Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

1683-1699

Felaket Seneleri

Ahmed Refik

Felaket Seneleri Hakkında

Felaket Seneleri konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Tarihin daha çok eğitici ve ahlaki yönü üzerinde duran Ahmet Refikin tarihçilerin geçmişin başarılarını ya da başarısızlıklarını parlak bir üslupla dile getirmesi gerektiğini vurguladığı bilinmektedir. Millî duyguların ve vatan sevgisinin oluşmasında tarihçilere ve tarih öğretmenlerine sorumluluklar yükler. Çeşitli gazete ve dergilerde çıkan makaleleriyle çok sayıda okura ulaştığı görülen yazarın Osmanlının sıkıntılı dönemlerine dair kaleme aldığı “Felaket Seneleri” adlı bu eserin tarihe olan ilgi ve merakın artmasında ayrı bir yeri olacağı kuşkusuzdur.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 112Basım Tarihi: Aralık 2018İlk Yayın Tarihi: Ocak 2015Yayınevi: Palet Yayınları
ISBN: 9786052338964Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 47.9
Erkek% 52.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Ahmed Refik
Ahmed RefikYazar · 61 kitap
Ahmed Refik, 1880 yılında İstanbul′da doğdu. Beşiktaş Askeri Rüştiyesi′ni ve Kuleli Askeri İdadisi′ni bitirdi. Babası Sultan Abdulaziz′in Vekilharcı Ürgüplü Ahmet Ağa′dır. Ahmed Refik, Toptaşı Askeri Rüştiyesi ile Soğukçeşme Askeri Rüştiyesi′nde coğrafya öğretmenliği yapmıştır. Dört yıl süren bu görevden sonra 1902 yılında Harbiye Mektebi Fransızca öğretmenliğine nakledildi. 1903′de birinci mulazım, 1907′de yüzbaşı oldu. Bu yıllarda bazı gazete ve mecmualarda ilk yazılarını yayınlamaya başladı. İrtika, Malumat, Hazine-i Fünun, Mecmua-i Ebuzziya bu yayınlardan başlıcalarıdır. Ayrıca Tercüman-ı Hakikat ve Millet gazetelerinin başyazarlığını yaptı. Vak′anüvis Abdurrahman Şeref Efendi′nin ölümü üzerine Tarih Encümeni Başkanlığı′na seçildi. Ünlü tarihçi hayatının son yıllarını sefalet içinde geçirdi. Değerli kütüphanesini parç parça sattı. Sonunda 10 Ekim 1937′de öldü. Vasiyeti gereği cenazesi Büyükada′nın Tepeköyü mezarlığına defnedildi. Çağdaşları tarafından "Tarihi Sevdiren Adam" diye nitelendirilen Ahmed Refik, dünya tarihinden çocuk kitaplarına kadar geniş bir sahada kalem oynattı. Akıcı bir üslupla yazdığı ve "Geçmiş Asırlarda Türk Hayatı" başlığı altında yayınladığı "Bizans Karşısında Türkler", "Sokullu", "Cem Sultan", "Alimler ve Sanatkarlar", "Kadınlar Saltanatı", Felaket Seneleri", "Lale Devri" gibi eserleriyle büyük bir ün kazanmıştır.