Direniş ve Soykırım

2021
Muhit Kitap

2021 51. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2021 10:57
Endülüs halkının İber yarımadasını fethinden yıkılışına kadar geçen süreyi ayrıntılarıyla bulabilirsiniz. Yıkımdan sonra gerçekleşen sürgün, engizisyon süreci ve katliamlar; hepsi detaylı bir şekilde anlatılmış. Çok faydalı bir kitap. Endülüs halkı, İber yarımadası, yahudiler, hristiyanlar, arap ve berberiler ve Osmanlı’nın duruma karşı yaptıkları. Kitaba karşı tek eleştirim fazla tekrarlar var ve padişah fermanları eski dil olduğu için anlamakta biraz zorlandım. Keyifle okuyabilirsiniz.
Tarih-Araştırma
EndülüsLütfi Şeyban · Muhit Kitap · 202119 okunma
2021 45. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2021 15:29
Kitap, İber Yarımadası'ndaki Müslüman hâkimiyetinin zayıflaması neticesinde bir bir Hristiyan krallıkların eline geçen şehirlerde hala yaşamaya devam eden Müslümanların yani Müdeccenlerin maruz
Tarih
EndülüsLütfi Şeyban · Muhit Kitap · 202119 okunma

Lütfi ŞeybanYazar · 8 kitap
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü'nde (1993), Yüksek Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortaçağ Tarihi Bölümü'nde (1996) ve Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortaçağ Tarihi Bölümü'nde (Temmuz 2002) tamamlamıştır. 1996 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde, öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.) olarak görev yapmaktadır. Osmanlı Türkçesi, Arapça, İngilizce ve pratik Rusça bilen yazar evli ve 2 çocuk babasıdır. Bilimsel çalışma alanları Endülüs, Akdeniz merkezli İslam, Avrupa ilişkileri tarihi, Türk-İslam kültür ve sanat tarihi, İslam tarihinde kadın, tarih metodolojisi ve kişisel-kültürel gelişimdir. Kendini geliştirme, bilimsel araştırma ve ders verme amacıyla yurtdışı seyahatlerinde (Almanya 1992, İspanya 1999 ve Ukrayna 2005-6) bulunan Şeyban'ın TDV İslam Ansiklopedisi, İslamî Araştırmalar, Türk Kültürü, Türklük Araştırmaları Dergisi ve Tarih ve Düşünce gibi yayınlarda yer almış çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır.