Geçecek mi?

Destek Yayınları
Sıralamalar

Geçecek
2024 16. kitabı
Giden gider Kalan kalır Olan olur Öğrendim. Zaman gelir Yara iyileşir İnsan değişir Anladım. Umut var Unutmak yok Başlangıç çok Yaşadım. Öğrendim. Değiştim.
2025 3. kitabı
Selamlar.. Youtube'ta Katarsis programıyla tanıyorum sevgili yazarı. Oradaki naif duruşu ve yüzündeki sempatik tavırı, konuştuğunda insanı rahatlatan karakteri ve mesleki başarısı beni zaman zaman etkiliyordu.. Muhtemelen izleyen 10 kişiden 8'i benim hissettiğimi hissediyordur diye düşünüyorum.. Kitap yazdığını bilmiyordum. Takip ettiğim bir kişinin alıntısından görerek keşfettim. İki basılı kitabı var ve ikisini de aldım. Kitaba gelecek olursak; gerçekten çok başarılı !! Çok beğenerek okudum. Bizi biz yapan, zaman zaman yüzleşmekten kaçındğımız, ya da yüzleştiğimizi düşündüğümüz bütün konuları kapsamakta. Yazarın akıcı dili, insani duyguları o kadar güzel anlatmış, o kadar güzel hikayeleştirmişki; depresif tanımlamalar okusam bile melankoliye sürüklemedi beni asla.. Çok keyif aldım.. Çocukluktan tutun, yalnızlığa, ergenliğe, bize biçilen kalıplaşmış rollere, yaşlılığa, ölüme, hayata, akışa, insana dair her şey var içinde konu olarak. Çok dolu, çok öğretici ve gayet keyifli.. Çok alıntı paylaştım ama çok ilgi görmedi.. Bana göre derin bir saçmalık olan Fareler ve insanlar (bir önce okuduğum kitap)'tan 10 kat daha güzel.. Sırf bilinen bir kitap olduğu için yaptığım alıntı, 300 beğeni ve 2K etkileşime ulaştı. Bana göre asla hak etmediği bir etkileşim idi. Bu kitapla yaptığım alıntılar o kadar az etkileşim gördü ki, popüler kültür alt yapılı bir algı olduğunu düşündürdü bana bu uygulama.. Bence daha çok etkileşim görüp daha çok kişiye ulaşmalıydı. Yaptığım alıntılarda gayet hoş ve güzel cümlelerdi. Bu platformun aynılığı beni sıkmaya başladı o yüzden.. Saçma sapan popüler kitapların gördüğü ilgiyi, gerçekten ilgi görmesi gereken kitaplar görmüyor. Bu uygulamada bir aynılık var.. Hep aynı kitaplar, aynı içerikler, aynı paylaşımlar, aynı paylaşımlara yapılan sonsuz
Alıntı
·208 syf.·
2024 115. kitabı
Gökhan Çınar 'dan okuduğum ikinci kitap ve bana bir sonraki kitabının çıkmasını dört gözle bekletecek gibi duruyor. Öncelikle çok duygu yüklü bir kitap olduğunu söylemek istiyorum. İçimizde gizli kalan, kimseye söyleyemediğimiz, kimseye açamadığımız bir yanı bütün çıplaklığı ile Gökhan Bey irdelemiş. Herkesin kendi hayatından, acılarından bir parça bulacağına eminim. Okurken gözlerim doldu, uzaklara dalıp gittim, çokça düşündüm, geçmişi irdeledim, gelecek hakkında düşündüm, şimdiye odaklandım yani kısaca duygudan duyguya girdim, çeşitli zamanlarda yolculuklar yaptım. İçime döndüm, ben aslında kimim, kim olmak istiyorum sorusunu düşündüm. Çok düşündüm yani. Biraz beyin fırtınası yaptırdı, biraz duygularımı harekete geçirdi bu kitap. İyi ki okudum diyerek de kapattım kapağını. Tavsiyemdir.
TAVSİYE EDİYORUM
2023 37. kitabı
Okunma: 04 Mart 2023 14:56
Akıcı anlatım tarzıyla hayata bakışınıza naif, önyargısız kabullenici ve anlayışlı bir pencere açacak çok hisli tespitlerin olduğu güzel bir kitap olmuş...
2021 30. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2021 23:47
Okuyan her şahsın muhakkak kendi yaşantısından bir kesit bulacağı " Evet ben de böyle hissetmiştim " diyeceği, bir çırpıda okunuveren, oldukça içsel, duygusal ve mantıklı benzetmeler ile okura sunulan çok başarılı bir eser ... Minnettarım Gökhan Çınar
Kişisel Gelişim
Geçecek mi?Gökhan Çınar · Destek Yayınları · 2024726 okunma
“Bu dünyaya beklenti olmaya geledim.”
2024 3. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2024 13:14
O kadar içtendi ki… Duygularım karşıma geçip konuştu benimle sanki görmüştü beni , tanışmıştık daha önce, oturup saatlere derdimi anlatmıştım… Hiç sıkılmadan okudum. Final haftamdı banamısın demedim her fırsatta bu kitaba koştum. Daha devam edebilirdim şimdi diğer kitabı Benim Evim Neresi? kitabını da okuyacağım.
1K
2025 9. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2025 00:00
İsmini gördüğünüzde klasik bir kişisel gelişim kitabı sanıyorsunuz ancak çoğunlukla edebiyatla harmanlanmış, hikaye gibi olan ancak bir olay örgüsü olmayan bir kitap çıkıyor karşınıza . Öncelikle yazarı takdir etmeliyim, kurduğu cümleler, olaylara bakış açısı gerçekten çok özgün. Başkasını taklit etmiyor. Kendine has bir tarzı var diyebilirim. Ancak okurken çok sıkıldım, sürekli bir melankoli hakim. Kinyas ve Kayra okurken de Kinyas’ın ruh halinden bazen sıkılırdım ancak yine de orada bir olay örgüsü vardı. Bu kitap 200 sayfa boyunca bu şekilde devam ediyor. Beni pek sarmadı. Edebi cümlelerden hoşlanan okurlara tavsiye olunur.
2021 28. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2021 13:23
"Bu dünyaya "beklenti" olmaya gelmedim" diye başlayan bir kitap. Bir Gökhan Çınar kitabı. Kitapta çoğu insandan bir parça var . Sıradan, sade, duygu yüklü...
Geçecek mi?
Puan vermedi
2026’nın ilk kitabına başlıyorum. Bu gece kahve içip, kitap okumaktan başka hiçbir şey yapamazmışım gibi bir gece… sessiz ve dingin. Bakalım geçecek mi bu ruh halim?
2025 2. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2025 00:53
Kitap insanın duygusal yaralarına, içsel yolculuğuna ve iyileşme sürecine dair sade ama etkileyici bir dille yazılmış psikoloji temalı bir deneme eseridir. Yazar, kendi deneyimlerinden ve psikolog kimliğinden yola çıkarak; sevgisizlik, yalnızlık, çocukluk travmaları gibi konuları yargılamadan ve samimiyetle ele alıyor. Bölümler kısa, dili akıcı ve her satırı düşündürücü. Kitap, okura “Geçecek mi?” sorusunu yöneltirken, onun da kendi duygularına dürüstçe bakmasını sağlıyor.

