Zaman Gezginleri 1

2002
Hayat Yayınları

2025 3. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2025 01:54
Her ne kadar roman kategorisinde olsa da sadece roman demek haksızlık olur bu kitaba. Ancak roman formunda sunulması, anlatımı yumuşatmış ve bence iyi ki de böyle yapılmış; bu sayede okumak çok daha keyifli hale gelmiş. İçeriğinde oldukça derin anlamlar barındırıyor. Okurken hem düşündürüyor hem de araştırmaya sevk ediyor. Bazen bazı sorulara cevap verirken, bazen de yepyeni soruları beraberinde getiriyor. Hem dini hem de felsefi ve derin bilgilerden oluşan bir derleme niteliğinde olduğu için doğruluğu ve yorumu tartışmaya açık. Fakat tam da bu yönüyle çok etkileyici; çünkü sabit fikirlerin dışına çıkmaya teşvik ediyor. Kitap boyunca ufkumun genişlediğini hissettim. Farklı düşünmeme, bakış açımı değiştirmeme vesile oldu. Anlatım dili, sunuş biçimi ve hikâyenin ilerleyişi gerçekten çok başarılıydı. Bu kadar derin konuları ders anlatır gibi değil de bir roman kurgusuyla, akıcı bir şekilde sunmak okuma sürecini keyifli hale getirmiş. Ben kitabı çok beğendim.
2024 Okuma Raporları
2015 112. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2015 00:00
Merhaba Arkadaşlar, Mutlaka herkes bu kitabı okumalı .Kafamıza takılan bazı şüpheli dinimize zarar verebilecek soruların cevabını bulursunuz. Hassas yapılı dini inceliğe yatkın bir karı kocanın fizik ötesi bir aleme mensup varlıkla yaptığı dini görüşmeleri anlatıyor. Yaşam şekli hayatımızda yanlış bildiğimiz dini sorulara cevap veriyor. Olay romanlaştırılarak kurgulanmış ...Kulaktan duyma veya doğmatik bilgilere dini inançlara sahip olmayalım bu tür kitapları mutlaka okuyalım .Kuranın mealini veya tefsirini mutlaka okuyalım .Sonrada bu kurallara uygun güvendiğimiz yazarların kitaplarını okuyarak dinimizi ve kurallarını yakından öğrenelim ve de öğretelim......
2015 19. kitabı
Kitabı almayı düşünenler, hala daha karar veremeyenler almanızı ve okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kitabı çok beğendim. Etkileyici ve sıkılmadan okuyabileceğiniz harika mistik bir roman. Kitaba adını veren ve kitabın içerisinde sık sık karşılaşacağınız Fardipli Sinha, kendi deyimiyle uzayda yer alan yıldızlar kümesinden gelen farklı bir aleme ait farklı bir yaratık. Sinha’ yı yalnızca kendisinin izin verdiği insanlar duyabilir ve görebilir. Ben Sinha’yı içimizdeki sese benzetiyorum. Sinha'nın, sorduğu sorular ve verdiği cevaplarla bildiğiniz, eksik bildiğiniz yahut hiç bilmediğiniz konularda aydınlandığınızı hissedeceksiniz. Kitap hakkında kendimce kısa bir özet geçmek istiyorum. Kitabın vermek istediği mesaj “bilinçli müslüman” olmak diyebilirim. Bu sözümü kitabı okuyunca daha iyi anlayacaksınız.Kitapta müslümanlığın bilinçsiz müslümanlar yüzünden nasıl zarar gördüğü anlatılmaktadır. Doğru bildiğimiz yanlışlar yüzünden Müslümanlığa en çok zararı yine biz müslümanlar veriyoruz. Yaptıklarımızı samimi şekilde mi yoksa alıştığımız için mi yapıyoruz? Kitabı okuduğunuzda kendinizi sorgulamaya, hayata daha farklı açıdan bakmaya başlayacaksınız.
2021 11. kitabı
Okunma: 14 Mart 2021 08:24
Zamanda Yolculuk var mı? Eğer hisleriniz iyi gelişmemişse her şeyi maddesel anlamda algılar ve eşiklerin altındaki ve üstündeki boyutlardan habersiz kalırsınız.
Puan vermedi·
Bu kitap hakkında birinci elden yorumları okumak istemiştim ama sadece bir yorum var o da çok kısa. Bu kitabı okuyan arkadaşlar lütfen daha fazla bilgiyle yorum yapın olur mu?
2015 75. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2015 00:00
Kurgu güzel, dili sade, bilgi dolu bir kitap. Aradığım tüm cevapları bu kitapta buldum. İslamiyetle ilgili aklıma gelen, bazısı da hiç düşünmediğim sorular ve cevapları vardı.
2021 46. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2021 23:57
İnsan yaradılışın amacını irdeler..Sonunda şunu görür ki,aklı bütün evreni kuşattığı halde,eli kısa,iradesi zayıf,gücü yetersiz,arzuları sonsuz,onları gerçekleştirme yetisi sınırlıdır..
2020 48. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2020 10:57
Bu kitap bence zorlama bir roman olmuş. Fikri açıdan ya da bilgilendirme açısından güzel denebilir .Ama ben edebi yönünü zayıf buldum.Şöyle akıp gidivermiyor.Belki klasik roman anlayışının dışinda değerlendirilebilir .
2014 147. kitabı
Oldukça etkili..
2018 13. kitabı
İki kitaplık serinin ilk kitabıdır. İkincisi derviş ve sinha’dır. Bilim kurgu, fantazi ve tasavvufi dalında çok iyi bir kitaptır. Antik yunan döneminden bu yana etkinliğini sürdüren soru cevap metodunda yazılmış bu epik eser, sürükleyici bir serüven romanına dönüşmüş. Kesinlikle tavsiye ederim.

