Gabriel Arafta

Gabriel's Rapture
Sıralamalar

2021 1755. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2021 20:31
İlk kitabı tercih etsem de fena sayılmazdı. Hele hele 50 ton kitaplarıyla karşılaştırınca başyapıt olur. Kitap akademik olarak dolu ama yazarın kurgulayıcılığı çok yavan. Yine de Gabriel en iyi aşık olan adamlar listeme adını yazdırdı...
2020 4. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2020 22:24
Gabriel Arafta'da insanüstü mükemmellikte bir erkek arkadaş figürü var karşımızda. Öyle ki yazar Gabriel'in ayaklarına dahi değinmeden geçememiş. Sürekli verici, sürekli fedakar, sürekli özverili... Eski benliğinin bencilliğinden uzaklaşmak için fedakarlık ve vericilik olayını fazlasıyla abartmış bir Gabriel... Kulağa çok cazip ve sevimli gelse de Gabriel'i sürekli olarak Julia'ya hizmeteden mükemmel bir varlık olarak görmek biraz rahatsız etti açıkçası. Keşke Julia'yı da Gabriel için küçük süprizler yaparken görebilseydik, o zaman eşit olabilirlerdi. Kitabın tamamı boyunca Julia beni çileden çıkardı resmen, özellikle de soruşturmadaki acemice ve aptalca (bu kelimeyi karşılayacak daha kibar bir şey bulamadım) davranışlarıyla. John'un "Saf olduğunu biliyorum ama aptallığının derecesi nedir?" sorusu (sf. 252) duygularımı dile getiren cümle oldu. Bu kadar saçma davranmasaydı, ilk kitaba nazaran daha az kırılgan oluşunun olumlu etkisi daha iyi hissedilebilirdi. Yine ilk kitaptaki gibi çok, çok güzel cümleler; paylaşmadan duramadığım alıntılar vardı. Romantizmin derecesi artmıştı. Edebi eserlere ve sanat eserlerine bolca yer verilmişti, okumayı kesip onları incelemek bir zevkti. İsmen bahsedilmese de karakter davranışlarından da hissediliyordu. Örneğin, Gabriel'in ayrıldıktan sonraki ilk görüşmelerinde yağmurun alında ağacın arkasından çıkması Uğultulu Tepeler'deki Heathcliff'in bekleyişini hatırlattı. Julia'yı "Benim tatlı, tatlı kızım" diye sevmesi Romeo'nun Juliet'e seslenişi gibiydi. Bu tarz yrıntıları yakalamak eğlenceliydi. Paul'a gerçekten üzüldüğümü belirtmeden geçemeyeceğim. Ona daha fazla yer verilmesi iyi olmuş, umarım bir sonraki kitapta onu da mutlu görürüz.
2020 58. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2020 16:48
| Gabriel Arafta ~ Sylvain Reynard | . Daha önce serinin ilk kitabı Gabriel’in Cehennemi kitabının yorumunu paylaşmıştım. Biraz aşağılarda bulabilirsiniz. Şimdi ikinci kitabımızla serüvenimiz devam ediyor. İlk kitapta kuralları, duvarlarını yıkıp bir araya gelen karakterlerimizin aşkı doludizgin devam ediyor. İlk kitap olayların girişi ve sindirilmesi açısından daha yavaş ilerlemiş olsa da bu kitapta her şey daha sürükleyici daha da akıcıydı. Tabii ilişkileri de daha da yoğunlaşmış bir haldeydi. İlk kitaptaki çok çok az olan cinsellik sahneleri bu kitapta oldukça artıştı. Okurken bunu da göz önünde bulundurmanızı belirtmek istiyorum. İlişkilerine bağlılıkları, kendilerini Dante ve Beatrice olarak tasvir etmeleri ve tabii bolca entrika da vardı. Üniversitedeki hoca ve öğrenci ilişkisi etik sayılmadığı için beraber yaptıkları o etkileyici İtalya gezisi – ki bu konuda çok fazla konuşabilirim uzatmak istemiyorum- dönüşünde akademik anlamda zor günler yaşamaya başlıyorlar. Kıskanç insanlar, eski sevgililer, ikisinin de geçmişini sarsan insanların yeniden güz yüzüne çıkması derken aksiyon hiç eksik olmuyor. Gabriel bakalım efsanedeki gibi mi davranacak? Beatrice’ni yanında tutmaya mı çalışacak onu bırakacak mı? Yapılan alıntılar entrika seven biri olarak o araya giren pis fesat karakterler kitaba aşırı sürükleyicilik katmıştı. Christina senden nefret ediyorum! Bu kitapta bolca karakter çıkacak karşımıza ama ben hepsine tek duygu hissettim Gabriel bazı yerlerde bana saçımı yoldurttu diyebilirim. Minik tavşanım Paul. Onu alıp sarıp sarmalamak istiyorum. Aşırı tatlısın be Hayat Julia ve Gabriel’i bakalım hangi noktaya getirdi ve Gabriel’in Cenneti’nde neler olacak bolca meraktayım. Kızlarla bayram sonrası seriye devam edeceğiz. Son kitabın yorumunda görüşmek üzere.
