatta bulduğunu yiyerek yaşayan bir varlık değil, bitki üreterek ve hayvan yetiştirerek yaşayan bir varlıktır. Bir başka deyişle; artık insan çevresini değişti rmeye ve kontrol altına almaya başlamıştır. "
Gözlem Yayınevi
Reklam
insanlar ilermeli, ilerleyecek, insanların yoluna çıkmayın. iki bin yıl önce başkaydı dünya, ama yüzyıl sonra bambaşka olacak, Taş devrinden daha geri kafalı insanlar olarak anıla­caksınız. Hızla dönüyor dünya, dönüşü durdurmaya çalışmayın.
Eğitimimizde başlı başına bir problem de öğrenci hareket­leridir. Hemen belirtelim ki ülkenin sosyo - ekonomik yapısı­na dayalı olarak eğitim sorunu çözülmedikce öğrenci hareket­leri durmayacaktır. Başka bir söyleyişle öğrenci hareketlerı ol­duğu için eğitim düzenimiz bozulmamıştır. Tam tersine eğitim düzenimiz bozuk olduğu için öğrenci hereketleri başlamıştır.
Türkiye' de ki eğitim başlıca üç yanlış ürün verir: 1) Sokağa; işsiz 2) Memuriyete; aybaşı beklemeye 3) Yurt dışına; İşe. Eğitimini tamamlamış bir kişi için ilk tehlike işsiz kalma tehlikesidir. Daha değişik bir söyleyişle; hiç bir üretim yapma olanağı bulamamaktır.
Bazı insanların bir fikre şartlanıp kaldıklarını ve o sabit flkre karşı hiçbir görüşü hoş görüyle karşılamadıklarını görü­yoruz. insan beyninin herhangi bir fikre saplanması, o fikre, o bilgiye ait hücre bağlantılannın kolay kolay değişmeyecek bi­çimde kenetlenmiş olması halidir. Şartanmış bir insanın beyni, kolay kolay yeni bilgileri al­ maz. Çünkü algılama demek eski bağlantıların üzerine yenı hücre bağlantıları kurmak demekti. Yani algılama için eski bağlantıların az da olsa değişmesi gerekir, halbuki şartlanmış bir insanın eski bilgisine karşılık olan hücre bağlantısı yeni etkilere kapalıdır.
Reklam
17 yaşından sonra ise «insan için en önemli sorun, uyan­mış beyin hücrelerini görev verip çalıştırarak uyanık tutmaktır. Yoksa bir daha uyanmamacasına uykuya varmaları işten bile değildir.»
Düşüncelerimiz nasıl ve ne ölçüde dışımızda olana benzemektedir
insan denilen varlık, yeryüzünde belirdiğinden bu yana, sü­rekli bir arayış içindedir. Yaşamak için aradı insan, aradıkça da buldu. içinde yaşadığımız dünyanın inceliklerini, çevremiz­ de olagelen olayların oluş kurallarını buldu. Sonra insan bu kuralları kendi yararına uyguladı. Her geçen gün yeni buluş­lar ve uygulamalar hızla çoğaldı.
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.