2021
Kırmızı Balon Yayınları

2022 365. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2022 19:42
Afra ve Pınar… İki can arkadaş. Nasıl olur da yolları ayrılır, birbirlerini yok sayabilirler hatta birbirlerinin canını bile yakacak hale gelebilirler? Hakkından kendi isteği ile vazgeçmek demek #feragat Peki nedir hakkımız olan? Hakkımız olduğunu düşündüğümüz şeyin ya da kişinin bizim hakkımız olup olmadığına kim karar veriyor? Hadi bakalım daha en baştan kafada deli sorular. Hadi gelin bu hikayeye bir bakalım. Afra Pınar’a göre işleri daha tıkırında giden bir genç kız ama sorsan derdi başından aşmış. Pınar’la Afra çok iyi arkadaşlar güya ama Pınar hep içten içe güzelliğinden ailesinden ve Cüneyt’ten ötürü kıskanıyor Afra’yı. Annesi Nesibe hanım ve ablası Yasemin ile yaşıyor Pınar. Kocası başka bir kadın yüzünden onu bırakıp gittiğinden beri kızlarını suçlayan Nesibe hanım kendi mutsuzken kızlarını da mutlu edemiyor elbette. Zincirleme mutsuzluk tamlaması anlayacağınız. Az önce Cüneyt mi demiştim ben. Merak ettiniz tabi. Cüneyt Afra’nın sevgilisi aslında ama Afra da öyle pek düzenli ilişki sürdürüp birine bağlanacak bir kız değil sanki. Hal böyle olunca her ikisinin de içinde kalan bir aşk yaşanmış ve bitmiş. Biten #aşk mı? Aşk biter mi ki? Yaşanamayan her şey gibi iz bırakmış tabi ikisinde de. Pınar bir köşeden sahne sırasını beklemektedir en başından beri oysa çünkü Cüneyt’i kendisi için istemektedir. Cüneyt miydi istediği yoksa Cüneyt’in Afra’ya ait olduğunu düşünüp onun elinden almak mıydı derdi? Bunu sadece Pınar bilebilir değil mi? Yasemin Pınar’ın ablası. Öyle bir köşede bir de ablası var denecek bir karakter değil Yasemin. Bakın şimdi size bir bulmaca hadi çözün bakalım. Afra ve Pınar ikilisi ne oluyor da Afra ve Yasemin ikilisine dönüşüyor. Evet bir feragat var bu hikayede ama kim kimin için neden feragat ediyor acaba? Vallahi sonuna kadar merak içinde
2022 66. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2022 22:05
Yaşamın acısı da şefkati de öyle büyüktür ki, anlamamız için nefesimizi tutmamız ve ardından derin bir nefes almamız yeterlidir. Kaçtığımız, korktuğumuz, ertelediğimiz her deneyim, içimizde tuttuğumuz nefestir. Biz tutmaya devam ettikçe acı verir ve bizi zehirler. Deneyimlemeye açık olduğumuz her şey ise taze bir nefestir. Öyle ki; devam edebilmemiz için en ihtiyaç duyduğumuz şeydir!.. . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım sevdikleriniz için hayatınızdan ne kadar feragat edersiniz? Aslında, bilinçli veya bilinçsiz o kadar çok feragatta bulunuyoruz ki!.. Hadi gelin sizleri, bu deneyimi yaşayan Afra, Yasemin , Pınar ve Cüneyt ile tanıştırayım.. Onlar, kaçtıkları, korktukları, geç kaldıkları hayatın kıyısından seslenecekler bizlere... . . Afra ve Pınar ... İki farklı karakter, iki dost, iki kadın... Bu güzel dostluğun verdiği huzurda olağanca güvende hissederlerken, nasıl tersine dönebilirdi her şey? Olacaklardan habersiz!... . Nesibe Hanım, eşinin ve en yakın arkadaşının ihanetinden sonra, kendini kızları Pınar ve Yasemin 'e adamıştı. Sanırım bu ayrılıkta en büyük darbeyi Yasemin almıştı.. Pınar ve Yasemin, can dostum dedikleri Afra ile hayatın kaosuna karışmış, sınanmış, hamken pişmiş, bu süreçte bizlere dostluk adına, annelik adına, aşk adına, fedakarlık adına çok güzel dersler bırakmışlar...