Mehmet Ali BulutYazar · 19 kitap
1954'te Gaziantep'in İslahihe ilçesinin Kerküt köyünde doğdu. İlkokulu burada tamamladı. Gaziantep İmam Hatip Lisesini ve ardından Gaziantep Lisesini bitirdi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'nden mezun oldu. Aynı Fakülte'nin Tarih Bölümünde doktora tezi hazırlamaya başladı. 1979 yılında Tercüman Gazetesi'ne girdi. Tercüman Kütüphanesinin kurulması ve kitapların tasnifinde görev aldı. Bir çok kitap ve ansiklopedinin yazılmasına ve hazırlanmasına katkıda bulundu. Daha sonra gazetenin, haber merkezi ve yurt haberlerinde çalıştı. Yurt Haberler Müdürü oldu. Köşe yazıları yazdı. 1991 yılında Haber koordinatörü olarak Ortadoğu Gazetesi'ne geçti. Bu gazete 5 yıl süreyle köşe yazarlığı yaptı. Yeni Sayfa ve Önce Vatan Gazetelerinde günlük yazıları ve araştırmaları yayınlandı. 1993 yılında haber editörü olarak İhlas Haber Ajansı'na girdi. Kısa bir süre sonra ajansın haber müdürlüğüne getirildi. Mahalli bir ajans konumundaki İhlas Haber Ajansı, onun haber müdürlüğü döneminde Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük görüntülü haber ajansı konumuna yükseldi. 1997 yılında İHA'dan ayrılmak zorunda kaldı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Veri Haber Ajansı'nı kurdu. Finansal sıkıntılardan dolayı Ajansı kapattı. 1999 yılında BRT Televizyonuna girdi. Haber editörü ve program yapımcısı olarak görev yaptı. 2001 Mayısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın danışmanlığına getirildi. 3 yıl bu görevde kaldı. Bir süre Ali Müfit Gürtuna'nın basın ve siyasi danışmanlığını yaptı. Turkuaz Hareket'in mentalitesinin oluşturulmasında büyük katkısı oldu. Bugun Gazetesi Yurt Haberler müdürü olarak çalışan Bulut, emekli ve sürekli basın kartı hamilidir. Eserleri: Karakter Tahlilleri, Dört Halifenin Hayatı, Rüya Tabirleri, Asya'nın Ayak Sesleri Gazete yazılarından derlenmiş bir eser), Ansiklopedik İslam Sözlüğü, Türkçe Dualar gibi yayınlanmış eserleri, Gizemli Sorular, Ahkamsız Hükümler gibi yayınlanma aşamasında olan çeşitli eserleri bulunmaktadır. Roman ve Hikaye: Mehmet Ali Bulut'un Roman türünde yazılmış Fardihli Sinha, Derviş ile Sinha adında iki romanı ve aynı serinin devamı olarak Zu Nima ve Fardipli Sinha 2 ve Fardipli Sinha 3 tamamlanma aşamasındadır. Diğer çalışmaları: Çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, şiirleri bulunan Mehmet Ali Bulut son dönemdeki yazılarını sonsaniye.net ve haber7.com'da yayınlamaktadır. Bulut evli ve bir kızı vardır.