1970
Bilgi Yayınevi
Sıralamalar

Sözcüklerin içinde kuşlar vardır öter.
·121 syf.·
2023 6. kitabı
*Konuşuyordum, konuşuyordum, konuşuyordum, Yanıbaşınızda; ot bürümüş güneş burçların Eski diliyle. Sustum, sessizliğimle uyandınız! Sabahattin Kudret AksalSabahattin Kudret Aksal Bir inceleme vasıtasıyla tanıştım bu yazarımızla.. Kendisi şiir, tiyatro eserleri , öyküler olmak üzere çeşitli dallarda eser vermiş yazarımızdır. İncelemede şöyle diyordu okur arkadaşım.. 'ben aradığımı buldum, gerisi teferruat ..' Merak uyandı ve şiir sever bir okur olarak tanışmak istedim dizeleriye.. Pişman olmadım. Dizelerinde uyak tekrarı dikkat çekmekle birlikte özenle seçilmiş sözcük, titizlikle yazılmış dizeler . Ben şairimizin duygusu sevdim. Naçizane şiir severler okur arkadaşlarımızın değerlendirmesini isterim. Bu inceleme bu kadar.. Bir kaç alıntı ile bitiriyorum. Eşik kitabına ad* olan şiiri Bir yaz günüydü bırakmıştım arkam da Yürüyordum sokaklar tozdu yapılar Boz bulanık bir su gibi akıyordu Bir kadın çamaşırını asıyordu Penceresinde yitirilmiş anılar Burnumda çürümüş yemiş kokuları Sokaklar yeniden yeniden sokaklar Yer bitirir en güzel aydınlıkları Geceyle gündüzün kavşak noktasında Havada kanat vuran bir kuştu çirkin
EşikSabahattin Kudret Aksal · Bilgi Yayınevi · 197045 okunma
2026 36. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 12:52
Sabahattin Kudret şiirleri.. Bazen dertleşir gibi.. Bazen eleştirir gibi.. Bazen doğayı tasvir eder gibi.. Daha çok muhabbet eder gibi.. Güzel bir deneyim oldu benim için.. Yormadı.. Sıkmadı kitap..
Şiir
EşikSabahattin Kudret Aksal · Bilgi Yayınevi · 197045 okunma

Sabahattin Kudret AksalYazar · 21 kitap
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. Akademi öğretim üyeliği, konservatuvar ve opera müdürlüğü yaptı. İlk şiiri 1938'de Varlık dergisinde, ilk öyküsü 1940'ta Küllük dergisinde çıktı. İlk oyunu Evin Üstündeki Bulut 1948'de oynandı. Aksal, şiirlerinde başlangıçta Garip akımının etkisinde, gündelik yaşamın bireysel sevinç ve umutlarını dile getirdi; 1960'tan sonra, bir ölçüde gizemci, insanın, evrenin ve zamanın sorgulandığı, genellikle ölçülü ve uyaklı şiirler yazdı. Öykü ve oyunlarında ise psikolojik öğeleri ve biçim arayışlarını öne çıkardı; "küçük insan"ların yaşamlarını, aile bireyleri arasındaki çatışmaları konu edindi. Şiirleriyle 1980 Yeditepe ve 1990 Sedat Simavi ödüllerini, öyküleriyle 1955 Sait Faik, 1957 TDK ve 1985 ENKA ödüllerini, oyunlarıyla da 1965-66 Ankara Sanatsevenler Derneği ödülü ile 1980 ve 1987 Avni Dilligil ödüllerini kazandı. 1990'da Kültür Bakanlığı Tiyatro Onur Ödülü'ne, 1992'de Edebiyatçılar Derneği Onur Ödülü'ne değer görüldü.