Nisan 2017
Yabancı Yayınları

2023 19. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2023 18:05
Kitabı az önce bitirdim ve biraz fazla tepkiliyim. Bu yüzden incelemem kitabı okumak isteyenlerin beklentisini düşürebilir lakin spoilerlı olmayacak. Şimdi ilk kitabı bitirdiğimde (Buzdaki Kız: 8/10 vermiştim ve katilin ortaya çıkışına kadar güzel giderken, katilin tahmin edilebilir oluşundan kaynaklı beni şaşırtmamış ve bir polisiyeden beklediğim gerginliği asla hissettirmemişti) ilk kitabı bitirdiğimde dedimki ikinci kitap kesin daha iyi geliyor. Çünkü yazarın ilk polisiyesi falan filan. Ancak arkadaşlar öyle değilmiş. Yazarın tarzı, anlatımı, kurguyu ele alışı bu şekildeymiş ve maalesef ben bu durumu beğenmedim. Vazgeçtim, incelemem birazcık spoilerlı olacak. Dikkat!! Şimdi ilk sayfayı açtım, bismillah katilin cinsiyetini anladım. Dedim kesin ileride farklı bir ters köşe gelebilir, devam! Bu arada kitap akıcılıkta fena değil, güzel ilerliyor. Sonra şunu fark ettim; ilk kitapta da ikinci kitapta da gerilim yok arkadaşlar! Sıfır ürperme, sıfır 'ayy ne olacak acaba??' deme, sıfır 'hadii beee!!' diye bağırma. Sonra dedim 'İpek devam et şaşıracaksın', ancak ben böyle dedikten sonra geçtiğim diğer sayfada da katili tanımaya başladık.. Yani kitapta okura katili tahmin etme hakkı verilmeden biz katili ilk başta tanıdık ve cinayetleri neden işlediğini okumaya başladık. Polisiye kurgularda genelde son sayfalarda açıklanan bu durumu biz en başından beri okuyor olduk. Bu durum bazı okurların çok hoşuna giderken benim sıkılmama yol açtı. Sonra yavaşça merakım, heyecanım düştü. Çünkü katil belli, olay belli, kurban belli. Bir tek dedektifin katili yakalamasını okuyoruz. Neyse son sayfalara geldim ancak onda da dedektife yapılan haksızlıklar beni sinirden küplere bindirdi ve öyle böyle bu kitabı bitirdim. Genel olarak son bir toparlayayım; Birincisi üzgünüm çünkü çok iyi bir kurgu
Polisiye / Gerilim
Erika foster
2020 2. kitabı
İnanılmaz güzel bir kitap tavsiye ederim , akıcı , heycanlı elinizden bırakamayacaksınız, buzdaki kız , gece avı , deein sular , 4. Kitabını araştırıyorum toplamda 6 seriden oluşuyormuş sanırım .
2020 3. kitabı
Bir serinin parçasıymış bu kitap, okuduğum zaman bilmiyordum. Dedektif Erika Foster bir cinayet ihbarı alıyor ve olay yerine gittiğinde, çıplak şekilde yatağa bağlanmış, başına poşet geçirilip boğularak öldürülmüş bir erkek cesetiyle karşılaşıyor. Bu vesileyle intihar poşeti diye bir şey varmış bunu da ek bilgi olarak öğrenmiş oluyoruz. Başka kurbanlar da oluyor ve bunların ortak noktası, hepsinin bekar ve yalnız yaşayan erkekler olması. Bir süre sonra dedektif, kendi hayatının da tehlikede olduğunu anlıyor. Ve av başlıyor.. Kitap katille empati yaptırıyor. Bakın öldürdüm ama neden öldürdüm cinsinden... Katili de seveceğiniz için buruk bir roman olduğunu düşünüyorum.
