Enerjiyi Yakalayın ve Potansiyelinizi Ortaya Çıkarın

Aralık 2012
Epsilon Yayınları

·100 syf.·
2017 1. kitabı
Hayatla mücadele konusunda kendine olan inancını kaybetmişti. Duvarlarını kendine dair inançsızlığının oluşturduğu bir hapishane yaratmıştı. Mary Jane, tam olarak bu durumdayken sihirli elleriyle hayatına dokunan bir insan belirir ve onu bu yılgın halinden çekip çıkarır. Umutsuz ev kadınları tarzında bir ofis ve Seattle Balık Pazarı ekseninde dönen bir olay kurgusu. Seattle Balık Pazarındaki mutlu balıkçılardan etkilenerek oluşturulan kitap kocaman bir Balık Felsefesi yaratabilecek konumda. Özellikle iş dünyası adına okunması gereken kitaplar arasında yerini alıyor. Yaratıcılık, tutku, esneklik, içtenlik… Kitap üzerinde yanyana gördüğüm en güzel 4 kelimeydi.
İlişkiler
Balık Değil, İnsan Hikâyesi
2026 1. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2026 01:24
Fish! Balık’ı elime aldığımda karşıma çıkacak şeyin klasik bir kişisel gelişim kitabı olduğunu düşünmüştüm. Sayfalar ilerledikçe fark ettim ki bu kitap bana iş hayatını değil, insanın kendi hayatına karşı takındığı tavrı anlatıyormuş. Bir balık pazarının gürültülü tezgâhları arasında başlayan hikâye, aslında hepimizin iç dünyasına açılan sessiz bir kapıymış. Kitabı okurken en çok Mary Jane’in çaresizliği dokundu bana. Her sabah aynı koridorlardan geçen, aynı masaya oturan, aynı işleri yapan ama her geçen gün biraz daha tükenen insanların hikâyesi yabancı gelmedi. Çünkü hepimiz hayatımızın bir döneminde o “toksik enerji çöplüğü” denilen yerde bulunmuşuzdur. Bazen bir okul sırasının başında, bazen bir ofis masasının arkasında, bazen de kendi zihnimizin karanlık bir köşesinde… İşte bu yüzden kitap yalnızca bir işyeri dönüşümünü anlatmıyor; insanın kendi içindeki küskünlüğü, yorgunluğu ve umutsuzluğu dönüştürme mücadelesini anlatıyor. Fish! bana bir gerçeği hatırlattı: Hayat çoğu zaman bizim başımıza gelenlerden değil, onlara hangi gözle baktığımızdan ibaret. “Tutumunu seç” ilkesi kitabın sayfalarında yazılı duran bir cümle değil, adeta insanın omzundan tutup onu silkeleyen bir çağrı. Çünkü bazen değiştiremediğimiz şeyler vardır; fakat onlara karşı duruşumuzu değiştirmek her zaman elimizdedir. Yaşamın rüzgârı hangi yönden eserse essin, yelkeni nasıl açacağımıza biz karar veririz. Kitabın “oyun” kavramına yaklaşımı ise beni en çok düşündüren bölümlerden biri oldu. Yetişkin olmayı çoğu zaman ciddiyetle, ciddiyeti de mutsuzlukla karıştırıyoruz. Oysa balıkçılar bana şunu fısıldadı: İnsan işini severken de başarılı olabilir. Gülmek disiplinin düşmanı değildir; aksine bazen verimliliğin, yaratıcılığın ve dayanıklılığın gizli kaynağıdır. Sayfalar arasında dolaşırken,
2016 55. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2016 00:00
Kitap kısacık ama anlattıkları, verdiği mesaj gerçekten uzun. Özümseyerek herkesin okuması, hem özel hayatında hem de iş yerinde uygulaması gerekir. Şuan günümüzde insalnlara, çalışma ortamlarına bakılırsa bir çok yerde toksik enerji çöplüğü olduğu görülebilir. Silkelenmeli, kendimize gelmeli, kendimizi işimize, evimize, ailemize vererek, ilgili ve hazır olmalıyız, etrafımızdakilerin günün gün etmesine katkıda bulunmalı kısaca hayatı oyun haline getirmeliyiz. Okumanızı ve okutmanızı tavsiye ederim.
İlişkiler
2020 30. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2020 15:25
İş hayatında çalışkan, başarılı ve mutlu olan Mary Jane Ramirez özel hayatında birçok zorlukla tek başına mücadele etmekteyken şirketin pek de sevilmeyen bir departmanına terfi edilir ve maddi kaygılardan ötürü bu teklifi kabul eder. Defalarca yönetici değiştiren departmanı yola getirmeyi bir kez de Mary Jane denemelidir ve yolunun Lonnie ile kesişmesiyle yeni bir formülü işleme koyar. İş hayatındaki olumsuzluklarla mücadele ederken aynı zamanda iyi bir enerji ve mutlu çalışanlar elde etmeyi amaçlayan Lonnie'nin formülü aynı zamanda hayatın birçok noktasına da temas eder. Bilhassa sıkıcı iş hayatında yeni bir formül arayışında olanlar bu kitaba şans verebilirler.
2026 7. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2026 04:33
I enjoyed 'Fish' by Stephen Lundin and his co-authors. It’s a quick, uplifting read that uses a real fish market as a model to boost morale. The ideas, like choosing your attitude, being present, having fun, and making someone’s day, are really practical. If you want a little inspiration to brighten your workday, this book is a good pick.