2021 25. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2021 18:54
Zaman zaman canım çekiyor seriden bir kitap okumak. İlk kitabı yine yakın zamanda okuyup yorumunu paylaşmışken ikinci kitap içinde yazmam paylaşmam kitabın giybetini sizinle yeniden yapmam gerektiğini hissettim. Ve işte, buradayım. Gabriel sever bir kişilik olarak seriyi kaç kere okumuş olsam da yine dönüp başa okuyabilirim. Gabriel benim en sevdiğim erkek karakterler listemde ilk on içinde yer alan bir bey, ona olan sevgim bambaşkadır benim. Sadeve benim için olmadığına da eminim, iç dünyasındaki karanlığı çok da güzel kamufle ediyor profesör beyciğimiz. Kendinden emin, duruşu sağlam, istediği her neyse onu elde edecek kadar özgüvenli, yakışıklı, başarılı, çok güzel gülüyor bir de ve şey bakışları da çok iyi... öhhöm, ne diyordum. Evet, Gabriel, iyidir kendisi. İlk kitap kadar sevmediğim Gabriel Arafta kitabında (elbette ki Julia'dan falan kıskanmıyorum adamı, o ne biçim yakıştırma.) tam olarak ismini koyamadığım bir şeyler eksik. İlkindeki o heyecan tam yoktu gibi. Aldığım keyif aynıydı ama heyecanım bir tık alttaydı. Belki de bu şeye benziyor, yemekten keyif aldığımız çok sevdiğimiz bir yemeği yerken, bir süre sonra tadında bir şeyler arar ama bulamayız. Belki de ben de o oluyordur, kim bilir. Maceranın devamında çiftimizin birbirlerine olan bağları güçleniyor ama aşkları çetin bir sınava tabi tutuluyor. Birinin eğitmen bir diğerinin öğrenci olduğu okulda ilişkilerini saklamaları çok zor oluyor. Gizli görüşmeleri ortaya çıkar üniversite yönetiminin katı kurallarına karşı geldiklerinde ceza alıyorlar. Birbirlerine olan sorumlulukları ve aşkları sınanırken cezayı çeken kişinin kendi olması gerektiğini savunarak suçu üstlenmeleri onları daha zor durumda bırakırken, şans onlardan yana olarak paçayı kurtarıyorlar. Aralarına küçük küçük kara bulutlar girmesiyle ayrı
2024 18. kitabı
Okunma: 12 Mart 2024 22:09
Herkse selam Herkes kötülüğün nereden geldiğini, neden dünyanın başına bela olduğunu bilmek istiyor. Neden hiç kimse iyiliğin nereden geldiğini sormuyor? İnsanlarda müthiş bir zalimlik yeteneği var. Beni ancak, sevmekten vazgeçtiğin zaman kaybedersin. Yazarın ikinci kitabıyla karşınızdayım. Gelelim konusuna. Profesör Emerson ve Julien sonunda kavuşurlar. Fakat bu sefer uğraştıkları şeyler bambaşkadır. Tatil dönüşü yaralarını sarmaya çalışırlarken de üniversitenin onlara yönelttiği cezalardan aklanmak için bu arada Emersonun geçmişinden kurtulmak için uğraşlarda bulunurlar. Bana görede fazla kırılgan olan Julia Emersonun geçmişine takıntısı ve bu olaylardan kurtulmaya yardım etmeyişi beni ara ara delirtti. Sonrasında Julia ve Emerson üniversite tarafından bir çok suçlama ile suçlandı ve bunun da sonunda hallettiler. Bu arada romantizmide unutmadılar tabiiikiii. Şimdiden iyi okumalar dilerim #okudumbitti #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #okudumyorumladım