2022 62. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2022 18:21
Dedektif Erika Foster serisinin ikinci kitabı Gece Avı, temposu yüksek olay örgüsü, akıcı anlatımı ve davranışların altında yatan nedenlerin en ufak noktasına kadar açıklandığı konusu ile zihin yormadan okunan, okuma süreci keyifli kitaplardan.Katilin yaşantısının ve travmatik geçmişinin yaşanan olaylara paralel olarak verilmesi ile kitapta gizem ve sürpriz unsurları bulunmuyor. Bu sebeple sonunda şasırmaktan çok, acı dolu geçmiş yaşantıların sebep olduğu eylemlere yönelik empati duygusu ortaya çıkıyor. Londra Polis Teşkilatı'nda başmüfettiş olarak çalışan Erika Foster bir cinayet ihbarı ile harekete geçer. Başında bir poşetle boğulmuş olarak bulunan kişi, tek başına yaşayan, zengin ve güçlü bir doktordur. Kendisine dair herhangi bir iz bırakmayan zeki ve planlı bir katilin peşinde oldukları kısa sürede anlaşılır.Ancak katilin işi daha bitmemiştir. Kurbanlarını, aralarında hiç bir bağlantı bulunmayan güçlü, başarılı ve zengin erkekler oluşturmaktadır. Cinayet mahallerinde herhangi bir kanıt, katili işaret edecek bir ipucu bulunmasa da Erika Foster, üst yönetimin tüm engellemelerine rağmen bu gizemi açıklığa kavuşturma konusunda kararlıdır. Eylemleri takdir edilmeyen, yine de vazgeçmeden doğru olduğunu düşündüğü yolda ilerlemeye devam güçlü bir kadın karakteri yansıtan Erika Foster' ı yine keyifle okudum. Çok derinlik beklentisine girilmeden bir solukta okunan keyifli ve hareketli bir kitap arayışında olanlara önerimdir.
2022 71. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, gece avcısı ile tanışmaya hazır mısınız? Bakalım Erica katili yakalayabilecek mi? Yoruma bekliyorum. . Dedektif Erica yeni bir cinayet vakasının peşine düşmüştür. Maktül bir doktordur.Erica ve ekibi cinayeti çözmek için canla başla çalışırlar.Aradan 1 hafta geçer ve ekip ikinci cinayet vakası ile sarsılır. Bu sefer ki maktül televizyon dünyasından biridir. İki cinayetin işleniş şekli de aynıdır. Daha ilk cinayeti çözüme kavuşturamayan ekip ikinci cinayet ile hepten köşeye sıkışmıştır. Ama bu son olarak kalmayacaktır. Erica'nın karşısında onu telefonla arayabilecek kadar dişli bir katil vardır. . Katilin kurbanları ile arasında nasıl bir bağ var? Katil neyin intikamını alıyor? Erica bu cinayetleri çözmeyi başarabilecek mi? . Eveeet müthiş bir katille daha tanıştım. Öldürme nedenlerini düşündüm, okuyunca empati kurdum ve haklı dedim. Yalnız zekası muazzam güzellikteydi ki Erica'yı bile şaşırttı. Katil kendini zaten kitabın yarısında deşifre ediyor. O yönden heyecan duymadım. Bu kitap ilk kitaba göre biraz daha hafifti. Sonuna kadar gizemini koruyan kitapları daha çok seviyorum. Lakin merak unsuru beni yiyip bitirdi orası ayrı. Yeni başlayanlar için ideal bir polisiye ama benim gibi artık emekliliği yaklaşmışlar için tatmin edici olmaz.Fakat yazarın kalemi muhteşem onu göz ardı edemem ve her ne kadar katili öğrensem de "Acaba sonunda ne olacak?"diye sayfaları ardı ardına çevirdim. Erica'nın performansı her zaman ki gibi harikaydı. Cinayetleri çözmek için canla,başla çalıştı. Bakalım diğer kitaplarında ki katiller nasıl olacak?(Benim bu katil hayranlığım başıma bir gün bela açacak ta ne zaman olacak merakla beklemedeyim.) Dedektif Erica ile tanışmak ve olayları çözüme kavuşturmak istemez misiniz? Herkese keyifli
·384 syf.·
2021 53. kitabı
"Gece Avcısı sizi izliyorsa çoktan ölmüşsünüz demektir."ile başlayan bir serikatilli polisiye. Kurbanlarını erkeklerden seçiyor bu sefer Hepsi bekar ve hepsi kendi hayatı olan insanlar ama onları bağlayan ortak neden ne? Gecmişlerindeki sırlarla beraber kahraman Det.Erica Foster aydınlatıyor. Robert'ın kitapları çok heyecanlı, akıcı,sonuna gelmeden çözemiyorsun, ilk başta belli olup da sonra merak duygusunu öldüren olay örgüsünü polisiye roman olmaya inandıran kitaplardan değil.Bu seride hiçbiri öyle değil Neyse iyi okumalar
2025 27. kitabı
Basit bi seri katil romanıydı. Açıkçası buzdaki kızda da aynı hissetmiştim. Ben daha derinlikli ayrıntılı zekice yazılmış polisiyeleri seviyorum beni sarmadı. Tabi cinayet romanı sonuçta kendini okutturuyor.