2022 171. kitabı
#seldaokudu #feragat Hiçbir yalan sonsuza dek gizli kalmaz değil mi? Ne demişler yalancının mumu yatsıya kadar yanar Bir de arkadaş seçimi gerçekten çok önemli Afra ve Pınar ile bir yolculukla ne dersiniz? İki yakın arkadaş ve iki apayrı karakterler. Ama çok da iyi anlaşıp kendilerini kardeş gibi görürler. Ama işler bir noktadan sonra bambaşka bir boyut alır. Afra güzel ve vurdumduymaz uzun süre tek sevgilisi de Cüneyt 'tir. Bir dargın bir barışık devam eden ilişkilerinde onu destekleyen Pınar olur. Pınar o daha çok küçükken babası, annesi ve ablası ile onu bırakıp gitmiştir. Üstelik öyle bir ile gitmiştir ki annesi Nesibe hanım yıkılmış ama aynı zamanda da çocukları için ayakta kalmıştır. Ablası Yasemin'in ise dünyası bambaşkadır. Nesibe hanımın anlamadığı ise iki kızının da Afra'ya olan düşkünlüğüdür. Bundan pek hoşnut da değildir çünkü onu rahatsız eden bir şeyler vardır. Afra son zamanlarda bir değişir bunun sebebini anlaması ise uzun sürmez ona bu süreçte yardım eden ise Yasemin olur. İstanbul'a taşınma kararı alırlar. Pınar ise dışlandığını düşünür. Bunun için ise başka bir planı vardır. Onu yok sayıyıyorlar ise o da onları yok sayacaktır. Öğrendiği sırrı ise Cüneyt'e bambaşka aktarır. Pınar'ın bu yaptığı arkadaşının hayatını değiştirir. Afra için hayat ise ona sunulan hediye ile güzelleşir. Ama hep bir eksik yanları vardır. Bu eksik yanın tamamlanması için de gerçeklerin gün yüzüne çıkacağı günün gelmesi gerekmektedir. Tabi sizin de okumanız gerek. Aile,arkadaşlık ve aşk bağlarını güzel dile getiren bir kitaptı. Ama upuzun paragraflar beni yordu. Ve de birden yedik yıl sonraya gitmesi de beni üzdü ben o arayı da okumak isterdim. Keşke birden kestirilip bitirilmeseydi.
2022 41. kitabı
Pınar ve Arza iki yakın arkadaş.Pinar bu hikayenin hayalperest ve hırslı tarafıyken Arza ise tam tersi gerçekçi ve akışına bırakan tarafı. Pınar babasının küçük yaşta komşuları ile kaçmasından sonra annesi Nesibe ve ablası Yasemin ile bir hayat kurmuştur. Arza ise problemsiz bir ailede güzel şartlar altında büyümüştür. Herkesin bir imtihanı vardır bu hayatta.. Nesibe'nin imtihanı Asiye, Asiye'nin imtihanı Seymen Usta, Yasemin'in imtihanı ise Afra.. Bu iki kadının da en büyük imtihanı da Cüneyt olmuştur. Minik Dolunay ise herşeyden habersiz babası ile kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklemektedir. Bu kitap hırslarına ve duygularına yenilip en yakın arkadaşından olan Pınar ve acısını kalbine gömüp kızı ile yeni bir hayata kucak açmak isteyen Afra'nın hikayesi. Bu hikayede kazanan kim olacak dersiniz? Cevabı için buyrun kitabı okumaya -- İnsanı kısa sürede etkisi altına alan merakla kendini okutan bir kitap önerisi ile geldim. Günlük hayatta kullanılan akıcı bir dil ile yazılmış,çevremizde fazlası ile gördüğümüz karakterlerden oluşan,sonunu merakla bekleyip çeşitli olumlu olumsuz teoriler ürettiğiniz kolay okunan ve bir solukta biten bir kitaptı. İçerisinde fazlası ile empati öğeleri barındırıyor o karakterden o karakterin ruhuna doğru savruluyorsunuz. İlk başta uzun paragraflar beni korkutsa da paragraf içeriklerini okudukça anlamlı hikayeler ve sorgulamalar mevcuttu yani korktuguma değmedi aksine altı çizili bir çok alıntı çıktı ortaya. Bu hayatta asla yapmam dediklerimizi şartlar gereği yapmak zorunda kaldığımız ve sevdiklerimiz için nelerden FERAGAT edebilecegimizin ispatı niteliğinde. Pınar ve Arza..Birbirine bu kadar zıt iki farklı karakterin Cüneyt yüzünden kopan hikayesi beni fazlası ile
1000k
2022 39. kitabı