Gökhan ÇınarYazar · 2 kitap
İstanbul doğumlu olan Gökhan Çınar Psikoloji eğitimini Haliç Üniversitesi’nde burslu olarak tamamladığı yıl klinik psikoloji yüksek lisans programına kabul edildi. Lisans eğitimi süresinde ve sonrasında Balıklı Rum Hastanesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde nevroz ve psikoz servislerinde stajına devam etti. 10. Ulusal Psikoloji Öğrencileri kongresine ‘Ergenlerin Meslek Yönelimi’ ve ‘Mesleki Adanmışlık’ konuları ile katıldı. Türk Psikologlar Derneği’nde “Bilişsel Davranışçı Terapi” eğitimi sonrasında Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımında süpervizyon almaya devam etti. Diğer yandan, aynı dönemde bireysel psikanalizinden geçmeye başladı. Sonrasında ise öncelikli olarak bir travma sonrası müdahale yöntemi olan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) eğitimini tamamlayarak travmatik yaşam deneyimleri sonrasında psikoterapi müdahalelerinde çalışmalarını sürdürdü. Yetişkin, Ergen ve Çocuk Objektif/Projektif Testler eğitimini alarak bir çok kişilik, zeka, dikkat, gelişim ve algılama testinin uygulamasında yetkinlik kazandı.Türk Psikologlar Derneği’nin bir üyesi olarak alanda çalışmalarına devam ederken, yüksek lisans tezi olarak “Çocuk ve ergenlerde kişilik özelliklerinin uyum ve davranış sorunları üzerinde etkisi” konusunda kapsamlı bir araştırmayı da sürdürdü. 12 yaşından itibaren çocuk programlarıyla medyanın çeşitli alanlarında görev almaya başladı. Medyadaki kariyeri boyunca çeşitli radyo, televizyon ve dergilerde programcı, genel yayın müdürü ve yazar olarak görev aldı. Psikolog olarak mesleğine devam ederken, medyadan kopmayarak “Medya Çalışanlarının Mesleki Adanmışlıkları” üzerine çeşitli seminerlerde çalışmaları sunulmuştur. İz bırakan sanatçılarla “Müzik ve Psikoloji” başlığı altında yaptığı röportajlar aylık bir dergide ve özel programlar olarak çeşitli radyolarda yayınlanmıştır. Son dönemde radyo ve televizyon sektöründe çalışmalarına ve programlarına devam etmektedir . Meslek hayatı boyunca psikoterapi seansları ve yer aldığı eğitimlerde kendisini daha yakın bulduğu “Ergenlik Dönemi” ile ilgili birçok eğitim, oluşum ve çalışmada yer almıştır.Konuyla ilgili çalışma ve makaleleri yayınlanmıştır. Gençlere, ailelere, eğitim kurumlarına, spor kulüplerine yönelik “Ergenlikte Motivasyon”, “Ergen Annesi Olmak”, “Ergenin İç Dünyası” başlıklı birçok eğitim ve seminerde konuşmacı, eğitimci, koordinatör ve danışman olarak görev almıştır.Keşif Psikoloji ve Eğitim Merkezi’nde ve Siz Drama Sanat, Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde çocuk ve ergen psikologu olarak çalışmalarını sürdüren Gökhan Çınar, İstanbul’da bazı eğitim kurumlarında aile ve öğrenci danışmanı, eğitim ve motivasyon programları koordinatörü olarak görev almaya devam etmektedir.Eğitim kurumlarına, çocuk ve ergenlerle ilgili sosyal sorumluluk çalışmalarına, gençlerle ilgili mesleki yönelim eğitimlerine proje hazırlayan ve uzman psikologlarla birlikte uygulayan Gökhan Çınar, Oyun Terapileri Derneği’nin kurucu üyelerinden biridir.