Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Epistemolojik Açıdan İman

Hanifi Özcan

Epistemolojik Açıdan İman Gönderileri

Epistemolojik Açıdan İman kitaplarını, Epistemolojik Açıdan İman sözleri ve alıntılarını, Epistemolojik Açıdan İman yazarlarını, Epistemolojik Açıdan İman yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan aklının gücü sınırlı olduğu için, bizzat bilemediği birçok şeyin varlığını kabul etmek zorundadır. Çünkü ya "bilen"in (süjenin) bilecek durumda, ya da "bilinen"in (objenin) bilinecek durumda olmaması onun var olmadığı anlamına gelmez.
Sayfa 108
İnsan toplumsal bir varlıktır, dolayısıyla hiçbir zaman toplum içinde yaşamayan bir insanın inanan olması mümkün değildir. Bir insanın inanan olabilmesi ve bir imana sahip olabilmesi için her şeyden önce bir dil'e, dolayısıyla bir kültüre sahip olması gerekir.
Sayfa 31
Reklam
Bir dile yani çeşitli kavramlara sahip olmayan bir kimsenin düşünmesi ve inanması mümkün değildir.
132 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 saatte okudu
Epistemolojik Açıdan İman
Elimizdeki kitap İman kavramının felsefik olarak mahiyetinin açıklamasına yarıyor. İmana gelene kadar belli kavramlardan yararlanılıyor ve o kavramlar açıklanarak imana kadar geliniyor.Bu kavramlar: İLGİ ŞÜPHE ZAN İNANÇ ve son olarak İman ele alınıyor. Çoğu zaman inançla karıştırılsa da ikisinin epistemolojik açıdan farkı net bir şekilde ortaya konuyor. Bu konuya ilgi duyanların başucu kitabı olacak bu kitap akıcı bir anlatımla bir günde bitirilebilir.
Epistemolojik Açıdan İman
Epistemolojik Açıdan İmanHanifi Özcan · M.Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı · 201650 okunma
"Eğer iman objesinin hakikati bu dünyada bilinebilseydi, o zaman, tek bir hakikat olacağı için, farklı dinlerden söz edilemeyeceği gibi, bizzat imanın imkanından da söz edilemezdi. İman objesinin bu esnekliği, her dine kendi inanç sisteminin doğruluğunu iddia etme ve bu yolda çeşitli deliller geliştirme imkanını vermekte ve insan zihnini de donmuşluktan kurtardığı gibi, "ahlakı" da mümkün kılmaktadır."
132 syf.
10/10 puan verdi
Oldukça geniş bir alanı kaplayan, çok yönlü, çok boyutlu bir problem olmasından dolayı "iman" konusu net bir şekilde açıklanamamıştır. Bu kitap imanı daha net bir açıklığa kavuşturabilmek için geniş bir felsefi açı ile ele almak yerine daha dar bir felsefi açı olan epistemoloji yani bilgi felsefesi üzerinden iman tanımı yapılmıştır. İmanın daha iyi kavranabilmesi için öncellikle onun alt dalı mahiyetinde olan "ilgi-şüphe-zan-inanç-bilgi ve iman" kavramları üzerinden yol alınmıştır. Bu kitabı bilhassa benim için önemli kılan ise; İmana bir netlik kazandırmasından sonra Hıristiyan imanı ile İslam imanı arasındaki farkı bariz bir şekilde ortaya koymasıdır.  'özelliklede inanç-iman arasındaki farkı daha iyi kavrayabilmek adına muhakkak okunması gereken temel bir eser.'
Epistemolojik Açıdan İman
Epistemolojik Açıdan İmanHanifi Özcan · M.Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı · 201650 okunma
21 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.