#feragat /40/ ️ @melisacetink Kırmızı Balon Yayınevi @analikizli.kitap Bir insan kendisi için güzel dualar ederken,karşısındakini üzeceğini hesaba katmazsa,duası kabul olabilir miydi? Merhabalarrr Sizlere acaba ne oldu diyerek son sayfasına kadar merak ederek okuduğum bir kitap ile geldim. Tahminlerde bulundum ama ters köşe oldum. Sonunun adaletli ve mutlu bitmesi alışılmışın dışında olduğu için olsa gerek. Biz bu kitabı gene Funda Keskinsoy ve @baygunun_kadrajindan ile birlikte okuduk. Tabi ben kaplumbağa onlar tavşan Up uzun paragraflardan oluşan,sayfa sayısı az ama içeriğinde verilen iletilerin güzel olduğu bir kurgu. Yazarımızın kendine özgü anlatım tarzı olduğundan;tam olayların içerisinde okurken,kurgunun analizlerini yapmış olması hikayeyi merak etmemi ve sabırsızlanmamı sağladı. Bu analizler kendi duygu düşüncelerinden oluşan kişisel gelişim tadında okura yön veren açılımlardan oluşuyor. Ayrıca kurgunun olay örgüsüne daha yakından ve çıplak bir gözle farklı pencereden bakarak düşünme imkanı sunmuş. Birazcık ta okuruyla daha samimi olmaya,içtenliğe ve sıcak yaklaşıma... Anlatimda yer yer havada kalan bölümler,hızlı geçişler ve kopukluklar vardı. Ilk kitap gelişime,başarıya önü açık bir kalem. Yazarımızın sağlıklı yaşam yaklaşımına hayran kaldım ne güzel ifadeler kullanmış aktarımı oldukça iyi ve satır aralarına gizledikleri muhteşem. Ehh birazcık feministlik hissedince bende duygular tavan Afra ile Pınar iki yakın arkadaş,birbirinden tamamen ayrı karakterler ve yaşam şartlarına sahipler. Bu iki arkadaş ve ailelerinin yaşayarak deneyimledikleri gönül ilişkilerine,aile kavramına,arkadaşlık ve kardeşlik bağlarına,dostluk ve ihanetin acısına tanıklık edeceksiniz... Kitapla ve Sevgiyle Kalın
2022 54. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2022 17:43
#okudumbitti #feragat ~Alıntılar~ "Yaşamın acısı da şefkati de öyle büyüktür ki, anlamamız için nefesimizi tutmamız ve ardından derin bir nefes almamız yeterlidir. Kaçtığımız, korktuğumuz, ertelediğimiz her deneyim, içimizde tuttuğumuz nefestir. Biz tutmaya devam ettikçe acı verir ve bizi zehirler. Deneyimlemeye açık olduğumuz her şey ise taze bir nefestir. Öyle ki; devam edebilmemiz için en ihtiyaç duyduğumuz şeydir." "Ve biz yine bir kış geçireceğiz; Büyük öfkemizin içinde ve mukaddes ümidimizin ateşinde ısınarak.." Merhabalar Bugünkü kitabım güzel bir hikaye olan #feragat kitabından bahsedeceğim. Yazarın ilk romanıymış ben de yeni tanıştım. Afra ve Pınar ile çıkacağımız bu yolculukta dostluğu,ihaneti ama her şeye rağmen deneyimlemeye değen hayatların farklı yönlerini göreceğiz.Afra ve Pınar can ciğer iki dost.Birbirlerinden de çok farklı karakterler olmasına rağmen çokta iyi anlaşan bir ikilidir.Nesibe Hanım ise eşinin ve en yakın arkadaşının ihanetinden sonra, kendini kızları Pınar ve Yasemin 'e adamıştır. Bana göre bu ayrılıkta en büyük darbeyi Yasemin almıştır.Afra bir dargın bir barışık sevgilisi Cüneyt ile beraberliklerinde en büyük destekçileri Pınar'ı yanında bulur.Ve hayat onları hiç düşünmedikleri bir dönüm noktasına getirir...Siz hiç sevdiğiniz bir insan tarafından hayal kırıklığına uğradıniz mı?Eğer ugramadiysaniz çok şanslısınız demektir.Peki sevdikleriniz için ne kadar hayatınızdan feragat edebildiniz?..Bu feragat deney şey nedir? Bunların cevaplari hepsi kitapta. Aile bağlarını ,aşkı,arkadaşlığı yalın ve akıcı bir dille kaleme alınmış bu romanı okumanızı tavsiye ederim. Sevgiler️ #bookphotography #bookstagrammer
2022 88. kitabı
