Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Felsefeye Giriş

İsmail Tunalı

Felsefeye Giriş Gönderileri

Felsefeye Giriş kitaplarını, Felsefeye Giriş sözleri ve alıntılarını, Felsefeye Giriş yazarlarını, Felsefeye Giriş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Felsefe de bilgidir, ama bu blilmler (fizik, kimya ) vb. sınırlı, homojen bir varlık alanının bilgisi değildir. Tersine felsefe, maddi varlık alanında canlı, ruhsal, sosyal ve tinsel varlık alanlarına Kadar uzanan birbirinden çok farklı heterojen varlık alanlarını kuşatan 'var olanın varlığını ele alır ve bu anlamda felsefe, tümel/evrensel bir bilgidir. •İsmail TUNALI / Felsefeye Giriş, s,13, Fol Kitap
216 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Kitapta bazı kelime hataları var. Tahminimce kitaptaki kelime hataları yazardan veya editörden değil basım hatasıdır. Bunun harici kitap felsefeye giriş için çok uygun fakat tek başına felsefeye giriş için pek yeterli değil. Bu kitap haricinde yinede felsefeye giriş kitabını okumanızı tavsiye ederim .(Ahmet Arslan ve Nigel Warburtonun felsefeye giriş kitapları)
Felsefeye Giriş
Felsefeye Girişİsmail Tunalı · Fol Kitap · 201986 okunma
Reklam
Descartes şöyle dedi :Ruhumda sonsuz varlık fikri buluyorum. Ben sonlu bir varlık olduğuma göre, bu sonsuz varlık fikrini meydana getirmiş olamam. O halde bu sonsuzluk fikri benim ruhuma , kendisi de sonsuz olan bir varlık tarafından konmuş olmalıdır. Bu varlık Tanrı'dır.
Platon’da Kallikles konuşuyor: “Yalnız sanımca kanunları koyanlar zayıf adamlardır ve çokluktur. Şimdi kendileri ve kendi yararları için kanunları koyuyorlar, övgülerde bulunuyorlar. kendilerinden fazla kudrete sahip olmasınlar diye, daha çok kudret elde edebilecek insanları korkutmak için şöyle diyorlar: ‘Başkalarından çok şeye sahip olmak peşinde koşmak çirkin ve haksızlıktır.’ Bunlardan dolayı adete ve kanuna göre bana haksız ve çirkin deniliyor, bu çokluktan daha çok şeyi olmasına çalışmaya haksızlık etmek adını veriyorlar.”
216 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Kitap sekiz bölümden oluşuyor. -Felsefe Nedir? -Bilgi Felsefesi -Bilim Felsefesi -Varlık Felsefesi -Ahlak Felsefesi -Siyaset Felsefesi -Estetik -Din Felsefesi Bu bölümlerin herbirinin girişinde, felsefenin bu bölümünün ilgilendiği konular açıklandıktan sonra bu felsefenin terim ve kavramlarının felsefi tanımları yapılıyor. Sonrasında bu felsefenin alt dalları bu başlıklar içinde de o felsefedeki filozofların görüşleri anlatılıyor. Örneğin Aristoteles, bilgi felsefesi bölümü içinde de varlık felsefesi içinde de başlıklandırılmış. Bu da kitabı okumayı kolaylaştırıyor. Ayrıca her bölümün sonunda bir filozofun kitabından birkaç sayfalık kesitler verilmiş. Bu da bölümleri pekiştirmek adına güzel bir yöntem oluyor. Ama şunu da söylemek gerekir ki; ben çok ilgili olduğum ahlak felsefesi bölümünü, ortalama ve az ilgili olduğum diğer bölümleri yeterli derecede bilgilendirici buldum ama, yine çok ilgili olduğum din felsefesi bölümünü çok yetersiz buldum.
Felsefeye Giriş
Felsefeye Girişİsmail Tunalı · Fol Kitap · 201986 okunma
Bentham’a göre, insan hayatını iki temel güdü yönetir. Bunlar bütün insanlarda ortaktır, evrenseldir: haz ve acı.
Reklam
Zeka, statik, hareketsiz bir varlık olan maddeyi bilebilir, ama hayatı bilemez. •H. Bergson
İnanç öyle güçlü bir ihtiyaçtır ki dinlerin verdiği bilgiler bilimsel açıklamalara ters düşse bile bu inanma ihtiyacı dinleri yaşatmaya devam eder.
diamond tema kanalı, felsefe öğrenmek için hangi kitapları okumalıyız videosundan seçerek yaptığım felsefe kitap okuma listem
İlyada
İlyada
Odysseia
Odysseia
Theogonia - İşler ve Günler
Theogonia - İşler ve Günler
Felsefe Okuma Rehberi
Felsefe Okuma Rehberi
A'dan Z'ye Düşünmek
A'dan Z'ye Düşünmek
Mit ve Anlam
Mit ve Anlam
M.Ö. 1177 Medeniyetin Çöktüğü Yıl
M.Ö. 1177 Medeniyetin Çöktüğü Yıl
160 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.