2015 32. kitabı
ilk kitabından daha çok beğendim ve anladım.ilk kitaptan sonra Dante'nin ilahi komedyasını okuduğum için belki bu kitabı anlamak daha kolay geldi,malum Gabriel Dante uzmanı ve sürekli Dante ve Beatrice 'den bahsediliyor kitapta. İlk kitapta Gabriel ve Julienne öğretmen-öğrenci ilişkisinden dolayı birlikte değillerdi.2.kitap 1.kitabın bittiği yerden başlıyor,yani çiçeği burnunda çiftimizin İtalya seyahatinden.işte artık birlikteler çünkü Julienne artık Gabriel'in öğrencisi değil ,onlarda bir tehlike yok diye düşünüyorlar ama işin aslı öyle değilmiş meğer..olaylarlar dozundaydı ve bolca iç hesaplaşmalara yer verilmişti.Gabriel' e ilk kitapta sinir olmuştum ama bu kitapta bayıldığımı itiraf ediyorum :)
2021 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 14:51
Cıvık cıvık bir aşk hikayesi... Okurken neden okuyorum bu kitabı diye kendime hakaretler ettim. Ne kazandırdı, ne öğretti derseniz hiç bişey söyleyemem. Dante ve Beatrise hakkında bilginiz varsa belki, ama hiç bir bilgisi olmayan benim gibi insanlar anlatılandan hiç birşey anlamayacaklar... Eğer ergen değilseniz kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir kitap...
2021 3. kitabı
Ikinci kitapta ilişkilerini gizli yaşamaya çalışan çiftimizin neler yaşadıkları anlatılıyor. Güzel diyebilirdim ama bir noktadan sonra sıkıcı bir aşk hikayesine dönüştü. Tadında bitirilmeliydi bence. Iyi okumalar:)
2021 11. kitabı
serinin ikinci kitabı ve işler giderek değişiyor :) Açıkçası bazı yerlerinde sıkılıp bırakmıştım ve neredeyse haftalar sonra devam ettim. Keşke bırakmasaydım işler bir anca hızlanmaya başladı, bunun filmi var mı bilmiyorum. İlk kitabın filmi vardı.

Sylvain ReynardYazar · 5 kitap
Özellikle acı, seks, aşk, inanç, ve itfa - Ben bizi insan durumun yönlerini keşfetmelerine yardımcı olabilir yolu edebiyata ilgi duyuyorum.Benim en sevdiğim hikayeler, yeni ve heyecan verici bir yere fiziksel yolculuk, ya da o kendisi / kendisi hakkında bir şeyler öğrenir hangi bir kişisel yolculuk ya karakteri bir yolculuğa aldığı olanlardır. Ben de bir hikaye anlatmak için ya da belirli bir karakterin özelliklerini aydınlatmak için kullanılabilir, sanat, mimarlık ve müzik gibi nasıl estetik unsurları ilgileniyorum. Benim yazıda, ben itfası, af ve iyilik dönüştürücü gücü temaları ile bu unsurların hepsi bir araya getirir. Ben şu hayır hakkında bilinçlendirmek için bir yazar olarak benim platformu kullanmayı deneyin: Şimdi Uyku Vakfı, WorldVision, Alex'in Limonata Standı ve Covenant House Me Down Lay