Aslı Arslan’ın kaleme aldığı Emare: Pusula, Türk wattpad ve gençlik edebiyatının o karanlık, gizemli ve psikolojik gerilim yönü güçlü eserlerini seven okurlar için tam bir odak noktası.
"Zihnin labirentlerinde kaybolmuş ruhlar ve doğruyu göstermeyen bir pusula..."
Aslı Arslan, Emare: Pusula ile okuyucuyu sıradan bir gençlik hikayesinin çok ötesine, psikolojik tahlillerin ve gizemin ağırlıkta olduğu karanlık bir dünyaya davet ediyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere karakterlerin kendi içsel pusulalarını kaybettikleri, travmalarla ve sırlarla örülü bir labirentin ortasında geçiyor. Yazarın yarattığı tekinsiz atmosfer, hikayenin ilk sayfalarından itibaren sizi içine çekmeyi başarıyor.
Ana karakterlerin derinliği, kusursuz olmaktan çok uzak, yaralı ve gri alanlarda gezinen yapısı hikayeyi benim gözümde çok daha çekici kıldı. Karakterlerin birbirleriyle olan dinamikleri, o güven ile güvensizlik arasındaki ince çizgi ve manipülasyonlar adeta bir satranç oyunu gibi işlenmiş. Yazar, ipuçlarını sayfalar arasına öyle bir serpiştirmiş ki, okurken sürekli tetikte kalıyor, "Şimdi ne olacak?" sorusunun peşinden sürükleniyorsunuz.
Edebi dilinin akıcılığı, gizem unsurlarının psikolojik gerilimle harmanlanması bu kitabı türdaşlarından bir adım öne çıkarıyor. Eğer sırların yavaş yavaş çözüldüğü, karakterlerin kendi karanlıklarıyla yüzleştiği ve her bölümün sonunda sizi şaşırtmayı başaran kurguları seviyorsanız, Emare: Pusula kesinlikle şans vermeniz gereken bir kitap.
Notum: 8.5/10