Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Fütuhat-ı Mekkiyye 3

Muhyiddin İbn Arabi
Beklenen kitap çıktı! Sezonu Fütûhât-ı Mekkiyye´nin üçüncü kitabıyla açıyoruz. İbn Arabî´nin bu o­nsekiz kitaplık şaheserinin diğer kitapları da hızla Türkçe okuruyla buluşmaya devam edecek. Büyük Üstad ´Şeyhül-Ekber´ İbn Arabî´nin bu kitapta da kendini gösteren kuşatıcı kişiliği, sade bir dindarın yerine getirdiği ibadetler hakkında yapmış olduğu olağanüstü yorumlarla seçkin zekaların da dikkat ve takdirlerini cezbedecek nitelikte! Büyük mistik-sûfî düşünür İbn Arabî’nin şaheseri Fütûhât-ı Mekkiyye,’nin üçüncü kitabı çıktı!Kutsal topraklardan tüm insanlığa açılan bilgi ve hikmet fetihleri, ilk defa tam olarak başka bir dile çevrilerek yayınlanıyor! Doğu ve batı düşüncesinde derin izler bırakmış, mistik gnostik pek çok akımlara kaynaklık etmiş büyük düşünür İbn Arabî’yi ‘Şeyhü’l-ekber’ yani ‘En Büyük Üstad’ yapan bu topraklarda bizzat kendisinin el yazısıyla titizlikle korunmuş olan bu dev eser, o­n sekiz kitaplık bir seri halinde Litera Yayıncılık ‘literalliği’ ve kalitesiyle yayınlanmaya devam ediyor. Endülüs’ün (İspanya) güney doğusundaki Mürsiye şehrinde 1165 senesinde doğan İbn Arabî, Endülüs’ün tanınmış ve bazı üyelerinin sûfî olduğu soylu bir aileye mensuptu. İlk dînî tahsilini, önce Lizbon’da, ardından Endülüs’teki en büyük tasavvuf merkezlerinden İşbiliyye’de tamamladı. Burada yaklaşık otuz sene kalmış ve genç yaşında Kurtuba’ya gitmiş, orada bu esnada şehrin kadısı olan filozof İbn Rüşd ile karşılaşmıştır.1201 senesinde Endülüs’ten ayrılmış, hac görevini ifa etmek için Doğu’ya gitmiş, bir daha da geri dönmemiştir. Mısır’a gitmiş, fakat Mısırlıların gelişinden hoşnut olmayışı nedeniyle burada uzun süre kalamamıştır. Mısır’dan ayrılınca, Kudüs, Mekke, Hicaz ve Bağdat; Malatya ve Konya gibi Anadolu’nun bazı şehirleri başta olmak üzere Doğu’nun çeşitli şehirlerini dolaşmıştır. Sonra, vefat edinceye kadar yaşadığı Şam’a yerleşmiş, 1240 yılında, Kasım ayının o­naltısı cuma günü vefat etmiş, Kasiyun dağına defnedilmiştir. Başlıca eserleri şunlardır: Fusûsu´l-Hikem, İnşaü’d-Devair, Tedbiratü’l-İlahiyye, Et-Tecelliyât ve Tercümanü’l-Eşvak.Çağını ve sonrasını tüm düşünsel-inançsal farklılıklarıyla kuşatabilecek büyük ve engin bir teoriyi coşku dolu üslubuyla sunan İbn Arabî’nin Türk okurlarına da en geniş ve evrensel düzeyde hitap edip zenginlikler katacağı inancıyla bu büyük proje hayata geçirilmektedir.
Yazar:
Muhyiddin İbn Arabi
Muhyiddin İbn Arabi
Çevirmen:
Ekrem Demirli
Ekrem Demirli
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 55 dk.Sayfa Sayısı: 456Basım Tarihi: Eylül 2006Yayınevi: Litera Yayıncılık
ISBN: 9799756329305Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
456 syf.
10/10 puan verdi
Serinin üçüncü kitabında temizlik ve namaz konu başlıkları ele alınmış. Fıkhi hükümler, bâtınî manalarıyla birlikte okuyucuya verilmiştir. Yine Şeyh'ül Ekber'in derin bilgi deryası okuyucunun karşısına çıkmaktadır.