"Eskimek ne güzel eksilmedikçe." Nazım Hikmet. Selam arkadaşlar‍️ Bugün sizlere kalemiyle ilk defa tanıştığım Melisa Çetin'in #Feragat kitabıyla geldim. Kitabımız yazım dili oldukça akıcı yerinde kullanılan sıkmayan betimlemeleri ile rahat bir okuma sağlıyor. Kitabımız da iki ana karakter Afra ve Pınar üzerinden daha çok kadınların hayatta ki feragat dünyasını ele alıyor. Neyden vazgeçmedi ki kadınlarımız kimisi eşinden,kimisi ailesinden, kimisi çocuğundan kimiside aşkından vazgeçti kimisi dostluğuna hayatını değiştirdi. Kimisi de cinsel tercihleri yüzünden toplumdan feragat etti. Kadın dünyasında kadının kadına yaptığını kimse yapmadı bazen kötü bazen iyi, acı ve tatlı yanlarıyla birbirine destek olmuş kadınların hikayesini görüyoruz. Sonuçta Dostoyevski'nin dediği gibi "Zira hepimiz yaşamla bağını az ya da çok kaybetmiş, kör topal idare eden insanlarız." Ben bir erkek olarak kitaptan güzel çıkarımlar edindim. Ve beğenerek okudum. Bu güzel kitabı sizlere kesinlikle tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar ‍️
2022 31. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2022 00:00
31/80 Afra ve pınar ile yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? İki arkadaş birbirlerine yoldaş olan Afra ve Pınar... Afra'nın vazgeçemediği Cüneyt... Yıllar geçerken olacaklardan kimsenin haberi yoktu. İki arkadaşın dostluğu farklı bir boyuta giderken, Afra'nın vurdumduymaz olan sevgilisi Cüneyt'in farklı bir hayata yönelmesi... Neler oldu dersiniz? Nesibe hanımdan bahsetmezsem olmaz.. yasemin ve pınar onun iki gözbebeği... Kocasının onu terk edip gitmesinden sonra tamamen çocuklarına adamıştı kendisini. Hep kızı Yasemin 'i suçlamıştı kocasını ilk göz ağrısından kıskanmıştı. Asiye hatuna da çok kızdım kitabı okurken. Ama sonlara doğru üzüldüm haline. Neyse daha fazla yazarsam okumanıza gerek kalmayacak. Neler olmuş neler bitmiş ? Buyrun sizler de okuyun. ️ Arkadaş seçiminin çok önemli olduğu, kendi ayaklarının üzerinde durduğun sürece herşeyin üstesinden gelebileceğini çok güzel bir şekilde dile getirmiş yazarımız. Çabaladığın şey her ne ise, sonucu ne olursa olsun denemediğin şeyden katbekat iyidir. Aktif olmak ruhu dinç tutar. Amaçlar insanı yaşama bağlar. İşe yaramak ender bir histir. İşe yaramak için çabalamak ise erdemdir. Erdemli insanlar uğruna dönüyor bu dünya... Şehirlere küsebilir miydi insan? Doğup büyüdüğü, aşık olduğu şehrin toprağına,suyuna,havasına bile küsmüştü Afra. Aşık olduğu adamın varlığına bile küstüğü gibi... @analikizli.kitap moderatörlüğünde @melisacetink in kaleme almış olduğu #feragat kitabını çok güzel bir grupla okudum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ️ #dfambookclub #bookstagram #book #booklover #bookphotography #keşfet #bookstagrammer #bookshelf #bookworm #bookporn #booksbooksbooks #bookstore #bookclub #bookcommunity #bookobsessed #booknerd #bookaddict #bookreview #bookgram #booklife#bookblogger #bookgeek #kitap #instagram
Feragat
2022 38. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2022 09:58
"Zamana maruz kalan herşey gibi duygular da olgunlaşır, değişir. Ölüm acısı hafifler, aşk sandığımız duygular tükenir. En kinli, inatçı duygu olan nefret bile zaman aşımına uğrar." Hayatta en yakın dostunuz tarafından hayal kırıklığına uğradınız mı? Eğer uğramadıysanız ya çok gençsiniz ya da çok şanslısınız bence. "Feragat" aslında bu duyguları çok iyi anlatan bir hikaye. İki kadın Afra ve Nesibe. İkisi de en yakın arkadaşları tarafından sevdiklerinden oldular. İhaneti, dostluğu öğretiyor bu iki kadın bize. Ve tabi kadının gücünü. Konuyu anlatıp büyüyü bozmak istemiyorum. Ama gerçek bir feragat öyküsü okudum diyebilirim. Her zaman iyilik ya da iyi olan kazanır, ben öyle düşünüyorum. Bu hikaye de neyse ki böyle bitiyor. Kitabın bir diğer güzelliği ise her bölümde yaşanan duygular ile ilgili yazarın bir nevi kişisel gelişim niteliğinde eklediği notlar. Bunları okumak çok keyifliydi.