2018 103. kitabı
Kitaba bayıldımm:DD Merak uyandıran, bir solukta okunabilecek harika bir gerilim romanı. Erika muhteşem bir dedektif ama katili daha çok sevdim sanırım.. Yani istediği tek şey sevilmekti, fazlası değil. Sonunun daha farklı bitmesini beklerdim. Yazarın diğer kitabı olan 'Buzdaki Kız' ıda en yakın zamanda almak istiyorum. Bunun kadar güzel olacağına eminim^^
Gece Avı - Robert Bryndza
2022 1. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2022 19:41
Yazara ve kitaba karşı başta baya önyargılı yaklaştım. Farklı tür polisiye gerilim kitaplarını okuyunca bu kitapta aynı duyguları yakalayamayacağımı düşündüm. Sebebi de ilk sayfaların bana sıkıcı gelmesi. Ama çok sonra yeniden okumayı denediğimde hikayedeki ince vuruşlar, bahsi geçen katilin psikolojik çözümlemeleri yazar tarafından insanı sıkmadan, zorlamadan ve daha en başından itibaren anlatılıyor olması. Kitapta insanı düşündürmeye iten çokça unsur var bana göre. Bir kadının daha çocukken seçemediği hayatı, o hayattan kaçmaya çalışırken karşılaştığı insanın ona yaptığı acımasızca muameleler ve hayatta kadınlara yönelik şiddeti erkek nezdinde bir sebebe bağlarken kadınların yaşadığı travmaların onun üzerinde etkisi, son olarak da kitapta geçen "Aslında erkeklerin tecavüz ya da cinayet suçlarını araştırdığımızda, bunun garipsenmemesini tuhaf buluyorum. Erkekler kadınlara tecavüz edip, onları öldürdüklerinde kimse onların bunun ardında bir 'neden' aramıyor sanki... Ama kadın aynısını yaparsa, toplumda devasa bir benlik arayışı peyda oluyor. Nedenlere, niçinlere dair sonsuz fikirler yürütülüyor." söylemi beni ciddi anlamda etkiledi. Bu tarz vuruşları da hoşuma gitti. Severek başlamadım ama keyifle ve heyecanla okudum o yüzden kitabı. Yazar bence iyi bir iş çıkartmış benim görüşüme göre.
2021 3. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2021 01:37
Bir polisiye romanını bitirmiş bulunmaktayım. Dedektif Erika Foster ile Buzdaki Kız kitabında tanıştım ve çok sevmiştim. Seriye de o yüzden devam etme kararı aldım ama kitabı elime alıp okuyamadığım için çok bölündü ve aralarda unuttum. O yüzden de okuyasım gelmedi açıkçası ama bu durum benimle alakalı muhakkak. Kitabın konusu, işlenişi, bir ordan bir burdan, bir şu ağızdan, bir bu ağızdan anlatılması güzeldi. Dedektifinde, kurbanında, katilinde ruh hallerini okumak zevkliydi ve kitaba olan ilgiyi artıyordu. Buraya bir +10 puan. Lakin belli bir süre ortalarında tıkanıklık olması kitaba olan ilgiyi düşürüyordu. Bu tarz kitaplarda heyecan her zaman korunmalı bence yoksa okunmuyor. Burdan da - 3 puan. Serinin son kitabı da elimde ama ne zaman okurum bilinmez. Okuyacak olanlara keyifli okumalar diliyorum. Okunmasa da olur bir kitap. Çok daha iyileri var...

Robert BryndzaYazar · 6 kitap
Robert, İngiltere'nin doğu kıyısındaki Lowestoft'ta doğdu. Aberystwyth Üniversitesi'nde ve Guildford Oyunculuk Okulu'nda okudu ve birkaç yıl aktörlük yaptı. Edinburgh Festivali için yazdığı bir oyunda yer alana kadar bir başarı elde edemedi. Daha sonra kariyerini değiştirme ve yazmaya başlama kararı alarak romantik komedi diziler yazdı. Slovak kocası Ján ile Slovakya'ya yerleşmeden önce bir süre Amerika ve Kanada'da yaşadı. İlk romanı "The Not So Secret Emails of Coco Pinchard" Amazon'da en çok satanlar arasına girdi. Robert Bryndza, İngilizce olarak dört milyondan fazla kopya satan suç ve gerilim romanlarıyla tanınan bir yazardır.