Fütuhat-ı Mekkiyye 3
Fütuhat-ı Mekkiyye 3Muhyiddin İbn Arabi · Litera Yayıncılık · 200624 okunma
Reklam
456 syf.
10/10 puan verdi
Şeyhlerin Şeyhi derler
Muhyiddin İbn Arabi
Muhyiddin İbn Arabi
için: bu eser serisi uzun bir seridir, en derin fıkhi bilgiler, kuran tefsiri ve hadis tefsiri gibi içinde barındırdığı çok konu vardır, bu anlamda tam bir ilmihal kitabı olarak da yararlanılabilir. Bu serisinde ise daha çok namaz üzerinde ağılıklı durulmuş ve günahlar, temizlik meselelerde işlenmiştir. Diğer serileri de Allah nasip ederse başlayıp kısa sürede bitirmek istiyorum.
Fütuhat-ı Mekkiyye 3
Fütuhat-ı Mekkiyye 3Muhyiddin İbn Arabi · Litera Yayıncılık · 200624 okunma
456 syf.
·
Puan vermedi
Müellif; tam adıyla Muhyiddîn Muhammed bin Ali bin Muhammed el-Arabî el-Hâtimî et-Tâî olan Muhyiddin İbnü'l-Arabî (1165 - 1240) Şeyhü'l Ekber unvanı ile de bilinir. Kısaca el-Fütûḥât olarak da anılan eserin tam adı el-Fütûḥâtü’l-Mekkiyye fî maʿrifeti’l-esrâri’l-mâlikiyye ve’l-mülkiyye’dir. Eser 1201-1231 yılları arasında tamamlanmış olup, müellifinin "sifr" adını verdiği 37 kitaptan oluşmaktadır. Eser kendisinin açıkça belirtti üzere Mekke'yi ziyaretinde kendisine gelen ilhamlar doğrultusunda hazırlanmıştır. Üçüncü cilt yazarın sifir/sifr adını verdiği beşinci ve altıncı kitapları kapsamaktadır. Âlem, gayb âlemi ve görünen âlemi olarak ikiye ayrılır. Allah keşif veya düşünce yoluyla varılır, diğer insanlar taklitçidir. İlahi isimlerden bazılarının yaratılış talebinde bulunduğu (rab-merbub), varlık sahasına Nefes-i Rahmani ile ortaya çıkışları, bir-çok ilişkisi, isimlerin mertebeleri gibi konular, kelime- tevhidin anlamı, temizliğin sırları, namazın tasavvufi yorumları ele alınan konulardan bazıları.
Fütuhat-ı Mekkiyye 3
Fütuhat-ı Mekkiyye 3Muhyiddin İbn Arabi · Litera Yayıncılık · 200624 okunma
456 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Fıkıh Tasavvuf
Muhyiddin İbnul Arabi'nin 18 ciltlik Futuhat-ı Mekkiyye kitabının 3 , 4 ve 5. Cildini Fıkıh bahsine vermiş .3. Cildde Cennetin menzilleriyle başlamış , Şeriatın Sirlariyla devam edip Fıkıh bahsine Sularla ilgili hükümleri ele almakla( Temizlik) başlamış , Abdest ile devam etmiş (Her bir azayı yıkamanın gerekliliği , sebepleri ve faziletlerini tek tek açıklamış ), Hayız , Teyemmüm, Necaset Türleri İstibra , İstinca , Namaz Vakitleri , Namazın kılınışı (gerekleri , her hareketin sırları, faziletleri) ,Avret Yerleri , İmam ve Cemaat hükümleri ile bu cildi tamamlamış . Spor yapar gibi değilde , kulluk ve hakka yakınlık için Fıkıh öğrenmek isteyen , yada bu tür sorulara muhatap olan ehl-i Fıkhın okuması gereken bir cilt
Fütuhat-ı Mekkiyye 3
Fütuhat-ı Mekkiyye 3Muhyiddin İbn Arabi · Litera Yayıncılık · 200624 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.